Изборният ден в Казанлък започна без инциденти

   

В 6 часа тази сутрин отвориха всичките 87 избирателни секции на територията на община Казанлък. Охраняващите полицаи секциите през нощта са предали изборните книжа на 780-те члена на секционни избирателни комисии, съобщават от полицията в Стара Загора.

Нормално е започнал изборният ден в община Казанлък, потвърди и Ваня Иванова, секретар на общинската администрация в община Казанлък. 37 са избирателите, записали се да ползват услугите на подвижната изборна секция в общината, допълни тя.

За участие в изборите за местни органи на властта право на глас в община Казанлък имат 65 489 граждани. С право на гласуване в националното допитване за 68 766 избиратели. Двама са и столетниците в Казанлък, които днес имат право на вот. Близо 700 са тези, които го придобиват за първи път и ще могат при желание да гласуват.

Десет са кандидатите за кмет на община Казанлък, други 77 са кандидати за кметове на населени места. Гражданите в общината ще избират и състава на 37-членен местен Общински съвет. Кандидатите за места в него са 316, от 22 партийни и граждански листи.

От 5 часа тази сутрин в магазинната мрежа на община Казанлък е преустановена продажбата на алкохол. Забраната е до 20 часа тази вечер. През изминалата нощ на територията на община Казанлък няма регистрирани инциденти.

Съгласно закона, изборните помещения ще бъдат отворени за гласуване до 19 часа тази вечер. Гражданите гласуват в две урни, срещу документ за самоличност-лична карта./darik

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com