Иван Влъчков с „Хонда Сивик“ от екипа на „Дамасцена Алба“ спечели писта Бургас в своята серия Туринг

   

Иван Влъчков с „Хонда Сивик“ от екипа на „Дамасцена Алба“ спечели писта Бургас в своята серия Туринг. Състезанието е първи кръг от националния шампионат на Затворен маршрут от общо шест, предвидени за сезон 2018.

Влъчков, който е шампион за последните 2 години в класа си, води от старта до финала, като в края намали темпото, за да съхрани техниката. Втори на 19.480 сек. остана Стоян Апостолов с „Хонда Сивик“. Трети се нареди Давид Будев с „Хонда Сивик“ от екипа на „Влъчков Рейсинг“.

„Беше супер състезание с много силна конкуренция, заяви Иван след края на състезанието. Конкуренцията ни беше много силна, а организацията много добра. Благодарим на АСК Дамасцена за подкрепата“, коментира младият състезател, устремил се към третата си титла в шампионата с екипа на казанлъчани.

Освен с успеха си на пистата край морето, Влъчков привлече вниманието и с благородна кауза, която обедини участници в състезанието. Той стана официален посланик на кампанията в помощ за болно дете. 11-годишният Божидар Георгиев Спасов страда от церебрална парализа-квадрипареза, епилепсия и много рядкото заболяване – полимикрогирия. Съвкупността от тези болести прави живота на детето адски болезнен и мъчителен още от най-ранната му възраст. Неговата майка – Полина Божилова е един изключителен родител, който при всичките тези диагнози и състояние на детето не се предава и не пада духом, а напротив тя е изключително борбена и мотивирана жена, която дава дори и невъзможното, с надежда да направи живота на своето детенце малко по-лек и без болка!

Каузата е подкрепена от двукратния национален шампион в серия ,,Туринг“ Иван Влъчков от този сезон в „Алба Дамасцена“ и отбора на АСК ,,Вромос“ чрез Яни Димов. Кауза, която ще продължи през целия им състезателен сезон. 

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com