За трета поредна година ПГ „Иван Хаджиенов“ обновява материалната си база по Национална програма „Модернизация на професионалното образование“

   

За трети пореден път ПГ „Иван Хаджиенов“ в Казанлък печели проект по Национална програма „Модернизация на професионалното образование“ – проект „Качествено професионално образование със съвременно професионално оборудване, каза  зам.-директорът на гимназията Любомир Костадинов. Той поясни, че проектът е спечелен през месец юли от учебното заведение и към момента всички поръчки по него са изпълнени. В рамките на проекта са оборудвани учебни лаборатории и работилници по диагностика и ремонт на компютърна техника със съответнике тестери и комплекти за специалността „Мехатроника“, по която предлага обучение училището. Освен това в проекта са предвидени 30 лаптопа за две лаборатории, най-модерните аудиовизуални средства, които се използват в обучението на ученици в българските училища. По проекта е доставен и 3D принтер, който ще служи за симулация на процеси, най-вече в специалността „Мехатроника“. От предходни проекти на училището е доставено оборудване за 100 хил. лв. – машина с цифрово програмно управление, стендово оборудване за специалността мехатроника, с каквото освен казанлъшката професионална гимназия, в България единствено разполага и Технческият университет в София. „Смятам, че в последните години материалната база на ПГ „Иван Хаджиенов“ е подновено по отношение на професионалното обучение, защото освен по тези проекти за модернизация на професионалното образование, сме участвали и в други за доставка на оборудване по машиностроене“, каза Любомир Костадинов. По думите му са доставени машини с цифрово програмно управление, оборудване за лаборатории по аналогова и цифрова схемотехника и за учебни кабинети по строителство и архитектура с необходимите измервателни уреди по геодезия.
Учебната 2016/2017г. започна в ПГ „ Иван Хаджиенов“ с 15 паралелки в дневна форма на обучение с 335 ученици и 2 паралелки в задочна форма с 42 ученици. Специалностите, които предлага учебното заведение са „Компютърна техника и технологии“, „Машини и системи с цифрово-програмно управление“ и „Мехатроника“, „Строителство и архитектура“.
Славяна ГАЙДАРОВА

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com