За осемнайсти път в Казанлък ще се проведе „Есенен салон на изкуствата”

   

Художествената галерия ще бъде домакин на осемнайстото издание на „ Есенен салон на изкуствата”, каза за Радио „Фокус” директорът на галерията Христо Генев. Той поясни, че салонът датира от 2001 година като обща художествена проява на казанлъшките художници. За първа година галерията ще домакинства културната проява, досега Салонът е провеждан в залата на „Искра” 4.
Изложбата с творби на казанлъшки художници се открива винаги в началото на месец ноември, под патронажа на кмета на Община Казанлък.

Генев подчерта, че право на участие в „ Есенен салон на изкуствата” имат всички художници родени, живели или живеещи в Казанлък.
Всеки автор може да участва с не повече от три творби във всеки раздел – „Живопис”, „Графика”, „Скулптура”. Представените творби трябва да са оригинали, създадени през предходната година.
Галерията ще приема творби всеки ден до 27 октомври.
Оценяването на творбите ще бъде на 29 октомври от жури с председател доц. Йордан Йорданов – ръководител на катедра “Живопис” във Факултет по изобразително изкуство към Великотърновски университет “Св. Св. Кирил и Методий”.

Наградените творби от Община Казанлък и Художествената галерия ще останат във фонда на Художествената галерия, а авторите им ще получат правото на самостоятелна изложба през 2020 година в залата на ул. „Искра” 4 и Художествена галерия – Казанлък.
Наградният фонд на Есенния салон е: 500 лева – награда на Община Казанлък, награда на Художествена галерия – Казанлък – 500 лева и 200 лева. награда за млад автор.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com