За обновяване на още две училища по селата кандидатства Община Казанлък пред Националния Доверителен Екофонд

   

По НДЕФ и неговата Инвестиционна програма за климата Община Казанлък кандидатства с два проекта за подобряване на образователната инфраструктура за 2 училища по населени места.

За дейностите по приоритета на Община Казанлък за подобряване на образователната инфраструктура разказва пред Гергана Пейчева в интервю за Дарик радио – Стара Загора заместник-кметът по Хуманитарни политики Цветолина Цветкова.

Проектът на Община Казанлък за внедряване на мерки за енергийна ефективност в ОУ“Христо Ботев“ в село Енина премина първи етап на разглеждане в НДЕФ. Той предвижда намаляване наемисиите на парниковите газове; Повишаване енергийната ефективност на сградата, в която се помещава ОУ “Христо Ботев”, с. Енина чрез въвеждане на мерки за енергийна ефективност: топлоизолиране на стени, покрив и под; подмяна на осветление; подмяна на източник на топлина и вътрешна отоплителна инсталация; подмяна на циркулационна помпа, подмяна на тръбна мрежа на отоплителна инсталация и отоплителни тела, инсталиране на измервателни уреди, както и инсталиране на автоматизирано управление на котел.

Общата стойност на Инвестиционния проект е 451 290,42 лв., от които 70% финансиране от НДЕФ и 30% – 135387,13 лв. съфинансиране от Община Казанлък.

На втори етап на разглеждане в НДЕФ е проектът за Основното училище в село Кънчево „Свети Свети Кирил и Методий“. Той предвижда: Намаляване емисиите на парниковите газове; Повишаване енергийната ефективност на сградата на ОУ “Св.Св. Кирил и Методий”, с. Кънчево чрез въвеждане на мерки за енергийна ефективност: Топлоизолиране на стени и покрив; Подмяна на дограма; Подмяна на източник на топлина и вътрешно отоплителна инсталация.

Работи се по обновяване на спортната база в 2 казанлъшки училища: ОУ“Никола Вапцаров“ и Профилирана гимнация „Академик Петко Стайнов“, Община Казанлък продължава да дофинансира Центъра за личностно развитие на таланта към ОДК“Свети Иван Рилски“.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com