За Деня на музеите вход свободен в ИМ „Искра“ и Художествената галерия

   

Община Казанлък ще отбележи с редица събития Международния ден на музеите.

Във връзка с честването на този ден и на Европейската нощ на музеите н 16 май ИМ „Искра“ и Художествена галерия –Казанлък, обявяват вход свободен от 9.00 до 23.00 часа за желаещите да посетят постоянните експозиции на музея и галерията.

Паралелно с това стартира младежка инициатива във връзка с Европейската нощ на музеите, която ще се проведе на 16 май. Програмата е разнообразена и допълнена с редица събития,  насочени към младите хора от община Казанлък.

Инициативата ще се проведе със съдействието на  Община Казанлък и в нея ще вземат участие  Младежки общински съвет- Казанлък, ИМ ,,Искра“, НПМ ,,Шипка-Бузлуджа“, ОБ ,,Искра“, къща-музей ,,Чудомир“, етнографски комплекс ,,Кулата“, Алпийски туристически клуб Казанлък, ,,Юнайтед авангард артист“.

,,Нощта на музеите“ в Казанлък ще стартира на 16.05.2015 г. от 8.00 ч. на поляната зад ,,Тракийска гробница“, където ще бъде изградена стена за катерене, ще бъде поставена киностена за  прожекции, люлки за въздушна йога, въжена градина.

В храм-паметник ,,Шипка“ гостува изложба, посветена на 175 години от рождението на войводите Стефан Караджа и Хаджи Димитър.

От 20.00 ч. в Етнографски комплекс ,,Кулата“ гражданите ще могат да се информират за събитията от програмата от европейските доброволци, облечени в български носии, и да се насладят на български народни песни и танци. В къща музей ,,Чудомир“ от 18.00 ч. ще се проведе литературно четене, а на Лъвовата чешма от 17.00 ч. ще бъде изнесена краеведска беседа от ОБ ,,Искра“.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com