Започна кинофестивалът „Филмирай“ в Казанлък

   

Снощи се състоя първата прожекция на пътуващия кинофестивал „Филмирай!” в парк „Розариум“. Любителите на седмото изкуство се забавляваха с кино на открито и френската комедия „Бекасин”.

Снимка на Община Казанлък.

Кино вечерите в парк „Розариум“ продължават и през почивните дни: 
– 27 юли, събота, 21.00 часа – руския военен екшън „Решение за ликвидиране” и решителната битка между специалните служби и терористична организация;
– 28 юли, неделя, 20.30 часа – унгарската криминална драма „Budapest noir“, заснета в най-добрите традиции на кинематографичния стил, въвежда зрителя в лабиринта от участници и събития, довели до убийството на младо момиче и непоколебимите усилия на песимистично настроен криминален журналист да разплете трагичния случай.

Снимка на Община Казанлък.

За най-малките „Филмирай!“ в Казанлък предвижда специална прожекция в съботния предиобед. От 11.00 часа в Общинска библиотека „Искра” децата ще могат да се забавляват с анимацията за любимите руски герои „Маша и мечокът”.

Ако времето не позволява прожекции на открито програмата ще бъде преместени в зала „Лекс“ на Община Казанлък.

Срещата с произведения на киноизкуството в Казанлък е възможна благодарение на партньорството на Фондация “Арт Офис”, Фондация “Култура Аними”, “Консепт Студио” и Община Казанлък.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com