Свържете се с нас

Казанлък

Започва новата астрологична година, каква ще е за всяка зодия

Published

on

На 20 март 2023 г. Слънцето ще премине в Овен, отбелязвайки началото на астрологичната нова година със сезона на зодия Овен. В същия ден настъпва и пролетното равноденствие, което оставя сънената зимна енергия назад и дава път на живителна пролетна енергия.

Динамиката във въздуха ще даде отскок на всяка зодия, карайки всички ни да действаме на мига. Понякога да се доверим на инстинкта може да ни отведе по-далеч от изчакването на идеалния момент.

Астролозите на Elite Daily разказват по какъв начин всеки зодиакален знак ще навлезе в новата астрологична 2023 година.

Овен

Това е вашият сезон и макар като инициатор на зодиака огнената енергия на новата астрологична година да не е нещо ново за вас, ще почувствате така необходимия прилив на енергия след няколко месеца затой. Сега е моментът да насочите вниманието си към още един от своите страстни проекти или начинания, стига да не забравяте с колко занимания се захващате. Освен че този сезон със сигурност ще ви накара да се почувствате вдъхновени, ще бъдете и център на вниманието, докато Слънцето си проправя път през вашия първи дом.

Телец

На 20 март Слънцето ще се премести в 12-и дом от вашата рождена карта, свързан с изолация, самота и интроспекция, призовавайки ви да предприемете действия в своето време насаме със себе си. Като човек, който е склонен да изглежда спокоен, хладнокръвен и събран, сезонът на Овена е склонен да изважда наяве ваша страна, която повечето хора никога не виждат – това прави периодът подходящ да уважите импулсите си. Отделете малко време за себе си, дори ако това означава да се изключите от останалия свят. Повярвайте ни, той ще бъде там, когато се върнете.

Близнаци

С началото на астрологичната нова година вашите приятелства и партньорства ще бъдат освежени, когато Слънцето се премести в 11-и дом от вашата натална карта. Никога не сте се страхували да поемете инициатива, що се отнася до създаване на нови връзки, а този сезон обещава да съдейства напълно на новата ви динамика. Това може да се окаже момент, в който сте призовани да ръководите група хора, така че бъдете готови да сте по-често търсени за насоки от обикновено.

Рак

На 20 март Слънцето ще се премести в Овен, носейки утвърждаване, енергия и нови начинания в кариерата и професионалния ви живот. Това може да е период, в който ще сте призовани да поемете ръководството на работен проект или начинание, позволяващо ви да получите признанието, което заслужавате. Стартирането на собствен бизнес също обещава да върви добре, така че не се страхувайте да се заемете с предприемачески дейности, които сте отлагали.

Лъв

На 20 март владетелят на вашата рождена карта – Слънцето, най-накрая ще се премести в огнен знак. Това не само ви носи жизненост, но осветява настоящите ви системи от вярвания, перспективи и философии. Сега е страхотен момент да споделите идеите си с всеки, който желае да ви изслуша, защото със сигурност ще имате какво да кажете. Може дори да забележите, че излизате извън обичайната си рутина, като пътувате или се впускате в приключения – всичко, което разширява хоризонтите ви по нов, вълнуващ начин.

Дева

Този месец Слънцето ще премине в Овен, внасяйки енергия, увереност и инициатива във вашите споделени задължения, ресурси и отговорности. Астрологичната нова година ще внесе по-силно усещане за неотложност в начина, по който предлагате помощ на другите, насърчавайки ви да поемете инициативата по начини, с които може би сте свикнали. В резултат на това сега е важно да поставите граници, за да бъдете сигурни, че не поемате твърде много ангажименти.

Везни

На 20 март слънцето ще се премести в седми дом на вашата натална карта, свързан с романтичните взаимоотношения, като внесе осъзнатост и действие в любовния ви живот. Тъй като Овен е вашата сестринска зодия, тази напориста и откровена енергия може да ви се стори малко некомфортна, но ви позволява да поемете инициатива в партньорствата си. Това може да е период, в който се срещате и завързвате контакт с нови, вълнуващи хора – нещо, за което вие живеете. Отношенията, които започват сега, ще се случат бързо, така че не забравяйте да закопчаете предпазния си колан.

Скорпион

С началото на пролетното равноденствие Слънцето ще се премести в шести дом на вашата рождена карта, свързан с работа, навици и рутина. Това ще ви прикани да преосмислите настоящите си ритуали. Като решителен и целеустремен знак на зодиака, вие ще се почувствате нетърпеливи да започнете нови начинания, що се отнася до ефективност. Това е идеалният период да започнете всичко, което ви позволява да бъдете полезни и продуктивни през този сезон – но внимавайте с прегарянето.

Стрелец

На 20 март Слънцето ще премине в кардиналния огнен знак Овен, внасяйки жизненост и действие във вашите творчески търсения, страсти и интереси. Като друг огнен знак, вие винаги търсите нови възможности, да бъдете спонтанни и сега е идеалният момент да се отдадете на своята дива страна. Запишете се на курс по керамика, взимайте уроци по китара или отидете на импулсивно пътешествие с новата си тръпка – всичко, което ще запали огън във вас.

Козирог

С настъпването на астрологичната нова година ще бъдете вдъхновени да предприемете действия в личен план. Може да откриете, че вашият дом и семеен живот внезапно изискват вашето внимание, особено когато става въпрос за поемане на водеща роля, свързана с домакински въпроси. Не ви е чуждо да поемате отговорност, но новият астро сезон ви кара да действате много по-импулсивно, отколкото сте свикнали зад затворени врати. За щастие, ще можете да впрегнете тази енергия, за да изпълните задачите си.

Водолей

На 20 март Слънцето ще се премести в Овен, внасяйки енергия, утвърждаване и инициатива в текущите ви идеи, мисли и проучвания. През този сезон ще усвоявате нова информация по-бързо от обикновено, което означава, че по-често ще участвате в оживени разговори. Макар периодът е чудесен за стимулиране на ума ви, внимавайте за начина, по който сега общувате с другите. Вашата гледна точка може да бъде приета по-сурово, отколкото сте предполагали.

Риби

Този месец Слънцето преминава в Овен, внасяйки действие и жизненост във втори дом от вашата рождена карта, свързан с пари, активи и ресурси. Това ще даде скорост на харченето и ще осигури тласък на начина, по който печелите парите си. Моментът е добър за това да поискате увеличаване на заплатата или повишение, защото сте повече от способни да поемете нови задачи или задължения. Просто внимавайте с импулсивните покупки – сега може да купувате по-бързо, без да достатъчно обмисляне.

Продължете с четенето

Казанлък

Близо 400 грама метамфетамин е иззет от криминалисти от РУ-Казанлък

Published

on

На 23.04.2024г. полицейски служители от РУ-Казанлък, в гр. Казанлък, са извършили проверка на 49-годишен криминално проявен мъж. Намерени и иззети са 6 полиетиленови торбички съдържащи белезникави бели, кристалообразни вещества, за които изготвената експертиза установява, че са метамфетамин с общо тегло 397,66 грама.

Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа. В РУ-Казанлък е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.2 от НК. Работата по случая продължаа под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

 

Продължете с четенето

Казанлък

Обновяват водопроводната мрежа на град Шипка с проект за 2.6 милиона лева

Published

on

2 милиона и 600 хиляди лева е стойността на проекта за реконструкция и поетапна подмяна на водопроводната мрежа в град  Шипка, съобщи кметът Василка Панайотова. Основната част от средствата са по програма от Предприятието за управление на околната среда, отпуснати са и пари от републиканския бюджет.

По данни на Националния статистически институт от 2019 година, загубите на питейна вода в Шипка са над 43 процента. През 2015-2016 година е ремонтирана малка част от водоснабдителната мрежа, с което е прекратен и водният режим през лятото.  Съоръженията обаче се нуждаят от подмяна, защото средната им възраст е 50 и над 50 години.

Заради старта на водния проект, през тази година на територията на Шипка не е предвидено възстановяване на улици. Със средства от местния бюджет ще бъде изграден тротоар, предвижда се и освежаване на пешеходните пътеки.  С 50 процента по-малко са разходите за уличното осветление, след приключил проект за пълната подмяна на осветителните тела с енергоспестяващи. В ход е и програма за повишаване на пътната безопасност в рамките на град Шипка.  БНР

Продължете с четенето

Казанлък

Проверка в РУ-Казанлък заради скочилия от сградата мъж

Published

on

Със заповед на директора на ОДМВР-Стара Загора ст. комисар Красимир Христов е започнала проверка за изясняване на факти и обстоятелства във връзка с инцидент в РУ-Казанлък. Припомянме, че вчера мъж скочи от втория етаж на сградата на Районното управление в Казанлък, в следствие на което е с опасност за живота.

Проверката е с цел да се установи дали са допуснати нарушения на служебната дисциплина от полицейски служители.

Продължете с четенето

Казанлък

Черганово посреща гости на фестивала „От Лазаровден до Гергьовден

Published

on

За втора година в казанлъшкото село Черганово ще се проведе националният фестивал „От Лазаровден до Гергьовден“. Организатор е местното читалище „Антон Страшимиров“ с подкрепата на Кметство Черганово и Община Казанлък.

„Тази година фестивалът ще се проведе навръх Цветница – 28 април. Освен музикалната и танцовата програма ще има и занаяти – потомствени калайджии, дърворезбари, както и кулинарна изложба“, съобщи за Радио Стара Загора секретарят на читалището в Черганово – Петър Байнов.

„Целта на фестивала е да се популяризира българския музикален и танцов фолклор, а условието е едно от изпълненията да бъде от пролетния обреден цикъл. Тричленно професионално жури с председател тракийската певица Дарина Славчева ще оценява участниците „, информира Петър Байнов.

Тази година се навършват 115 години от създаването на НЧ „Антон Страшимиров“. Подробности за честванията и за произхода на името Черганово разказа читалищният секретар:

„Читалището е основано през 1909 г. от няколко местни черганци и се е помещавало в плевня. Новата сграда е построена 1990 г. Годишнината ще отбележим през м. октомври, около Петковден, когато е празника на селото. Името Черганово произлиза от един керван селяни от съседното село Тулово, които са карали своите биволи по река Тунджа между двете села. Те са прали черги в реката. Наричали са ги „чергари“ и от там идва името Черганово“. БНР

Продължете с четенето

Казанлък

Казанлък разработва проектни предложения за развитие на паметника „Бузлуджа“ и зоната около яз. „Копринка“

Published

on

Община Казанлък разработва проектни предложения за развитие на Индустриалната зона, зоната на язовир „Копринка“ и на паметника „Бузлуджа“. Това съобщи за Радио Стара Загора Веселина Димитрова – главен експерт „Стратегическо планиране“. В концепцията са заложени 16 проектни предложения, които се изпълняват с 15 партньори.

Първият приоритетен проект е развитие на Индустриалната зона в Казанлък. Той включва изграждане на довеждаща техническа и инженерна инфраструктура, в това число транспортна свързаност, ВиК, електрическа инфраструктура, коментира Веселина Димитрова. Вторият приоритетен проект в интегрираната концепция е развитие на туристическия потенциал на язовир „Копринка“. Целта е развиването на приключенския и активен туризъм.

„Там е заложено обособяване на велосипеден парк, изграждане на воден център, обособяване на горски веломаршрути, закупуване на сцена и оборудване с цел популяризиране на Празниците в Долината на тракийските царе“

Третата приоритетна зона, определена от екипа на администрацията, е паметникът „Бузлуджа“. В нея общината си партнира с областния управител на Стара Загора и с Фондация „Проект Бузлуджа“. Заложените мерки са 3, обясни Веселина Димитрова:

“ Изработване на цялостен идеен проект, изработване на работен проект и строително-монтажни работи за покривната конструкция“

Продължете с четенето

Казанлък

Задържаха млад мъж, заплашвал майка си в Казанлък

Published

on

Задържаха 21-годишен мъж, заплашвал майка си в Казанлък, съобщиха от полицията.

На 17 април е подаден сигнал от 53-годишната жена, че синът ѝ я е заплашвал.

По случая се води разследване.

Продължете с четенето
Реклама

Новини от Стара Загора

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com