Заместник- кметът Лилия Цонкова награди даровити деца

   

Община Казанлък отпусна седем едногодишни стипендии на талантливи деца

Със Заповед на Кмета на община Казанлък в съответствие с Общинската програма за закрила на детето, Община Казанлък отново отпусна едногодишни стипендии в размер на 130 лв. месечно на ученици, постигнали високи резултати на национални и международни конкурси, олимпиади и състезания. Това са Адриана Емилова Узунова (пиано), Виктор Цветанов Владков (пиано), Петър Живков Чавдаров (колоездене),  Мирослав Станимиров Бончев (шотокан карате до), Кирил Валентинов Димов (литература), Антонио Михайлов Михайлов (таекуондо), Хелена Илинова Калайджиева (пиано).

Заместник- кметът по проекти, програми и хуманитарни дейности на Община Казанлък Лилия Цонкова поздрави казанлъшките таланти и им пожела успехи и занапред. „Знам, че за успеха е важно да имаш талант, но така също ми е известно колко жертви и упоритост са необходими, за да се радвате на резултатите, които постигате. Затова се гордеем с вас и ви желаем да продължавате в същия победен дух и занапред“, това каза пред децата и техните родители Цонкова. Тя увери талантливите деца, че в лицето на Община Казанлък винаги ще срещат опора и помощ.

Целта на тези стипендии е да се създаде сред децата нагласа на уважение към успеха, дължащ се на талант и усилия. В същото време, е важно да се стимулира развитието им в различни области, като ги мотивира да търсят изява.

Родителите от своя страна, пожелаха за децата си здраве и все така да е силно желанието им за развитие и за победа.

13.10.2015г.                                         Пресцентър на Община Казанлък

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com