Европейски ден без загинали на пътя

   

За четвърта поредна година в страната ни ще се проведе операция „Европейски ден без загинали на пътя“, съобщават от МВР. Инициативата е на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – ТИСПОЛ, в рамките на Европейската седмица на мобилността и се провежда в страните-членки на мрежата и нейните партньори, а целта е в този ден да няма загинали при пътни инциденти.

В България тази година операцията ще протече под мотото „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“. Идеята е всички участници в движението да помислят за рисковете, с които се сблъскват или на които може да изложат останалите, за това как самите те могат да допринесат за намаляването на опасностите на пътя.

На територията на ОДМВР – Русе, както и в цялата страна, в Европейския ден без загинали ще се проведе 24-часов контрол на движението по пътищата, за недопускане на тежки ПТП с ранени и убити. В операцията ще се включат максимален брой полицейски служители, а спрямо нарушителите ще се прилага принципът на нулева толерантност. Ще бъдат използвани и всички технически средства за контрол на скоростта.

НА 26 СЕПТЕМВРИ НЕКА ВСИЧКИ ОБЕДИНИМ УСИЛИЯ И С ОТГОВОРНО ПОВЕДЕНИЕ ДА ПОСТИГНЕМ ОБЩАТА ЦЕЛ – ДА НЯМА ЗАГИНАЛИ ПРИ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ, апелират от МВР.

Tvn.bg

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com