Ева Паунова в Казанлък: Благодарение на активността на колегите от ГЕРБ/ЕНП за България са договорени повече евросредства

   

„Благодарение на активността на колегите от ГЕРБ/ЕНП за България са договорени повече евросредства за новия програмен период, но е и важно сега максимално страната ни да се възползва от тях, като постигне висок процент на усвояемост.“ – това каза днес на среща с бизнеса в Казанлък евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова. Основни акценти тя постави на възможностите за развитие на малкия, средния и едрия бизнес, на дуалното обучение и на професионалните стажове с оглед изграждането на устойчиви връзки между образованието, науката и бизнеса. Евродепутатът представи и новите възможности, които ще предложи планът за инвестиции „Юнкер“.
В срещата участваха кметът на Община Казанлък Галина Стоянова и народният представител от ГЕРБ Нено Влайков, който е и единствения представител от Казанлък в българския парламент.
„България взима участие в процеса на вземане на важните решения в Европейския парламент, чрез нас и това е така, защото както аз така и останалите колеги като Андрей Новаков, Мария Габриел, Андрей Ковачев получаваме вашата подкрепа и най-вече, защото сме активни. Много е важно човек да е активен, младите хора да са активни, за това мой приоритет е да насърчавам тази активност. В работата ми като евродепутат, приоритет са ми още намаляването на бюрокрацията, повишаването на информираността за европрограмите и начините за финансиране на бизнеса и особено важен за мен, както и за българското правителството приоритет е всички млади хора да имат достъп до качествено образование, а стажовете да станат задължителна част от образованието на европейско ниво.“ – заяви пред казанлъшките предприемачи Паунова.
Преди срещата с представители на бизнеса евродепутатът Ева Паунова, кметът на Казанлък Галина Стоянова и народният представител Нено Влайков посетиха една от водещите местни компании „М+С Хидравлик“ АД, където бяха дискутирани възможностите за кандидатстване по Европейски програми и „Дуално обучение“.
Пресцентър на ГЕРБ – Казанлък

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com