Държавен фонд “Земеделие” предупреждава стопаните за нов вид “ало” измами

   

Държавен фонд “Земеделие” предупреждава земеделските производители, че от началото на годината върви нов вид телефонна измама. Измамниците звънят на мобилните телефони на стопаните и се представят за служители на фонда. Заблуждават ги, че срещу 120 лв. ще им бъде възобновена регистрацията като земеделски производители, която им била служебно прекратена. Чрез куриерска пратка лицето щяло да получи необходимите документи, като заплати исканата сума за “услугата”, обясняват измамата от фонда. Пред Радио Стара Загора директорът на областната структура на Държавен фонд „Земеделие“ Стара Загора Мехмед Зейнел подчерта, че регистрацията за земеделски производители е напълно безплатна.

Сигнали за корупция, незаконни или неправомерни действия или бездействия на длъжностни лица от администрацията на ДФ “Земеделие” могат да се подават в писмен или електронен вид и постъпват в Централно управление на Фонда, чрез:

– регистриране в деловодната система на ЦУ или ОД на ДФ “Земеделие”; по електронна поща на адрес: signali@dfz.bg и на телефон 0700-106-16.
Сигналите за новия вид “ало” измами са постъпили на горещата линия на ДФЗ, уточняват от финансовата институция.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com