Доброволци ще освежават сгради със средства от кампанията „Капачки за Казанлък“

   

Сумата от 500 лева бе събрана в рамките на кампанията на Младежки център за развитие „Взаимопомощ“ – „Капачки за Казанлък“. Това каза за Радио „Фокус“ председателят на Сдружението Мария Славова. Тя посочи, че парите ще бъде използвани за „разкрасяване“ сгради в община Казанлък, като ще бъдат закупени материали за боядисване на сгради, които се нуждаят от освежаване. В дейностите ще се включат и доброволци.

Славова подчерта, че проектът „Капачки за Казанлък“ е реализиран в партньорство с неправителствената организация „Юнайтед Авангард Артист“, Регионална инспекция по околната среда и водите – Стара Загора, както и с компанията, в която са предавани капачките. В рамките на кампанията за една година са събрани 1 тон и 100 килограма пластмасови капачки.

По проект на Сдружение „Взаимопомощ“ вече има изрисувани две сгради в Казанлък. Със събраните средства от настоящия проект ще бъдат облагородени сгради по предложение на гражданите, които трябва да се свържат с „Взаимопомощ“ на имейл capsforkazanlak@gmail.com, където да посочат точното местоположение на предложената сграда с GPS – координати, площ и снимки на сградата.

„След успешното приключване на тазгодишната кампания получихме чек в размер на 500 лв. от собствениците на фирмата, в която бяха предадени капачките и имахме възможност да проследим с доброволците процеса на оползотворяване на пластмасовите капачки в инсталацията, която притежава фирмата“, подчерта Мария Славова и поясни, че през 2020 година на страницата на кампанията ще бъдат подложени на гласуване три предложения, като едно от тях ще бъде финансирано: Еко фестивал Казанлък, финансиране на младежи до 30 години за участие в международни обучения и финансиране на кампания за рисуване по сгради.

Славяна ГАЙДАРОВА

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com