Дневния център за деца в Казанлък отпразнува 8-я си рожден ден

   

Осем години от създаването на Дневния център за деца с увреждания и две години от създаването на този за младежи с увреждания бяха отбелязани в Казанлък. В града се състояха поредица събития, свързани с годишнините. В изложбата „Фантазии“ бяха показани творби на деца и младежи от Дневния център „Работилница за мечти“ . В работните дни до 10 октомври ежедневно Дневните центрове приемаха посетители – гости и приятели, които искат да се запознаят с дейността им. Кулминация на празничните прояви бе музикално-танцово шоу, в което се изявиха децата и младежите от центровете и клуб „Зумба“.
Дейността на Дневния център за деца с увреждания стартира през 2009 г. Центърът работи по Програма „Приложен и поведенчески анализ“ и Програма ПЕКС за комуникация чрез обмен на картинки, а и ред други съпътстващи и подпомагащи програми.
Партньори на социалното заведение през годините са Сдружение „Бъдеще за децата“, с което са реализирани множество проекти, Фондация „Сийдър“, която управлява къщичките от семеен тип и защитените жилища, на чиито потребители Дневните центрове предоставят подкрепяща услуга. Центровете си партнират и с Младежки център за развитие „Взаимопомощ“ , в резултат на което в продължение на няколко години в тях работят доброволци по линия на Европейска доброволческа служба.
Славяна ГАЙДАРОВА

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com