Дискусия на тема „Живот с нулев отпадък“ ще се проведе като част от програмата на „Екофестивал Казанлък 2020“

   

Дискусия на тема „Живот с нулев отпадък – практични съвети как да намалим отпадъка, който генерираме в ежедневието” ще се проведе в парк „Розариум“ от 10.00 часа като част от програмата на „Екофестивал Казанлък 2020“. Това каза за Радио „Фокус“ председателят на Младежки център за развитие (МЦР) „Взаимопомощ“ в Казанлък Мария Славова. Събитието е организирано от МРЦ „Взаимопомощ“.

По време на дискусията ще бъде представена книгата на Блажка Димитрова „Живот с нулев отпадък в България“, която дава първи насоки в тази дейност. Съорганизатори са Община Казанлък и Центърът за развитие на човешките ресурси. Инициативата е включена в програмата на 10-ото юбилейно издание на еко фестивала и е инициатива по проект „Овластяване на младите-да започнем от днес” на Асоциация на работещите с младежи и доброволци организации в България по програма Европейски корпус за солидарност.

По време на събитието ще бъдат представени и доброволците по проект „Дълбоки корени” по програма „Еразъм+” и проект „Взаимопомощ“ по програма „Европейски корпус за солидарност“. Славяна ГАЙДАРОВА

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com