Деца пяха и рисуваха в Розариума в рамките на „Откривай България”

   

Националната кампания „ОТКРИВАЙ БЪЛГАРИЯ”, която е част от събитията, свързани с предстоящия международен песенен конкурс Детската Евровизия, който ще се състои на 21 ноември 2015 г. в Софи, се проведе в Града на розите днес, 26-ти септември. В кампанията, посветена на 13-то издание на престижното събитие, се включват 13 български града: Белоградчик, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Казанлък, Ловеч, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен.

Целта на кампанията e да повиши интереса към детското творчество и предстоящото издание на Детската Евровизия 2015, да разкрие пред Европа красотата и културата на страната ни.

Днес във всеки от градовете-домакини на кампанията #ОТКРИВАЙ БЪЛГАРИЯ известен художник, съвместно с деца от региона, нарисува една от природните или историческите забележителности на своя край. Всяка от картините е бъде своеобразна покана на българските деца към техните европейски приятели – участници в Детската Евровизия 2015, да открият красотата, историята и гостоприемството на страната ни. Творбите ще бъдат подредени в пътуваща изложба, която ще бъде представена в България и Европа.

В парк „Розариум” в Казанлък художникът Румен Петков нарисува и картината, която ще представя уникалната Казанлъшка гробница. Участие в събитията днес взеха още възпитаниците на школата по изобразително изкуство към ОДК ”Иван Рилски”- Казанлък, школа „Арт Линия”, възпитаниците на Ренина Лекова, както и ученици от Художествената гимназия „Акад.Дечко Узунов”- Казанлък. Свои песни ще изпълнят и децата, които са се явявали в конкурса за Детска евровизия тази година.

Румен Петков е възпитаник на Великотърновския университет ”Св.св.Кирил и Методий” при проф. Никола Гелов. Представял е свои картини в самостоятелни изложби в София, Стара Загора, Казанлък, Варна, Бургас. През 1999 експонира творбите си в залите на Народното събрание.

Специален поздрав към всички, които са част от инициативата, отправи и Галина Стоянова, която е основният радетел всичко това да се случи и в Казанлък.

Eurovision-Kz2

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com