Ден на популизъм и престрелки между ГЕРБ и „БСП – Лява България” в Казанлък

   

Днешното заседание на ОбС – Казанлък се превърна в ден на брифинги от страна на партиите опоненти ГЕРБ и БСП. Едните питаха, другите отговаряха… Едните получаваха отговори, другите пък уж ги приемаха и продължаваха да задават още въпроси.
Колко са бежанците на територията на общината, колко е стойността на храната в детските градини и ясли, как се поддържат детските площадки, само общинските съветници от ГЕРБ ли допринесоха да се случи канализацията в квартал „Кулата“ или „Люляк“, както го наричат. Още в началото на седмицата кметът Галина Стоянова разпространи до медиите становището на общината по въпроса има ли бежанци в общината и колко са те и така даде отговор на питането на общинския съветник от „БСП – Лява България” Пламен Караджов. Но той хем беше удовлетворен от отговора на кмета, хем продължи да пита още и дори предложи закрито заседание, на което да присъстват началника на полицията и представители на ДАНС, но без медии. Защо ли? Отговори на питанията на съветничката Теодора Иванова от групата на БСП даде подробно кмета Галина Стоянова, относно стойността на един храноден на децата от Детска млечна кухня, детските ясли и градини.
Следваха политически изказвания и уведомление на медиите, че след сесията ще има брифинг на ПП ГЕРБ. И така общинските съветници дадоха своите позиции пред местните медии. Радиана Стефанова разкритикува публикация, поместена в местна медия, в която се казва, че „Дейността и историята на Община Казанлък и Общински съвет-Казанлък не започва и няма да свърши с ПП ГЕРБ. За благото на Казанлък са работили много казанлъчани“. За сметка на това Стефанова подробно разясни, какво се е случвало през годините с парите отпуснати за канализация на този квартал. От ГЕРБ подчертаха, че ценят конструктивните мнения на своите колеги от другите политически партии, но заиграването със сериозни теми, като темата за бежанците крие сериозен риск и създава безпокойство у гражданите на Казанлък. Съветниците на БСП –Лява България не останаха длъжници на медиите. Въпреки, че се даваха обяснения по време на сесията, журналистите трябваше отново да изслушат това, което имаше да допълнят съветниците. Те упрекнаха своите колеги, че ги обвиняват в популизъм и правене на предизборна кампания. Обявиха, че дори в отговора на г-жа Стоянова има нещо обезпокоително. Ами, ако се изпълни Дъбленското споразумение и ни бъдат върнати 200 бежанци? Общинските съветници на БСП увериха всички, че ще продължат да питат и ще бъдат проводник на мненията и нагласите на казанлъчани.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com