Делегация от най-голямата китайска държавна компания за земеделие посети община Казанлък

   

Делегация от Китайската компания за енергия и опазване на околната среда, водена от вицепрезидента на компанията Чен Шугуанг, се срещна днес с кмета на община Казанлък Галина Стоянова. Това е най-голямата държавна компания в областта на земеделието и чистата околна среда. Холдингът е създаден през 1988 г., има 10 дъщерни и шест регионални дъщерни дружества, които са разработили над 3000 проекта в сферата на енергията и опазване на околната среда.

Членовете на делегацията са за първи път в България, но те споделиха пред кмета Галина Стоянова и председателя на Общинския съвет Николай Златанов, че отдавна знаят за Казанлък като столица на Розовата долина и център на производството на розово масло.

Кметът Галина Стоянова представи община Казанлък с нейните природни дадености, промишленост, икономика, култура, туризъм. Тя подчерта и връзките с Китай чрез редица инициативи на Българо-китайската търговско-промишлена камара,  с побратимяването на Казанлък с град Дзинан, както и инвестицията в соларни паркове край с. Черганово на Китайската банка за развитие. За двустранните взаимоотношения между Казанлък и градове в Китай говори и председателят на ОбС Николай Златанов.

Целта на посещението на делегацията от Китайската компания за енергия и опазване на околната среда в България е бъдещи възможности за сътрудничество в областта на земеделието.

Пресцентър на Община Казанлък

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com