Движение с несъобразена с пътните условия скорост е причината за тежката катастрофа край Ветрен

   

На 06.04.2015 г., около 12:05 ч., на ПП-І 6, км 334 +630, от гр. Горна Оряховица за гр. Казанлък се е движел л.а. “Ситроен Берлинго”, управляван от З.Б. на 25 години от гр.Горна Оряховица. След разклона за с. Ветрен, общ. Мъглиж, при извършван десен завой, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост (мокро пътно платно и валеж от дъжд), водачът е изгубил контрол над автомобила, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в движещият се в посока запад – изток автобус “Кесдорер”, управляван от К. К. на 53 г. от гр. Николаево.

В следствие на удара автобусът излиза извън пътното платно в ляво по посока на движението си и пада в крайпътна канавка.  Водачът на лекия автомобил “Ситроен” е починал на място.

Водачът на автобуса е получил фрактура на лява бедрена кост. Возещата се в автобуса пътничка, К.С., на 69 г., е получила фрактура на лява тазобедрена кост, а возещият се в автобуса пътник Н.Н., на 64 г., е получил комоцио. Тримата са откарани и настанени за наблюдение в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, който е отчел 0.00 промила. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ- Казанлък.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com