Двама републикански шампиона и четири вицешампиона за АТК”Казанлък” от Държавното първенство по катерене

   

През изминалия уикенд /17-18.10.2015г./ над 100 деца от 11 клуба от страната взеха участие в Държавното първенство по спортно катерене за деца, юноши и девойки, , гр. Велико Търново.
В оспорвана надпревара за медалите, в дисциплините трудност и скорост, катерачите от АТК „Казанлък” се прибраха с два златни медала, четири сребърни и един бронзов. При най малките (до 7 год.) Полина Димитрова спечели златния медал на скорост и сребърния на трудност. При 8-9 годишните Деляна Славова грабна среброто на трудност и бронза на скорост. В същата възрастова група Радина Димитрова стана 5-та на трудност и 6-та на скорост.
В групата на 12-13 годишните Десислава Димова спечели два сребърни медала в двете дисциплини. Съотборничката ѝ, Десислава Стоянова стана 4-та на скорост и 5-та на трудност.
Състезанието беше и последен кръг от купа България’2015г., в която влизат резултатите от всички проведени състезания през годината.

Десисислава Димова (13г.) спечели първо място в класирането за Купа България, а Десислава Стоянова е 5-та. При седем годишните Полина Димитрова е 2-ра. В групата на 8-9 годишните Деляна Славова е на 2-ро място, а Радина Димитрова на 4-то.

Треньорът Радиана Манева сподели, че е много доволна от представянето на момичетата и след заслужена почивка ще започне подготовката за новия състезателен сезон!

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com