Дариха на болницата в Казанлък устройство за дистанционно наблюдение на болни от Covid-19

   

Общинската болница “Д-р Христо Стамболски” в Казанлък получи като дарение две устройства за дистанционно медицинско наблюдение, които ще могат ефективно да бъдат използване в борбата с Covid-19.

Изобретението е патентовано от казанлъшкия лекар д-р Бойчо Бойчев за дистанционно проследяване на болни от коронавируса, като изгражда модел от изследвания в реално време. Устройствата, които общински съветници от ГЕРБ – Казанлък закупуват със собствени средства, проследяват редица показатели като: насищане на кръвта с кислород, артериално налягане, средно артериално налягане, респирация, пулсово налягане, температура на тялото и др. 

Това не е първата инициатива на общинските съветници от ГЕРБ в Казанлък за дарение на болницата. През м. декември те се включиха в дарителската кампания на Община Казанлък, МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ и СНЦ „Бъдеще за децата“ в подкрепа на отделението по акушерство и гинекология и подпомогнаха инициативата „Дай живот в Казанлък – да подкрепим родилно отделение“. Чрез кампанията бяха закупени второ съвременно и модерно родилно легло и гинекологичен стол, които да предоставят комфорт на родилката, сигурност и адекватни условия в най-критичния и важен момент от появата на новия живот.бнр

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com