Свържете се с нас

Казанлък

Даниела Коева: Започваме асфалтирането на 90 797 кв. м улици в града и населените места

Published

on

Заместник-кметът на община Казанлък Даниела Коева: Започваме асфалтирането на 90 797 кв. м улици в града и населените места

Г-жо Коева, стартира Строителната програма на Община Казанлък в частта асфалтиране на улици. Какво предстои?

– От понеделник, 22 юни 2015 г., започва подготовката за асфалтирането на улици на територията на община Казанлък. Съгласно договорения график с фирмите изпълнители на дейностите, първите две улици, по които започва ремонтът в град Казанлък, са ул. „Стара планина“ в участъка от ул. „Александър Стамболийски“ до ул. „Пушкин“ и ул. „Стефан Караджа“ в участъка от бул. „23 Пехотен Шипченски полк“ до ул. „Стара планина“. Изпълнител на дейностите в тези участъци е Пътно-строителна компания „ЕС БИ ЕС“, избрана след проведена обществена поръчка.

Вторият изпълнител на дейностите, също избран след проведена обществена поръчка, е „ДИМАС“ АД, която започна подготовката за асфалтиране на първите две улици в населените места на общината. Това са ул. „Митко Палаузов“ и ул. „Бачо Киро“ в с. Бузовград.

Третата фирма изпълнител, спечелила обществената поръчка по 2 обособени позиции – „ПИ ЕС АЙ“ АД, започва подготовката за асфалтиране на ул. „Пенчо Славейков“ от ул. „Васил Априлов“ до ул. „Отец Паисий“ и изпълнението на кръговото движение на бул. „Розова долина“ и ул. „Бачо Киро.

С тези ремонтни дейности започва изпълнението на Строителната програма на Община Казанлък за 2015 г. по отношение асфалтирането на общо 61 обекта – това са улици, части от тях и алеи в град Казанлък.

Община Казанлък призовава гражданите да проявят разбиране за причиненото от ремонтните дейности  неудобство, както и да не паркират в участъците, където те се извършват.

– Какво се предвижда да бъде направено през 2015 година по отношение на пътната инфраструктура?

– През 2015 г. са предвидени за асфалтиране улици и части от тях в града и населените места на община Казанлък, алеи и междублокови пространства с обща площ 90 797 кв. м. Заложената обща площ за асфалтиране на общинската пътна мрежа е  13 728 кв.м, на улици, на алеи и междублокови пространства в град Казанлък – 42 304 кв.м, а в населените места – 34 765 кв.м. Средствата за асфалтиране на улици по Строителната програма на община Казанлък възлизат на  2 323 390 лв.

Акцент в инфраструктурните дейности на Община Казанлък през тази година ще бъдат и алеите, междублоковите пространства, възстановяването на тротоари паркинги, зелените площи в ж.к. „Изток“ и кв. „Васил Левски“.

Пресцентър на Община Казанлък

 

Продължете с четенето

Казанлък

Близо 400 грама метамфетамин е иззет от криминалисти от РУ-Казанлък

Published

on

На 23.04.2024г. полицейски служители от РУ-Казанлък, в гр. Казанлък, са извършили проверка на 49-годишен криминално проявен мъж. Намерени и иззети са 6 полиетиленови торбички съдържащи белезникави бели, кристалообразни вещества, за които изготвената експертиза установява, че са метамфетамин с общо тегло 397,66 грама.

Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа. В РУ-Казанлък е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.2 от НК. Работата по случая продължаа под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

 

Продължете с четенето

Казанлък

Обновяват водопроводната мрежа на град Шипка с проект за 2.6 милиона лева

Published

on

2 милиона и 600 хиляди лева е стойността на проекта за реконструкция и поетапна подмяна на водопроводната мрежа в град  Шипка, съобщи кметът Василка Панайотова. Основната част от средствата са по програма от Предприятието за управление на околната среда, отпуснати са и пари от републиканския бюджет.

По данни на Националния статистически институт от 2019 година, загубите на питейна вода в Шипка са над 43 процента. През 2015-2016 година е ремонтирана малка част от водоснабдителната мрежа, с което е прекратен и водният режим през лятото.  Съоръженията обаче се нуждаят от подмяна, защото средната им възраст е 50 и над 50 години.

Заради старта на водния проект, през тази година на територията на Шипка не е предвидено възстановяване на улици. Със средства от местния бюджет ще бъде изграден тротоар, предвижда се и освежаване на пешеходните пътеки.  С 50 процента по-малко са разходите за уличното осветление, след приключил проект за пълната подмяна на осветителните тела с енергоспестяващи. В ход е и програма за повишаване на пътната безопасност в рамките на град Шипка.  БНР

Продължете с четенето

Казанлък

Проверка в РУ-Казанлък заради скочилия от сградата мъж

Published

on

Със заповед на директора на ОДМВР-Стара Загора ст. комисар Красимир Христов е започнала проверка за изясняване на факти и обстоятелства във връзка с инцидент в РУ-Казанлък. Припомянме, че вчера мъж скочи от втория етаж на сградата на Районното управление в Казанлък, в следствие на което е с опасност за живота.

Проверката е с цел да се установи дали са допуснати нарушения на служебната дисциплина от полицейски служители.

Продължете с четенето

Казанлък

Черганово посреща гости на фестивала „От Лазаровден до Гергьовден

Published

on

За втора година в казанлъшкото село Черганово ще се проведе националният фестивал „От Лазаровден до Гергьовден“. Организатор е местното читалище „Антон Страшимиров“ с подкрепата на Кметство Черганово и Община Казанлък.

„Тази година фестивалът ще се проведе навръх Цветница – 28 април. Освен музикалната и танцовата програма ще има и занаяти – потомствени калайджии, дърворезбари, както и кулинарна изложба“, съобщи за Радио Стара Загора секретарят на читалището в Черганово – Петър Байнов.

„Целта на фестивала е да се популяризира българския музикален и танцов фолклор, а условието е едно от изпълненията да бъде от пролетния обреден цикъл. Тричленно професионално жури с председател тракийската певица Дарина Славчева ще оценява участниците „, информира Петър Байнов.

Тази година се навършват 115 години от създаването на НЧ „Антон Страшимиров“. Подробности за честванията и за произхода на името Черганово разказа читалищният секретар:

„Читалището е основано през 1909 г. от няколко местни черганци и се е помещавало в плевня. Новата сграда е построена 1990 г. Годишнината ще отбележим през м. октомври, около Петковден, когато е празника на селото. Името Черганово произлиза от един керван селяни от съседното село Тулово, които са карали своите биволи по река Тунджа между двете села. Те са прали черги в реката. Наричали са ги „чергари“ и от там идва името Черганово“. БНР

Продължете с четенето

Казанлък

Казанлък разработва проектни предложения за развитие на паметника „Бузлуджа“ и зоната около яз. „Копринка“

Published

on

Община Казанлък разработва проектни предложения за развитие на Индустриалната зона, зоната на язовир „Копринка“ и на паметника „Бузлуджа“. Това съобщи за Радио Стара Загора Веселина Димитрова – главен експерт „Стратегическо планиране“. В концепцията са заложени 16 проектни предложения, които се изпълняват с 15 партньори.

Първият приоритетен проект е развитие на Индустриалната зона в Казанлък. Той включва изграждане на довеждаща техническа и инженерна инфраструктура, в това число транспортна свързаност, ВиК, електрическа инфраструктура, коментира Веселина Димитрова. Вторият приоритетен проект в интегрираната концепция е развитие на туристическия потенциал на язовир „Копринка“. Целта е развиването на приключенския и активен туризъм.

„Там е заложено обособяване на велосипеден парк, изграждане на воден център, обособяване на горски веломаршрути, закупуване на сцена и оборудване с цел популяризиране на Празниците в Долината на тракийските царе“

Третата приоритетна зона, определена от екипа на администрацията, е паметникът „Бузлуджа“. В нея общината си партнира с областния управител на Стара Загора и с Фондация „Проект Бузлуджа“. Заложените мерки са 3, обясни Веселина Димитрова:

“ Изработване на цялостен идеен проект, изработване на работен проект и строително-монтажни работи за покривната конструкция“

Продължете с четенето

Казанлък

Задържаха млад мъж, заплашвал майка си в Казанлък

Published

on

Задържаха 21-годишен мъж, заплашвал майка си в Казанлък, съобщиха от полицията.

На 17 април е подаден сигнал от 53-годишната жена, че синът ѝ я е заплашвал.

По случая се води разследване.

Продължете с четенето
Реклама

Новини от Стара Загора

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com