Даниела Коева, зам.-кмет на Казанлък: Изпълнена е значима част от заложените обекти в Инвестиционната програма на Общината за 2019 г.

   

Значима част от заложените обекти в Инвестиционната програма на Община Казанлък за 2019 година вече са изпълнени, каза за Радио „Фокус” заместник-кметът Даниела Коева. Тя поясни, че в началото на строителния сезон и след приемане на бюджета Община Казанлък е насочила усилията си основно към подобряване на състоянието на пътните настилки и на тротоарите както в града, така и в населените места, а също и към свързаността между населените места по отношение на общинските пътища.

Някои от обектите са приключени. Асфалнтирана е улица „Христо Смирненски”, положена е тротоарна настилка около блоковете в близост до тази улица и ул. „23 Пехотен Шипченски полк. Коева подчерта, че в момента се приключват участъци от тротоарните настилки в града, които са в лошо състояние. Тече изпълнение на подмяната на тротоарната настилка на улица „Стара планина”, като там едновременно с полагането на новия тротоар се оставя зелена ивица, която да разделя улицата от тротоара с възможно най-щадящо и в най-голяма степен запазване на зелената растителност. Дърветата, които не са в добро състояние и са освидетелствани от комисия на Община Казанлък, ще бъдат подменени с нови дървесни видове, които са подходящи за градски условия. Друг значим обект за Община Казанлък през летните месеци е ремонтът на сградата на Детска градина „Славейче”. Тя ще бъде ремонтирана с общински средства, като дейностите ще започнат в средата на месец юни и се предвижда в тримесечен срок да приключат. В рамките на тези дейности ще бъде ремонтиран покривът на детското заведение, ще бъде подменена дограмата и ще бъде положена топлоизолация на основния корпус на сградата, където се помещават децата. След подмяна на водопровода от страна на ВиК през месец юни предстои да започне асфалтиране на улица „Граф Игнатиев”.

Такива дейности се извършват в момента по улица „Бяло море”, която се намира в близост до Общинския пазар. Подменя се клон на минералния водопровод, който довежда водата до градската баня. В следващите дни предстои да бъде подменен участък от канализацията, за който е установено, че е повреден, след началото на изкопните работи. След това улицата ще бъде асфалтирана, а тротоарът там вече е подменен. Предстои ремонт и на други два големи за Община Казанлък обекта, който ще започне в края на месец юни. Единият е улица „Орфей”, където ще бъде положена асфалтова настилка и ще бъде изграден тротоар. Там вече е изградена подпорна стена на река „Стара река”, която има за цел да предпази този квартал от бъдещи наводнения при проливни дъждове. Другият голям обект е междублоково пространство в централната част на Казанлък между улиците „Тракия”, „Преображение” и бул. „Никола Петков”.

Дейностите там са свързани с подобряване на настилката, на тротоарите, осветяване на тъмната част, решена възможност за паркиране на автомобилите на собственици на жилища в този район и частично озеленяване. По отношение на ремонтите по населените места, заместник-кметът Даниела Коева поясни, че в началото на строителния сезон е даден приоритет именно на тях и една голяма част от планираните дейности, основно свързани с подобряване състоянието на улиците там и това, което кметовете са заложили като приоритет, вече е приключило. Това, което остава да бъде направено и има отношение към населените места, е ремонт на част от общинската пътна мрежа в участъка между Шейново и Ясеново, който е в лошо състояние. Ще бъде ремонтиран и пътят Казанлък – Розово, преди моста на река „Тунджа”.

Славяна ГАЙДАРОВА

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com