Свържете се с нас

Казанлък

График на пътния контрол за Казанлък и региона за 17 април, днес

Published

on

График на пътния контрол за Казанлък и региона за 17 април, днес.

Казанлък Дата Време Пътен участък/ Нас. Място, улица Контролирано ограничение
1   17.04.2016 08.45ч. – 10.45ч. гр.Казанлък, бул.”23-ти ПШП”, срещу банка “ОББ”  
2     11.00ч. – 13.00ч. гр.Казанлък, бул.“Розова долина”, бул.”Ал. Батенберг”, бул.”23-ти ПШП”, ул.”Отец Паисий”, ул.”Славянска”  
3     13.50ч. – 15.30ч. Път І-5, км.192, до мотел “Крънско ханче” Широкообхватен контрол
4     15.50ч. – 17.40ч. Път І-6, км.309+100, до автокъща “Севтополис”  
5     18.00ч. – 19.30ч. гр.Казанлък, бул.“Ал. Батенберг”, срещу бенз. “ОМВ” Широкообхватен контрол
6     20.50ч. – 22.20ч. с.Шейново  
7     22.30ч. – 23.40ч. с.Х. Димитрово  
8     00.00ч. – 01.10ч. с.Енина  
9     02.10ч. – 03.50ч. гр.Казанлък, бул.”Ал. Батенберг”, бул.“23-ти ПШП”, бул.“Освобождение”, бул.“Н. Петков”, бул.“Розова долина”, ул.”Петко Войвода”  
10     04.00ч. – 05.50ч. гр.Казанлък, бул.”Ал. Батенберг”, срещу бенз. “ОМВ” Широкообхватен контрол
11     06.00ч. – 07.30ч. гр.Казанлък, бул.“Р. Долина”, автоспирки до “Арсенал”АД
Продължете с четенето

Казанлък

Звездна седмица за Десислава Гудова от „Искрица“

Published

on

Втора престижна награда завоюва възпитаничката на вокалния педагог Стефка Денева в рамките на една седмица. Деси Гудова спечели първо място на Международния вокален конкурс „Песента“ в Италия. Международният онлайн конкурс се провежда за седемнадесети пореден път, участие в него тази година взеха певци от 60 държави.

Организатори на конкурса са Консерватория „Росини“ – Италия, „Фиесталония миленио“ – Испания и Асоциацията за подпомагане на талантливи деца „Оупън Италия“ – Италия.С изпълнението си на песента „Shallow’” Деси впечатли международното жури, съставено от продуценти , международни експерти-преподаватели в университети и консерватории, известни музиканти и диригенти.

Продължете с четенето

Казанлък

Пореден неуспешен търг за болницата в Радунци

Published

on

Отново няма желаещи да закупят сградата на бившата белодробна болница в Радунци въпреки засиления обществен интерес към нея напоследък. Срокът за подаване на документи за участие в обявения пореден публичен търг изтече вчера в 17.00 часа. От обявяването ѝ за продажба досега, цената на най-големия някога на Балканите санаториум за туберкулозни и белодробни заболявания е паднала над три пъти. 

Поредният публичен търг за продажбата на сградата на специализираната белодробна болница в Радунци бе заявен на 25.01.2021г.  Днес трябваше да бъдат обявени евентуално постъпилите наддавателни предложения, но това, разбираемо, не се случи.

Болницата в Радунци не работи от юни 2015 година. Тогава Министерството на здравеопазването обяви, че дружеството практически няма финансиране по здравна каса, не работи по клинични пътеки, реално е във фалит и болницата ще бъде закрита. Месец по-късно се обяви и продажбата на сградата за сумата от 1 667 250 лева.

През годините има обявени около 12 тръжни процедури за лечебното заведение. Запитвания е имало, но до момента сериозен купувач или инвеститор не се е появил, коментира частният съдебен изпълнител и разпоредител Десислава Цветкова. Тя уточни, че от взискателя по делото – „ЕВН България“  зависи кога и дали ще има други търгове.

Бившето специализирано лечебно заведение за белодробни болести дължи на електроснабдителното дружество неплатени сметки за ток на стойност над 130 хиляди лева, които с лихвите през годините се увеличават непрекъснато. Болницата има и други задължения за лекарства, осигуровки, доставчици и услуги за над 1,5 млн. лв. Сумата е нараснала и с още над 6200 лв. дължими данъци за имота. От единични продажби на отделни части към момента са покрити единствено задълженията по неизплатени трудови възнаграждения към служителите, поясни Десислава Цветкова. 

Данъчната оценка на обявената за продажба сграда е  455 055 лв., а последната начална тръжна цена, както се вижда от документацията, е 417 600 лв. През годините имотът се е обезценил над три пъти. Това, което въздържа купувачите, е лошото състояние на сградата, недобрата инфраструктура, отдалечеността от по-големите населени места и трудният достъп, са наблюденията на частния съдебен изпълнител Десислава Цветкова. Тя не изключи вероятността при следващо обявяване на търг продажната  цена да падне още.

Специализирана болница за долекуване и продължително лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания и рехабилитация- Радунци“ е бил и може би си остава най-големият на Балканите санаториум за туберкулозни и белодробни заболявания. В края на 60-те години е разполагал със стационар от близо 700 легла, лекарски и административни кабинети, рехабилитационен център, операционни и стационарни зали, санитарни помещения, складове, столова и др.

Днес за цена под половин млн. лв  се продава централният корпус на болницата, който представлява масивна 4-етажна сграда и сутерен, с разгърната застроена площ от 15 220 кв. м., но и за тази сума желаещи няма.  БНР

Продължете с четенето

Казанлък

Държавен архив Стара Загора пази султански ферман и заповед за изграждането на православна църква в село Виден

Published

on

Като изключително трудна в пандемична обстановка определи изминалата година директорът на Държавен архив Стара Загора Галентин Караславов. Въпреки това той отчете, че са били изпълнени всички задачи които са били заложени. На пресконференция пред медиите той показа и откритите през изминалата година два най-стари съхранявани в архива документа – султански ферман и заповед за изграждането на православна църква в село Виден (Карагитли), община Павел баня, датирани от 1858 – 1859 година. Държавен архив Стара Загора

Директорът на архива Галентин Карасловов съобщи, че работейки с документацията на църковното настоятелство на село Виден, община Павел Баня, са открити два документа на турски език. След техния превод се оказва че това са ферман за изграждането на християнска църква в селото, както и заповед за това от турските власти. Двата документа са разчетени и датирани към 1858 -1859 година и това ги прави най-старите в старозагорския държавен архив, обясни още Галентин Караславов.

По отношение на изминалата година директорът на Държавен архив Стара Загора съобщи, че тя е била доста трудна, особено в нейната първа половина, но въпреки това са изпълнени всички задачи, които са били предвидени, като дори при някои от дейностите има и преизпълнение.

Галентин Карасловов каза още, че и тази година Държавен архив Стара Загора ще участва в Нощта на изкуствата, този път с изложба, посветена на старозагорското артистично семейство Рене и Стоян Йорданови. БНР

Продължете с четенето

Казанлък

Община Габрово отменя църковно-военните ритуали на връх Шипка на 3 март

Published

on

Община Габрово отменя създадената организация по провеждане на църковно – военен ритуал на връх Шипка, във връзка с постъпило, от главния държавен здравен инспектор, писмо по повод повишаване броя на новорегистрираните случаи на Covid-19 в страната и предстоящото отбелязване на Националния празник на Република България, съобщават от общинския пресцентър.

Според доц. д-р Ангел Кунчев струпването на голямо множество хора от различни населени места крие риск от разпространяване на Covid-19 и в тази връзка провеждането на организирани тържества е нецелесъобразно.

Община Габрово обявява, че отменя планирания църковно – военен ритуал на 3 март на връх Шипка, както и организирания автобусен транспорт. Временната организацията на движението от страна на пътна полиция се запазва.

В памет на загиналите за свободата на България, на 3 март в Габрово, от 09:30 часа ще бъде отслужена панихида в храм „Успение на Пресвета Богородица“, а в 10:00 часа ще бъде издигнат националният флаг на пл.“Възраждане“.

По-рано през деня президентът Румен Радев съобщи, че ще участва в тържествената церемония по отбелязване на Националния празник на България 3 март на Шипка.

Продължете с четенето

Казанлък

Хороскоп за 27 февруари: Интересен ден за куп зодии

Published

on

Астрологът Светлана Тилкова – Алена предрече доста интересен ден за куп зодии. Според нея Водолеите трябва да стабилизират постигнатото, а Рибите ще се обогатят с полезна информация.

Ето какво още предрече Алена за останалите зодии:

ОВЕН

Не позволявайте проблемите у дома да ви пречат на работата, въпреки че деня е почивен. Съсредоточете се в задачите си. Ще се справите отлично. Не напразно ви очакват признание и финансови постъпления. Не позволявайте задълбочаване на конфликт с ваш колега. Ако се налага да завършите спешна задача, бъдете активни до обед.

Отхвърлете задълженията си у дома, особено ако са свързани с ремонти, за които сте извикали майстори, но стоите и ги наблюдавате. От значение е да запазите спокойствие и да не се ядосвате. Не се захващайте с разрешаване на лични проблеми и не спорете с партньора си. ТЕЛЕЦ
Коригирайте поведението си към вашите колеги, които днес, в почивния ден са ви помолили да им помогнете, за да отхвърлят спешни служебни задачи. Не се ядосвайте, а им подайте ръка. Назряват проблеми изискващи да реагирате веднага, за да не се задълбочат непоправимо.

Причината за тях са интригите на ваши роднини, които не сте допуснали в офиса си и сте отказали да назначите на работа. Следобед лични проблеми ще ви накарат да забравите за почивката си. Справете се бързо и се отдайте на приятни емоции. След като се справите с проблемите си създайте романтична обстановка и се отдайте на сексуални удоволствия. 

БЛИЗНАЦИ
Отложете планираните деловите срещи и разговори заради посещението на ваш делови партньор, с които имате да обсъждате важни бъдещи споразумения. Работете до обед в почивния ден, посрещнете ги и забравете за всички други планове. Договореното е и във ваша полза. Можете да подготвите и да подпишете договорите.

Подгответе се за упреци от брачния си партньор, че го изоставяте на произвола на Съдбата, само защото ви изпращат на курсове зад граница. Няма как да го убедите в противното. Не се изненадвайте, ако ви накаже с лишаване от секс. РАК
Без особени усилия ще се справите с основните си служебни задачи в почивния ден. Успехите в материално отношение са с вас.  Не се обвързвайте в делови отношения с ваши приятели. Не се изненадвайте, ако ви предложат повишение или ви зарадват с парична награда за успешно завършена работа.

Не смесвайте работата с личните си отношения. Съветвам ви преди пътуване за ден или два да обсъдите намеренията си с близките си, за да избегнете разправиите и да се уточните кой ще готви и ще се грижи за дома ви вместо вас, ако сте семейни и имате деца. Вечерта се отдайте на чувствата си и на сексуални удоволствия. 

ЛЪВ
Ако се занимавате с частен бизнес, ще се наложи в почивния ден да промените плановете си и да помислите за нови партньори, но не бързайте да се разделяте и със старите. Вашите близки са решили да ви изненадат с пътуване. Не им отказвайте да обмислите предложенията им.

Имате нужда от приятни емоции и почивка. Разсеяни сте заради лични проблеми, притиснали ви от сутринта, които трябва да разрешите до края на деня. Съдбата ви подлага на изпитание, за да види дали сте склонни към компромиси и към признаване на вашата вина за липсващия сексуален живот. 

ДЕВА
Работата ви доставя удоволствие, дори ако работите с вашите колеги, а не самостоятелно. Не допускайте финансови загуби, които ще се отразят неблагоприятно и на отношенията с деловите ви партньори. Очаква ви почивен ден изпълнен с разнообразни изживявания. Имате възможност да приключите със служебните си задачи.

Личният ви живот е свързан с разочарования, породени от силно изразените ви материални стремежи. Сексуалните ви отношения са в криза, заради съмненията на партньора ви, че го използвате. 

ВЕЗНИ
Предпазвайте се от провал, свързан с вашите професионални планове, заради нежеланието на ваши подчинени да изпълняват разпорежданията ви, ако работите и в почивния ден. Пригответе се за неприятни емоции, заради думите на ваши колеги. Не спорете с тях чия житейска философия е по-правилна, няма да ви разберат.

Вечерта ще ви натоварят със семейни задължения, които не сте отхвърлили заради отсъствието си от дома. Бъдете отговорни към близките си и не се измъквайте с извинения, че сте уморени. Сексуалните удоволствия ще ви възвърнат силите и доброто настроение. 


СКОРПИОН
Не проявявайте агресия в почивния ден и обмислете плановете си за бъдеща дейност. Изслушайте мнението на вашите колеги, или на съдружниците си, ако развивате общ бизнес и намерете златната среда, за да вземете правилните решения. Вслушвайте се в съветите на деловите си партньори.

С тяхна помощ успехът ще бъде с вас. Ще се наложи да разрешавате семейни проблеми. Не ви е приятно това задължение, но ще ви донесе спокойствие. Ако не сте достатъчно тактични и не премълчавате рискувате отново да се лишите от сексуални наслади. 

СТРЕЛЕЦ
Денят е почивен и ви поднася трудности в семейството и разправии с вашите близки, ако вечерта сте приели покана за събитие и за пореден път ги лишите от присъствието си. На работното място не рискувайте и бъдете отговорни. Ще постигнете професионален успех, ако не се оставяте във властта на емоцията.

Следобед се отдайте на развлечения със семейството си. Ще заслужите тяхното одобрение. Вечерта отидете на ресторант с любимите си хора, а след това се отдайте на сексуални удоволствия. 

КОЗИРОГ
Не се престаравайте на работното място, защото не е възможно да постигнете професионални висоти към които сте се устремили в почивния ден. Забравете желанието си да критикувате. Не проявявайте прекалени професионални амбиции. Съветвам ви да отложите деловите срещи и разговори.

Вечерта се подгответе за проблеми с ваш роднина, който ще ви изненада неприятно с предателството си. Приемете фактите и не се ядосвайте. Ваши съседи се опитват да съсипят брака ви, защото искат да привлекат към себе си партньора ви и да го използват. Забравете за сексуалните наслади заради разразилия се скандал! ВОДОЛЕЙ
Напрегнати сте заради неотложни задължения, които ви изненадват неочаквано, но и изискват в ранните часове на почивния ден да сте на вашето работно място, вместо да си поспите повече. Умората си казва думата, но и другата отговорност не е без значение. Стабилизирайте постигнатото.

Не е желателно да пътувате заради разсеяност и конфликти с пътната полиция. Бъдете грижовни и към вашите близки. След работа се приберете у дома и си почивайте. Възползвайте се от шанса да стабилизирате отношенията си в семейството. Не пропускайте секса с любимия. 

РИБИ
Ако имате възможност в почивния ден, използвайте го за да се обогатите с полезна информация, която да използвате за професионалните си планове, но не като демонстрирате новите си знания, а като ги прилагате в практиката си. Осъществете и кратко делово пътуване.

Ще се справите с лекота със служебните си задължения, ако не мислите за личните си проблеми, които ви притесняват. Вечерта си почивайте или отидете на гости, за да се заредите с положителни емоции. Подарете романтични мигове на интимната си половинка и се отдайте на сексуални удоволствия.

Източник: Труд

Продължете с четенето

Казанлък

Облачно и топло, валежи от дъжд на места

Published

on

Днес преди обяд ще е предимно слънчево със слаб югозападен вятър. След обяд от север облачността ще се увеличава. Вечерта на места в североизточната половина от страната ще превали дъжд. Това съобщават от НИМХ.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, в източната половина от страната – от североизток, ще е умерен и временно силен. С него ще започне да нахлува студен въздух през следващите дни.

Днес ще е все още топло за сезон, с максимални температури между 15 и 20 градуса. През нощта срещу неделя със застудяването на много места в Североизточна България и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде близко до средното за месеца. Вечерта от северозапад ще започне да се повишава.

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com