Голям успех за “Казанлък Волей – Багира” – розите спечелиха шампионската титла при девойките младша

   
Голям успех – шампионска титла при девойките младша възраст, постигна “Казанлък Волей – Багира”. Младите волейболистки на “розите”  разбиха на пух и прах амбициите на традиционно силните школи на столичните ЦСКА и Левски и пловдивската Марица и го поставиха на колене, като ги победиха в директните си мачове с тях. Това стана на завършилия в столичната спортна зала “Христо Ботев” в София държавен финален турнир от тазгодишното волейболно първенство при девойките младша възраст. Така момичетата на треньора Петър Дочев нагледно доказаха, че са безспорно най-добрият отбор у нас на тази възраст и заслужино вдигнаха шампионската купа.
В спора за шампионската титла на държавните финали в столичната зала “Христо Ботев”, младите “рози” надделяха на финала над Марица (Пловдив) с 3:2 гейма след повече от два часа битка. С този успех  те триумфирахана върха  със златните медали, а за маричанки останаха сребърните отличия.
Шампионската титлата е първа за девойките младша в историята на “Казанлък Волей – Багира”, , който досега имаше само второ място от миналия сезон. Двубоят пък бе своеобразно повторение на финалана първенството за младша възраст от сезон 2013/2014, когато двата тима отново спореха за титлата, но Марица спечели златото, а “розите” останаха вицешампиони на свой терен. С тази победа представителките на “Казанлък Волей – Багира”,  взеха реванш, като записаха името си сред шампионите на България.
Двубоят бе оспорван, динамичен и пълен с много обрати. Волейболистките на Казанлък успяха да надделеят над високата селекция на Марица най-вече със сърцата игра и колективен дух. Това има даде предимство в тайбрека, в който розите оставиха съперничките си на 6 точки и триумфираха с крайната победа.
Така девойките на “Казанлък Волей – Багира” направиха най-големия подарък на своя шеф – клубния президент и основен спонсор Васил Аргиров, който имаше рожден ден.  Според специалистите именно Аргиров безспорно има огромна заслуга за големия възход и просперитет на казанлъшка детско-юношеска волейболна школа и основна роля  за възраждането изобщо на женския волейбол в града на розите. Въпреки, че е от Стара Загора, Васил Аргиров чрез неговата фирма “Багира” е генерален спонсор на целия казанлъшки волейболен клуб. Техническите му хипермаркети и магазини “Багира” вече са известни в цяла България и са първите такива в Стара Загора и Казанлък. Разполагат с над 50 000 артикула номенклатура – машини и инстументи, железария, всичко необходимо за поддръжката на дома и градината.
Снимки: Free Media Group

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com