Главният път Казанлък-Стара Загора един от най-опасните в България

   

9 са най-опасните пътни участъци в България, където има концентрация на катастрофи с убити и ранени, показва справка на Пътна полиция.

Данните са запоследните 5 г. и показват устойчивост на тенденцията. 3 от 9-те опасни участъка са на скоростния път I-5 Русе – Маказа, който е 261 км, сочи анализът.

Първият опасен участък е между Русе и Бяла. На разстояние от 50 км има 7 места с концентрация на пътнотранспортни произшествия. Всички те се следят за скорост. Всяка година там има десетки убити и стотици ранени при катастрофи. Само в последните месеци там бяха убити дете на 11 г., румънски гражданин, както и други 4-ма гастарбайтери, които пътували към Силистра.

Другата инфарктна точка за шофьорите по път I-5 е между Велико Търново и Дебелец. Третият участък с най-много катастрофи е по същия главен път между Казанлък и Стара Загора.

Кресненското дефиле по пътя Видин – Кулата остава един от най-черните участъци с най-много челни катастрофи, последната от които бе в понеделник. Възрастно семейство е с опасност за живота, след като “Рено Лагуна”, управлявано от 69-годишен мъж, се удари в тир “Волво” при изпреварване. След това леката кола се завъртяла на пътя и ударила ауди, което се движело зад него. Камионът спрял в стълб край пътното платно. Шофьорът на реното и съпругата му са с опасност за живота и са настанени в болница.

По Видин – Кулата има още един опасен участък – при разклона за Драгичево и Рударци.

Пътен възел Коритна до с. Български извор на пътя София – Велико Търново също е с концентрация на ПТП, показва анализът на МВР.

Един от най-черните участъци по главния път Дуранкулак – Малко Търново е на входа за Варна откъм Златни пясъци.

Проходът Боаза край Търговище е сред рисковите отсечки от София до Варна. Три са местата там, където е отчетена повишена концентрация на катастрофи с жертви за последните 5 г. От май т.г. там започна голям ремонт, който предвижда укрепване на ската и възстановяване на маркировката.

Деветият опасен участък е по второкласния път между Прохода на републиката и Гурково. В понеделник пътят отново беше затворен заради поредната катастрофа между тир и лека кола.

545 души са убити на пътя от началото на годината, показва още статистиката на МВР. 516 катастрофи са причинени от млади водачи за 2015-а. Хората със стаж зад волана до 3 г. са виновни за 32 пътни инцидента след употреба на алкохол, при които са загинали двама души. Данните са оповестени от полицейски инспектор Мария Ботева от Пътна полиция при откриването на осмото издание на кампанията “Алкохолът е лош шофьор”.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com