Свържете се с нас

Избори

ГЕРБ с пълна листа за общински съветници и 17 кандидат-кметове на населени места в Общината

Published

on

ПП ГЕРБ в Казанлък представи кандидатите си за кмет на Община Казанлък, общински съветници и кметове на населени места в Общината.

„Преди четири години си поставихме за цел да променим Казанлък във възходяща посока и днес са налице видимите резултати, които всеки човек може да пипне.  Видими резултати от: привлечени 109 млн. лева европейски средства и реализирани проекти, нови асфалтирани и реновирани улици, постигане на най-ниската безработица в Казанлък спрямо цялата старозагорска област – 4.9%, и възможността всеки гражданин, които желае, да започне работа в нашата община и да се реализира пълноценно. Съзнаваме, че от тук нататък за следващите четири години, решението, кои ще бъдат представителите на политическа партия ГЕРБ, е важно и много сериозно“, заяви кандидатът за кмет втори мандат на Община Казанлък Галина Стоянова и председател на ПП ГЕРБ в града на розите. Тя бе категорична, че от съществено значение е не само да имаш идеи, но да знаеш как да ги реализираш. „Предлагаме кандидатури за кметовете на населени места и пълна листа от 37 кандидати за общински съветници. Залагаме, както на хора, които през тези четири години бяха близо до гражданите и направиха възможно най-доброто за тях, така и на нови лица, готови да покажат своите професионализъм и експертност“, категорична бе Галина Стоянова.

Към думите й се присъедини и Николай Златанов – член на ръководството на местната структура на ПП ГЕРБ, който подчерта, че кандидатите за кметове от ГЕРБ са хора, успяли да се докажат във времето като професионалисти – всеки в своята област. Кметове, имащи  собствена визия за развитието на населените места. Кметове, които за пореден мандат показаха, че стоят близко до жителите на населените места и работиха за тях, без да изразяват партийно пристрастие.

В Община Казанлък ПП ГЕРБ излъчва 17 кандидати за кметове от 19 населени места. Двете населени места, където партията не издига свои кандидати, подкрепя настоящите кметове. „Преценили сме, че тези кметове работят за общността, няма нужда да издигаме други кандидатури и да има противобортсво помежду им“, коментира Николай Златанов.

На предстоящите избори за местна власт ПП ГЕРБ ще издигне и 37 кандидатури за общински съветници в Казанлък. „ При структурирането на листата за нас водеща бе идеята, че трябва задължително да има синхрон между местната и изпълнителната власт. Видимите резултати, които постихнахме през изминалите четири години, са плод точно на партньорството между общинския кмет и Общинския съвет“, заяви Радиана Стефанова – организационен секретар на партията, и уточни: „Листата, която ви предлагаме, е балансирана по отношение на експертност, пол и възраст. Заложили сме на хора, които са професионалисти в различните области на обществения живот, доказали са се в настоящия общински съвет, но залагаме и на много нови лица11% от кандидат-общинските съветници в нашата листа са на възраст под 35 години. Млади хора, някои от които с по две висши образования, учили и работи във чужбина, те са хора които ще пренесат своя опит и в работа в бъдещия общински съвет“. Радиана Стефанова бе категорична, че листата за съветници на ПП ГЕРБ съчетава опита и мъдростта, енергичността и креативността.

„За нас е много важно, че сред кандидатите ни за общински съветници имаме и предложения от гражданската квота – лица, които не са партийно обвързани, но са припознали идеите на ПП ГЕРБ като свои и това припознаване се е случило именно благодарение на видимите резултати, които постигнахме в община Казанлък през  последните четири години. Представителите на гражданската квота са: адвокат Велина Стойчева, адвокат Станислав Коев, Николай Маринов /КНСБ/ и Борис Кърчев. Имаме и представители на големите населени места – Крън, Енина, Ясеново, Черганово, Овощник“, допълни още Радиана Стефанова при обявяване кандидатите за общински съветници, издигнати от ПП ГЕРБ.

Списък на кандидатите, издигнати от ПП ГЕРБ – Казанлък:

 

Галина Георгиева Стоянова – кандидат за кмет втори мандат на Община Казанлък.  Първата жена – кмет в историята на града на розите. Педагог, семейна, майка на една дъщеря.

 

Кметства:

Михаил Тодоров Янушев – кандидат за трети мандат кмет на кметство Бузовград. На 33 години, предприемач, семеен, баща на една дъщеря.

Надежда Колева Пенчева – кандидат за втори мандат кмет на кметство Горно Изворово. Оператор на Металорежещи машини с цифрово-програмно управление /МСПТУ/. Семейна, с три деца.

Иво Димитров Лозанов – кандидат за кмет на кметство Горно Черковище. Предприемач, на 43 години, семеен. Общински съветник от ГЕРБ мандат 2011-2015

Величко Симеонов Станчев – кандидат за четвърти мандат кмет на кметство Дунавци. Инженер-химик, на 66 години, семеен, баща на две деца и дядо на седем внучета.

Веселин Георгиев Андреев – кандидат за втори мандат кмет на кметство Енина. Предприемач, на 60 години, семеен, с две деца и три внучета.

Стойчо Василев Василев –  кандидат за  осми мандат кмет кметство Копринка. На 60 години. Технолог на мишиностроенето – студена обработка. Семеен, с две деца.

Теменужка Димитрова Люцканова – кандидат за трети мандат кмет на град Крън. Социолог, Магистър  по „Социологически изследвания и политически маркетинг“. Семейна, с едно дете.

Петър Иванов Петков – кандидат за втори мандат на кметство Кънчево. Технник, лесовъд, на 57 години, семеен с две деца.

Георги Желев Пархов – кандидат за кмет на кметство Овощник. Галванотехник, на 54 години, семеен с две деца.

Теодора Колева Георгиева – кандидат за втори мандат кмет на кметство Розово. Икономист, семейна, с две деца.

Апостол Георгиев Терзиев – кандидат за трети мандат на кметство Ръжена. Предприемач. На 45 години. Семеен, баща на две деца.

Илиян Йорданов Илиев – кандидат за кмет на кметство Средногорово. Офицер, на 47 години, семеен, с едно дете.

Нивелин Неделчев – кандидат за кмет на кметство Черганово. Работи като младши инспектор в Главна дирекция „Охрана“ в Съдебната палата, Казанлък. На 38 години. Семеен, баща на едно дете.

„Нивелин винаги е бил симпатизант на ГЕРБ, принадлежността му към системата на МВР не му позволява да членува във партия, за това той се явява като безпартиен, но ние го подкрепяме и стоим твърдо до него. Той е млад и много амбициозен човек“ – така Николай Златанов представи кандидатурата на Нивелин Неделчев за кмет на с. Черганово.

Боян Радев Атанасов – кандидат за  трети мандат кмет на кметство Хаджидимитрово. Педагог, на 66 години, семеен, баща на две деца и дядо на две внучета.

Данчо Леков Данов – кандидат за кмет на кметство Шейново. На 36 години. Земеделски производител. Семеен, баща на едно дете.

„След тримандатното управление на БСП селото има много проблеми по отношение на опазване на селскостопанската продукция и битовата престъпност, според нас там има нужда от промяна и новото, което предлагаме, е в лицето на един млад и амбициозен човек като г-н Данов, които според нас  ще успее да върне спокойствието в Шейново“, заяви при представянето на кандидатите за кметове на населени места Николай Златанов.

Стоян Иванов Иванов – кандидат за четвърти мандат кмет на град Шипка. На 56 години. Машинен техник, семеен с две деца.

„Кандидатът ни за кмет на град Шипка Стоян Иванов е човекът, които познава до болка проблемите на всеки жител в планинското градче“, заяви Николай Златанов.

Пламен Весков Вълев – кандидат за кмет на кметство Ясеново. На 37 години. Земеделски производител. Семеен, с две деца.

 

Кандидати за общински съветници в Общински съвет – Казанлък:

Образование – Галина Стоянова, Аксения Тилева, Радиана Стефанова, Недка Рашева, Дечко Пейчинов, Иванка Шопова и Даниел Цокев

Здравеопазване – д-р Стефка Димитрова, д-р Мехмед Мехмедов и Иван Гитев

Култура и туризъм – Станимир Юруков и Теодора Георгиева

Икономика и финанси – Галина Иванов, Мария Цонева, Николай Маринов, Йоана Цветкова-Комитова

Инженери – Димитър Баяслиев, Николай Факиров, Борис Кърчев, Ангел Бойнов, Георги Видев

Юристи – Николай Златанов, Станислав Коев и Велина Стойчева

Програмист – Боян Каличков

Представители на местни фирми и предприятия – Иван Катанов, Стефан Птичков, Стефан Драганов, Генчо Генчев, Валентин Кралев

Земеделски производител – Георги Щерев

Социални дейности – Мария Гинева, Десислава Бозева, Галина Бонева

Представители на различни производства – Христо Христов, Сезай Велиев и Никола Джигов

 

Пресцентър ПП ГЕРБ-Казанлък

Продължете с четенето

Избори

„Рено НисанБългария“ подкрепя българските общини в борбата с коронавируса

Published

on

Дружеството „Рено Нисан България“ и търговските представителства в страната на марките Renault, Dacia и Nissan осигуряват автомобили, които да подпомогнат общините в доставката на храна, медикаменти и дезинфектанти за нуждаещите се хора. Дарението е предоставено чрез Националния логистично-координационен щаб и със съдействието на Националното сдружение на общините достига до местните администрации, които изпитват най-остра нужда от транспорт в условията на криза.

Днес /15 април/ в София официално бяха връчени ключовете на 7 автомобила, които вече са на разположение на екипите в Смядово, Казанлък, Монтана, Горна Оряховица, Асеновград. Кметовете на Благоевград  и Димитровград лично приеха дарените автомобили и благодариха за подкрепата, която в условията на извънредното положение има още по-голяма стойност.

Първите 8 автомобила, дарени от „Рено Нисан България“, бяха предоставени за нуждите на Столична община. Чрез дилърската мрежа на дружеството в страната, 3 автомобила получи община Варна. Автомобил беше предоставен и за нуждите на община Плевен.

„Мисията на всяка една от нашите марки е да бъде на разположение и да улесни живота на хората. Горди сме, че имаме възможността да осигурим транспорт за участниците на първа линия в тази безпрецедентна ситуация” – споделя изпълнителният директор на „Рено Нисан България“ Емил Гърнев.

С предоставянето на автомобилите за безвъзмездно ползване от общините „Рено Нисан България“  изразява своята ангажираност към трудностите, през които преминава цялото ни общество. Автомобилите ще останат на разположение на общините до 15 май, като договорите предвиждат и възможност за удължаване на периода за ползване при промяна в срока на извънредното положение.

„Има моменти, когато успехът на бизнеса не се измерва само с резултата във финансовите отчети, а с отговорността към обществото и с грижата за хората“ – с тези думи изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева благодари на дарителите и подчерта, че жестът на подкрепа е оценка за огромните усилия, които всяка община у нас полага за запазването на живота и здравето на хората.

195 общини са обявили телефони за предварителни заявки, по които на възрастни, трудноподвижни и самотно живеещи граждани, както и на лица, поставени под карантина ежедневно се доставят храни и се осигурява покупка на продукти от първа необходимост и медикаменти. Повече от 2 640 доброволци помагат на общинските социални служби в грижата за хората в нужда по време на извънредното положение.

Продължете с четенето

Избори

Галина Стоянова: Не можем даже да повярваме, че има такъв морал в някоя от партиите и той се демонстрира в най-голямата

Published

on

Кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ Спас Пеев, който беше поставен под  № 11 листата на партията в 27-ми Старозагорски избирателен район, е взел решение да не използва случайното съвпадение на номера му с този на ПП ГЕРБ в интегралната бюлетина за изборите на 26 март. Той е подал заявление пред РИК – Стара Загора, за заличаване на регистрацията му.

24-годишният Спас Пеев, който е общински съветник в Братя Даскалови, агроном по образование, обяви решението си и в социалните мрежи. Там той написа следното:

„Приятели, искам да Ви уведомя за взетото от мен решение, а именно да се откажа от надпреварата за народен представител от 27 МИР – Стара Загора.

Както всички знаете, бях под номер 11 в листата на ПП ГЕРБ, същият номер съответства и на номера на бюлетината, с която партията се явява на изборите на 26 март 2017 г.

И като човек, и като общински съветник, винаги съм бил воден от честното и открито вземане на решения. През последните години на избори станахме свидетели на факта, че народни представители биват избирани благодарение на съвпадение на номера за преференция и номера на бюлетината. Аз не искам да бъда избран по този начин и по случайност, и считам това за недостатък на изборната ни система. За мен депутатското място не е самоцел.

Като млад човек винаги съм считал, че не трябва да превръщаме изборите в борба за постове и власт.

Убеден съм, че ПП ГЕРБ ще спечели предстоящите избори. Ще работя с открито сърце. Желая успех на всички!“

Решението на Спас Пеев се посреща с разбиране и одобрение от съпартийците му. Ето как коментираха в Казанлък постъпката на Спас.

Галина Стоянова – общински лидер на ПП ГЕРБ Казанлък: Ние трябва да преосмислим последните години и нашето собствено отношение към промяната  на държавата какво е било за всеки един от нас. В случая става въпрос за морал. Ние не можем даже да повярваме, че има такъв морал в някоя от партиите. Но той се демонстрира в най-голямата от партиите, която може да бъде упреквана за всякакви други неща, но по отношение на хората, които влизат в нея и се номинират за кандидат-депутати, не може. Един млад човек от община Братя Даскалови, който може да има едно блестящо бъдеще на крилете на партията само заради 11 – 11 мисли, че това не е честно спрямо структурите, спрямо останалите кандидати и спрямо самата партия. Няма такова решение. Уникално е!

Борис Кърчев също сподели, че познава Спас лично и по стечение на обстоятелствата той е от село Мирово,откъдето е й баща му. “Той е МГЕРБ и е едно много сериозно и отговорно момче, което заяви, че ще работи много сериозно за партията и за него не е самоцел да стане народен представител. Той ще извърви своя път в ГЕРБ и неговото решение е една отговорна позиция”, допълни още Кърчев.

Николай Златанов:   Своето намерение кандидат-депутатът под номер 11 заяви своето намерение във фейсбук и той ще си остане под този номер и ще работи за каузата на партията. Оттук нататък когато излязат окончателните резултати и евентуално се окаже, че преференциално е събрал много гласове за него остава варианта да не положи клетва и по този начин да не встъпи на практика като народен представител. Това е единственият способ, но това не означава, че номер 11 не съществува в листата на ГЕРБ. Предполагам, че си е дал сметка, че е много млад и, че си е дал време да израсне в партията. Убеден съм, че тази негова постъпка ще бъде оценена  в едни следващи избори, където ще му бъде отредено достойно място.

 

Продължете с четенето

Избори

Паспортните служби работят извънредно днес

Published

on

Паспортните служби в цялата страна днес работят извънредно днес, за да могат хората, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, да упражнят правото си на глас, съобщава БНТ.

Тези, които не са успели да получат лична карта, могат да се снабдят с удостоверение, с което да гласуват. За целта е необходимо гласоподавателите лично да поискат това в някое от районните управления на полицията.

В МВР са открити денонощни телефонни линии за сигнали за нарушения в изборния ден.

Продължете с четенето

Избори

МГЕРБ и Предприемачи ГЕРБ с дарение към трите ЦНСТ-та и защитеното жилище в Казанлък

Published

on

Почистващи и перилни препарати, спортни екипи и спални комплекти бяха подарени на трите ЦНСТ-та и защитеното жилище в град Казанлък. Подаръците бяха осигурени от МГЕРБ и Предприемачи ГЕРБ с председател Генчо Генчев и със съдействието на Георги Карагьозов собственик на “Ароматик” ООД. Дарението бе получено от Нели Бонева – Координатор проекти, Регион Стара Загора на Фондация “Сийдър” и бе занесено в домовете на децата. Нели Бонева изказа искрена благодарност за поредната благотворителна акция към децата на Казанлък. Преди година младежите на ГЕРБ събраха и дариха средства за едно от тях, на което по-късно му бе направена операция на очите.

Пресцентър ПП ГЕРБ

Продължете с четенето

Избори

Кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев ще проведат работна среща с бизнеса в Казанлък

Published

on

Кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посетят област Стара Загора на 26.10.2016 г. /сряда/. Те ще бъдат придружавани от областния координатор на ГЕРБ и кмет на Стара Загора Живко Тодоров, евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова и народния представител Пламен Йорданов.

В 09:30 часа Цецка Цачева, Пламен Манушев и Цветан Цветанов ще проведат работна среща с представители на бизнеса в град Казанлък. Срещата ще се проведе в конферентната зала на „Музей на розата“, парк „Розариум“. На срещата ще присъства кметът на Казанлък Галина Стоянова.

В 10:20 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ и председателят на Националния предизборен щаб на партията ще открият реконструирано междублоково пространство в Казанлък.  Събитието ще се състои на ул. „Хемус“№1, срещу ПГ „Иван Хаджиенов“. Следобед програмата на Кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов продължава с посещения в други населени места от областта. Официалното им посещение в област Стара Загора ще завърши с концерт на площада пред община Ст. Загора.

Продължете с четенето

Избори

Днес ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд

Published

on

Днес ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд. Привечер валежите ще отслабват и постепенно ще спрат. Ще духа до умерен североизточен вятър. През деня температурите ще бъдат без дневен ход и ще бъдат между 7 и 12 градуса.

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com