Свържете се с нас

Казанлък

ГЕРБ Казанлък: Излъчихме своите кандидат-депутати Борис Кърчев и Йоана Йончева с много разум и сърце

Published

on

ПП ГЕРБ Казанлък представи пред медии   кандидатите за народни представители в 27-ми МИР от община Казанлък. „Искам да почертая две много важни неща за листата на старозагорска област. Представянето на цялата листа беше в Стара Загора и като общински координатор съм удовлетворена от това което видях. Една листа, в която има абсолютен баланс между много млади и много мъдри и успели хора, баланс между мъже и жени, както и баланс на професиите и представителите  на хората от цялата област, включително и общини като Чирпан, Раднево. Листата ни се отличава от останалите политически партии. Разликата е във водача на листата. Изборът и посочването на водача на листата в лицето на Емил Христов – председател на ОбС Стара Загора говори за това, че в своите 11 години ПП ГЕРБ изгради достатъчно силен кадрови потенциал, които да носи цялата отговорност за управлението по региони, както и в държавата. Считам за силен знак – водач на листата на партия ГЕРБ в старозагорска област да бъде човек, който представлява региона и който през целия си живот е работил за този регион. Можещ, знаещ“, каза общинският лидер на партията в Казанлък Галина Стоянова.

Стоянова подчерта, че Казанлък винаги е бил на достойно място в листите на ГЕРБ, не само като втори по-големина град в областта, но и като организация – силна и единна при взимането на решения и с кадрови потенциал, които може да е с претенциите и за водачи на листата. Тя сподели, че казанлъшката организация е изключително доволна от областния лидер Живко Тодоров, така и на Изпълнителната комисия на партията, за това че второто и петото място в листата се заемат от кандидат-депутатите на Казанлък и то излъчени с много разум и сърце. Общинският лидер на ПП ГЕРБ Галина Стоянова се върна в годините назад, припомняйки как се случва преходът в България. „Ние се чувстваме омерзени от начина, по който той се случваше и случва. Някакси по правило виним политиците, които го извършиха. Но трябва да си дадем сметка и аз като координатор на партията, че вината ни е обща и почти всяка година вече ние имаме възможност да преосмислим начина, по който избираме политиците, които да носят отговорността на този демократичен преход. Точно в тези избори, та било то и предсрочни ми се ще хората да се замислят повече върху това кой ще ги представлява оттук нататък. Защото 26 – 27-та година са преломни в демократичното развитие на България, предвид ситуацията в света, в частност в Европа, в региона и т.н.“ каза Стоянова и прикани хората да се вгледат в автобиографиите на кандидатите в политическите листи – къде са били кандидатите през тези 25 години, с какво са се занимавали, какво стои зад гърба им, какви каузи за обществото са поемали, да може днес да поискат доверието на хората. Стоянова каза, „че кандидатите на ГЕРБ Казанлък са излъчени именно на тази тема и приемайки, че сме изключително отговорни да представим на Казанлък хора, които в тези години първо са дали изключително голям привес на образованието си. Образование, което Йоана е получила в чужбина, Борис в България. Образование, което ги е направило хора с голям респект. Акцента от техния живот през последните 25 години е животът им в България, независимо че са имали възможност да се реализират навън. И двамата са създали семейства и залагат много на възпитанието на своите деца. Това са и хора, които са създали свои бизнес – почтен, с висок морал го отстояват и в същото време са имали възможност да бъдат обществено-полезни хора с каузите, които са защитавали в Казанлък.“

Галина Стоянова представи Борис Кърчев. Тя припомни неговите каузи, които той направи за града. „Ако някой казанлъчанин прави каузи под мотото „Избери кауза и промени Казанлък!“ или „Талантите на Казанлък“, мисля, че всеки един кмет би трябвало да го потърси и намери“, каза Стоянова. За нея това са каузи, които са полезни и стигат до много хора. Борис Кърчев  е на 43 години. Завършил Техническия университет във Варна. Семеен с две деца. Притежава бизнес свързан с телекомуникациите. От 2015г. е общински съветник от гражданската квота на ПП ГЕРБ. Председател на ПК по култура в ОбС Казанлък, председател на фондация „Чудомир“.

Йоана Йончева  е под номер 5 в листата на ГЕРБ. Тя беше представена от Николай Златанов. Йоана е на 32 години, омъжена, с три деца. На 15 години тя заминава за САЩ, където учи и през 2009г. завършва университета в Бостън, специалност „Бизнес мениджмънт“. Там се ражда и първото й дете. Връща се в България и заедно със съпруга си започват собствен бизнес. Завършва магистратура в университет „Проф. Асен Златарски“ Бургас – инженер технолог. „Смятам, че Йоана е един достоен кандидат. Тя беше издигната от младежката структура на ГЕРБ и беше приета с пълно единодушие. Искрено всички се надяваме този път да имаме от Казанлък двама представители в парламента“, каза още Златанов.

Председател на предизборния щаб за предизборната кампания на ПП ГЕРБ Казанлък е Радиана Стефанова. Тя сподели, че партията ще води позитивна и градивна кампания. На представянето на казанлъшките кандидат-депутати присъстваха и бившите депутати Нено Влайков и Аксения Тилева, които споделиха, че между тях и бъдещите народни представители в партията има приемственост. От своя страна Борис Кърчев и Йоана Йончева благодариха за гласуваното им доверие от страна на партийната организация и заявиха категорично, че ще работят за каузи, посветени на Казанлък.

Продължете с четенето

Казанлък

Откриват виртуална изложба на Людмил Николов – артист, художник и певец в Казанлък

Published

on

На 29.11.2021 г. (понеделник) от 17:30 ч. в Културно-информационния център на ул.“Искра“№4 в Казанлък ще бъде открита виртуална изложба на Людмил Николов – артист, художник и певец. Публиката ще има възможност да види дигитална презентация, посветена основно на образните пристрастия на автора в изобразителното изкуство през последните 2-3 години. Културното събитие ще открие роденият в Казанлък и голям приятел на Града на художниците – изкуствоведът проф. д-р Марин Добрев, директор на Художествена галерия Стара Загора.

Людмил Николов е роден в гр. Казанлък и е израснал в  театрална семейна среда. Работи в сферата на изкуството като артист в България и Норвегия повече от 40 години. 

В ранните си години прави първи театрални стъпки  след като е бил силно повлиян от работата на своя баща – Жоро Николов в Народно читалище „Искра – 1860”. Театралният му живот е свързан със Сливенския театър, в който е назначен като актьор през 1974 г. Продължава в Пловдивския театър до 1986 г. Людмил Николов основател е на известното музикално трио „Living Dolls“. През 1990 г., заедно с Румънската режисьорка Николина Николеско провежда курс за куклен театър в град Берген в  Хордаланд театър, а след това започва работа като режисьор, сценарист и актьор в същия театър. От 1990 г. до 2018 г. е написал 17 представления в Норвегия, които са изиграни отново в Хордаланд театър. Изявите му в редица турнета в чужбина,  участията му като актьор в спектакли, филми и сериали са част от неговите респектиращи с многоорбазието и въздействието си артистични превъплащения.

Над три десетилетия Людмил Николов посвещава и на изобразителното изкуство. В него той споделя своите виждания за човека, приятелството, музиката, спомените… Негови изложби са представяни в Норвегия, Германия, Швеция, Турция, Австралия, Великобритания и др.  Здравословното му състояние през последните години определя преориентацията му от класическите техники в живописта и графиката към средствата на дигиталното изкуство.

Казанлък е винаги в сърцето на Людмил Николов и той никога не губи връзка с театралните традиции на града. Идеята на организаторите на откриването в понеделник вечер е да съберат приятели и познати на Людмил Николов, които са били неизменна част от неговия път и подкрепа през годините. 

Продължете с четенето

Казанлък

Блъснаха жена на пешеходна пътека в Казанлък

Published

on

На 25.11.2021г., в 17:45ч, в гр.Казанлък по бул. ”Никола Петков” е възникнал пътен инцидент. По първоначална информация л.а.”Ауди”, управляван от 46-годишен мъж, блъска 54-годишна пешеходка. Жената е получила медицинска помощ, настанена е за наблюдение в болнично заведение с комоцио, без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол, резултатът е отрицателен.

 В РУ-Казанлък е образувано досъдебно производство по чл.343, ал.1буква ”б” от НК.

Продължете с четенето

Казанлък

Задържаха надрусан шофьор в Казанлък

Published

on

Вчера в РУ-Казанлък е образувано бързо производство по чл. 343б, ал. 3 от НК, срещу 28-годишен мъж, затова че на същата дата, около 17:40 ч., в гр. Казанлък, е управлявал  л. а. ,,Пежо” след употреба на наркотични вещества, установено с техническо средство.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа.          

Продължете с четенето

Казанлък

Среща – дискусия проведоха „Жените на Казанлък“ на тема „Мълчанието няма да те спаси!“

Published

on

Среща – дискусия проведоха „Жените на Казанлък“ на 25 ноември 2021г. Темата бе посветена на 25 ноември – Международен ден за елиминиране на насилието над жени и е първата инициатива от 16 дневната кампания „Мълчанието няма да те спаси!“.

На срещата се обсъждаха въпроси, свързани с мотивите към Проект за Закон за изменение и допълнение на Закона за защита от домашно насилие. Адв. Ивелина Димитрова – член на сдружението представи причините, които налагат приемането на  проект на Закона. „От данните в проведеното национално представително изследване на тема: “Насилието в България“ от 2019 три четвърти от всички случаи на насилие през последната една година са именно домашното насилие, а за 56,6% от гражданите най – тежката ситуация на насилие е била в дома им. По данни от МВР се наблюдава увеличение на броя на сигналите за домашно насилие, регистрирани на те.112, като за периода от 1 март 2018г.до 1 март 2019г, те са 22 983 броя, а за периода 1 март 2019 – 1 март 2021г. са 26 567 бр., т.е. увеличението е с 3584 броя. Сравнителният анализ на МВР показва също така, че за периода м .март 2017 –м. май 2020 г. е нараснал броя на умишлените убийства на жени, при които пострадалата е роднина или е в съжителство с извършителя. Особено голямо е нарастването на постъпилите сигнали за домашно насилие за времето от 1 март 2020г. – 13 март 2020г. –  891 общо за страната, а за периода 13 март 2020г. – 13 май 2020 г. са подадени 4875 сигнала.“

Очакваните резултати от проекта на СИД на ЗЗДН са надграждане на нормативната уредба на противодействието на домашното насилие; изпълнение на международните стандарти в тази област, вкл. и препоръки на Европейската комисия ; осигуряване на бърза, ефективна и адекватна защита и подкрепа на пострадалите от домашно насилие лица и ефективно прилагане на мерките за защита на правата на жертвите на насилие.

„ Днес, много жени живеят в постоянно безпокойство и страх, Те се страхуват да потърсят помощ, защото не вярват в нейната ефективност. Срамуват се да признаят за насилието над тях – сподели Стела Кехайова – председател на сдружението – Време е тези жени да повярват в себе си, да повярват, че не сами, че могат да започнат живота си наново. Без страх! И ние сме до тях!“.

Продължете с четенето

Казанлък

Хороскоп 26 ноември: 3 зодии ще си скубят косите

Published

on

ОВЕН

Имате зелена светлина за всички творчески начинания. Отделете много време за учението, образованието и самоусъвършенстването си. Академичната атмосфера ще породи интересни стимулиращи разговори и дискусии.

ТЕЛЕЦ

Ако днес завършите някаква задача, ще получите огромно облекчение. Прекарайте повече време сред природата. В петък е възможно да последват конфликти с близките по отношение на пари. Овладейте положението, но не се опитвайте да наложите на партньора си своите разбирания.


БЛИЗНАЦИ

Днес денят е подходящ за пътувания и на далечни, и на близки разстояния. Ако ви остане време за себе си, посветете го на писане и учение. Ако се явявате на конкурс за работа, няма да ви бъде леко. Просто се постарайте да бъдете естествени и добре подготвени.

РАК

С добрата си работа напоследък сте заслужили известно увеличение на заплатата. Още повече че сте направили заеми, които сега трябва да връщате. Може би ще се наложи да промените плановете си за почивка. Не можете да си позволите пътуване. Бъдете разумни!

ЛЪВ

В началото на деня ще се чувствате оптимистично настроени и уверени в себе си. Това обаче няма да ви помогне. Може да ви отхвърлят, да наранят чувствата ви, да ви унижат. Ще срещнете много трудности, при които е необходимо да потърсите приятелска помощ.

ДЕВА

Днес Девите ще са обезпокоени по делови въпроси, което ви отдалечава от спокойствието и сигурността на вашия дом. Ще трябва сами да си свършите работата. Парични проблеми не са подходяща тема на разговор с вашия партньор. Разчитайте на здравия си разум.

ВЕЗНИ

Независимо от факта, че светската ви програма за вечерта е претоварена, могат да възникнат проблеми при изпълнението й. В петък приятелите ви са философски настроени и ще ви окажат подкрепа. Може би съветът, който ще ви дадат, е това, което искате са чуете.

СКОРПИОН

Днес вероятно ще получите възнаграждение за усилията, положени в работата. Вашите професионални умения получават признание. Това е свързано и с повишение в службата. Внимавайте с парите! Не правете неблагоразумни харчове. Бъдете по-толерантни към хората от семейството ви.

СТРЕЛЕЦ

Ако партньорите ви се окажат студени и незаинтересовани, веднага посегнете към резервите си от толерантност и разбирателство. Може би те наистина преживяват трудни моменти и се нуждаят от допълнително внимание и подкрепа. С разумни доводи ще разрешите проблемите. Не се поддавайте на провокации от колеги, ще си навлечете неприятности.

КОЗИРОГ

Възможно е финансовите решения, които може би обмисляте, да получат дългосрочно приложение. Онези от вас, които имат общи приходи с други членове на семейството, ще извършат проучвания как да увеличат дохода си. Нежеланието ви за обща работа е разбираемо. Не правете дребни сметки за големите ви предстоящи проекти.

ВОДОЛЕЙ

Откровеното отношение към партньора може да ви помогне да решите кои са общите ви цели. Брачният ви партньор или любимият човек може да ви помогнат да разширите кръга на приятелите си. Възможно е да решите да станете членове на нова организация. Ще ви привлекат безкористни хора, които ще проявят ангажираност към вас.

РИБИ

Днес сте в отлично здраве. Настроението също е добро. Положителното и жизнерадостно отношение към нещата ще ви помогне да преодолеете цялата умора и грижи, които ви тежат напоследък. Служебните ви ангажименти ще ви засипват един след друг, ще се справите успешно с тях. Финансите ви са застрашени поради необмислени действия от ваша страна.

Блиц

Продължете с четенето

Казанлък

13 красиви имена черпят днес! Почитаме Детепазителя, спазват се строги забрани

Published

on

На 26 ноември, Православната църквата почита паметта на Св. Стилиян Пафлагонийски. Според неговите жития, Свети Стилиян е родом от Пафлагония (Мала Азия). Живял е в края на IV и началото на V век. 

Бил е чудотворен лечител на децата, заради което има прозвището “Детепазител”. 

Името му произхожда от глагола “стилоно”, което в превод от гръцки означава “укрепва” или “укрепващ здравето на децата”. 

На иконите най-често се изобразява как с дясната си ръка извършва “благославящ” жест, държи патерица, сочи с дете или с държи в лявата си ръка пеленаче. 

Почита се особено много като покровител на кърмачетата. (има икона, намира се в черквата на с. Сатовча, Разложко, където Св. Стилиян е прегърнал 14 пеленачета). 

Според народната вяра през деня не се работи нищо в къщи, за да не боледуват децата. Жените месят и раздават питки и варена царевица за здраве на децата.

А имен ден празнуват всички с имената Стилиан, Стилиана, Стилиян, Стилияна, Стелян, Стела, Стилян, Щерян, Щеряна, Щилиан, Щилиана, Щилиян и Щилияна.

Блиц

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com