Свържете се с нас

Избори

ГЕРБ залагат на видимите резултати – Галина Стоянова – кандидат за кмет на Община Казанлък за втори мандат

Published

on

„Преди четири години от ПП ГЕРБ си поставихме за цел развитието на Казанлък да тръгне във възходяща посока. След четири години управление на Община Казанлък ние сме убедени, че Казанлък върви напред и във възходяща посока. Това може да се усети по видимите резултати, които всеки човек може да пипне, резултатите от: 109-те милиона лева средства по европейски проекти, асфалтирани и реновирани улици, най-ниската безработица в областта – 4.9%, и възможността, която има всеки гражданин да започне работа и да се реализира пълноценно“, заяви Галина Стоянова – канидатът за кмет втори мандат на Община Казанлък и председател на общинското ръководство на ПП ГЕРБ в града на розите на нарочна пресконференция, на която бяха обявени кандидатите за общински съветници и за кметове на населените места.
Стоянова бе категорична: „Съзнаваме, че от тук нататък през следващите четири години решението кои ще бъдат представителите на ПП ГЕРБ, които имат идеята и желанието да управляват община Казанлък, е много важно и сериозно. Ние знаем, че не е достатъчно само да имаш идеи, които да искаш да реализираш, по-важно е да знаеш как и по какъв начин можеш да ги осъществиш и спечелиш доверието на хората”. Кандидатът за кмет на Община Казанлък Галина Стоянова подчерта, че от ПП ГЕРБ залагат на кандидатури, които в годините бяха близо до съгражданите си и правиха възможно най-доброто за тях. Има нови предложения за кметове на населените места, както и нови лица в листата за общински съветници. В настоящия Общински съвет работиха хора почтени, професионалисти, експерти, които не политизираха своето участие в съвета, а по-скоро вземаха решения разумни и които дадоха възможност да ги има именно видимите резултати, каза още Галина Стоянова и допълни, че сега желанието в листата на ПП ГЕРБ е да има по-голям професионализъм, още повече експертност и опит от страна на общинските съветници. Новите лица в листата са хора с доказан житейски и професионален път, добре подготвени – с няколко висши образования, работили в чужбина, с добри семейства и имат желанието да дадат своите сили и амбиции за развитието на Казанлък.
Кандидатът за общински съветник Николай Златанов и член на ръководството на ПП ГЕРБ в Казанлък представи претендентите за кметове на населените места, а именно: Бузовград – Михаил Янушев, за 2-ри мандат; Г. Изворово – Надежда Пенчева, за 2-ри мандат; Горно Черковище – Иво Лозанов, общински съветник, ново лице; с. Дунавци – Величко Станчев, за 4-ти мандат; с. Копринка – Стойчо Василев за 8-ми мандат; с. Енина – Веселин Андреев; гр. Крън – Теменужка Люцканова, за 3-ти мандат; с. Кънчево – Петър Петков – за 2-ри мандат; с. Овощник – Георги Пархов – ново лице; с.Розово – Теодора Георгиева – за 2-ри мандат; с. Ръжена – Апостол Терзиев – за 3-ти мандат; с. Средногорово – Илиян Илиев – ново лице; с.Х. Димитрово – Боян Атанасов – за 3-ти мандат; с. Черганово – Невелин Неделчев, ново лице; с.Шейново – Данчо Данов – ново лице; гр. Шипка – Стоян Иванов – за 4-ти мандат; с. Ясеново – Пламен Вълчев – ново лице. В останалите две населени места с. Долно Изворово и с. Г. Дряново ГЕРБ ще подкрепят досегашните кметове.
Николай Златанов подчерта, че кметовете, които издига и подкрепя ПП ГЕРБ, са се доказали, имат визия за развитието на населените места и предлагат това, което хората очакват.
Пълната листата за общински съветници на ГЕРБ, съставена от 37 съветника, бе представена от кандидатът за общински съветник и организационен секретар на партията Радиана Стефанова:
Галина Георгиева Стоянова, Николай Златанов Димитров, Аксения Бориславова Тилева, Радиана Стефанова Стефанова, Боян Георгиев Каличков, Галин Иванов Иванов, Стефка Василева Димитрова-Иванова, Станислав Димитров Коев, Димитър Димитров Баяслиев, Борис Петков Кърчев, Недка Христова Рашева, Николай Митков Факиров, Иван Георгиев Гитев, Валентин Петров Кралев, Георги Николов Видев, Николай Василев Маринов, Мария Павлова Гинева, Иван Георгиев Катанов, Мария Цонева Цонева, Дечко Георгиев Пейчинов, Стефан Мирчев Птичков, Стефан Драганов Златев, Велина Иванова Стойчева, Десислава Неделчева Бозева, Йоана Иванова Цветкова – Комитова, Иванка Дончева Шопова, Мехмед Алиев Мехмедов, Христо Димитров Христов, Сезай Алиев Велиев, Галина Костова Бонева, Генчо Христов Генчев, Никола Петров Джигов, Теодора Дочева Георгиева, Георги Димов Щерев, Даниел Стефанов Цокев, Станимир Стефанов Юруков, Ангел Апостолов Бойнов.
Листата съчетава опита, мъдростта, енергичността и креативността – все качества, достатъчни за един успешен партньорски ход през следващите четири години. „Начело в листата се позиционират бивши общински съветници, които през мандата доказаха, че са най-активни, отговаряха на многобройните потребности и нужди на гражданите, както и работиха активно в различните комисии на ОбС. Освен това обаче ние залагаме на приемствеността и даваме път и на младите“, заяви Радиана Стефанова като подчерта, че 11% от кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ са на възраст до 35 години“.
След обявяването на кандидатите за общински съветници и кметове на населените места в Община Казанлък Галина Стоянова сподели, че ПП ГЕРБ в града на розите ще води спокойна, експертна и професионална кампания в диалог с хората. От партията се надяват в бъдещия Общински съвет ГЕРБ да имат поне 20 общински съветници.

Избори

„Рено НисанБългария“ подкрепя българските общини в борбата с коронавируса

Published

on

Дружеството „Рено Нисан България“ и търговските представителства в страната на марките Renault, Dacia и Nissan осигуряват автомобили, които да подпомогнат общините в доставката на храна, медикаменти и дезинфектанти за нуждаещите се хора. Дарението е предоставено чрез Националния логистично-координационен щаб и със съдействието на Националното сдружение на общините достига до местните администрации, които изпитват най-остра нужда от транспорт в условията на криза.

Днес /15 април/ в София официално бяха връчени ключовете на 7 автомобила, които вече са на разположение на екипите в Смядово, Казанлък, Монтана, Горна Оряховица, Асеновград. Кметовете на Благоевград  и Димитровград лично приеха дарените автомобили и благодариха за подкрепата, която в условията на извънредното положение има още по-голяма стойност.

Първите 8 автомобила, дарени от „Рено Нисан България“, бяха предоставени за нуждите на Столична община. Чрез дилърската мрежа на дружеството в страната, 3 автомобила получи община Варна. Автомобил беше предоставен и за нуждите на община Плевен.

„Мисията на всяка една от нашите марки е да бъде на разположение и да улесни живота на хората. Горди сме, че имаме възможността да осигурим транспорт за участниците на първа линия в тази безпрецедентна ситуация” – споделя изпълнителният директор на „Рено Нисан България“ Емил Гърнев.

С предоставянето на автомобилите за безвъзмездно ползване от общините „Рено Нисан България“  изразява своята ангажираност към трудностите, през които преминава цялото ни общество. Автомобилите ще останат на разположение на общините до 15 май, като договорите предвиждат и възможност за удължаване на периода за ползване при промяна в срока на извънредното положение.

„Има моменти, когато успехът на бизнеса не се измерва само с резултата във финансовите отчети, а с отговорността към обществото и с грижата за хората“ – с тези думи изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева благодари на дарителите и подчерта, че жестът на подкрепа е оценка за огромните усилия, които всяка община у нас полага за запазването на живота и здравето на хората.

195 общини са обявили телефони за предварителни заявки, по които на възрастни, трудноподвижни и самотно живеещи граждани, както и на лица, поставени под карантина ежедневно се доставят храни и се осигурява покупка на продукти от първа необходимост и медикаменти. Повече от 2 640 доброволци помагат на общинските социални служби в грижата за хората в нужда по време на извънредното положение.

Продължете с четенето

Избори

Галина Стоянова: Не можем даже да повярваме, че има такъв морал в някоя от партиите и той се демонстрира в най-голямата

Published

on

Кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ Спас Пеев, който беше поставен под  № 11 листата на партията в 27-ми Старозагорски избирателен район, е взел решение да не използва случайното съвпадение на номера му с този на ПП ГЕРБ в интегралната бюлетина за изборите на 26 март. Той е подал заявление пред РИК – Стара Загора, за заличаване на регистрацията му.

24-годишният Спас Пеев, който е общински съветник в Братя Даскалови, агроном по образование, обяви решението си и в социалните мрежи. Там той написа следното:

„Приятели, искам да Ви уведомя за взетото от мен решение, а именно да се откажа от надпреварата за народен представител от 27 МИР – Стара Загора.

Както всички знаете, бях под номер 11 в листата на ПП ГЕРБ, същият номер съответства и на номера на бюлетината, с която партията се явява на изборите на 26 март 2017 г.

И като човек, и като общински съветник, винаги съм бил воден от честното и открито вземане на решения. През последните години на избори станахме свидетели на факта, че народни представители биват избирани благодарение на съвпадение на номера за преференция и номера на бюлетината. Аз не искам да бъда избран по този начин и по случайност, и считам това за недостатък на изборната ни система. За мен депутатското място не е самоцел.

Като млад човек винаги съм считал, че не трябва да превръщаме изборите в борба за постове и власт.

Убеден съм, че ПП ГЕРБ ще спечели предстоящите избори. Ще работя с открито сърце. Желая успех на всички!“

Решението на Спас Пеев се посреща с разбиране и одобрение от съпартийците му. Ето как коментираха в Казанлък постъпката на Спас.

Галина Стоянова – общински лидер на ПП ГЕРБ Казанлък: Ние трябва да преосмислим последните години и нашето собствено отношение към промяната  на държавата какво е било за всеки един от нас. В случая става въпрос за морал. Ние не можем даже да повярваме, че има такъв морал в някоя от партиите. Но той се демонстрира в най-голямата от партиите, която може да бъде упреквана за всякакви други неща, но по отношение на хората, които влизат в нея и се номинират за кандидат-депутати, не може. Един млад човек от община Братя Даскалови, който може да има едно блестящо бъдеще на крилете на партията само заради 11 – 11 мисли, че това не е честно спрямо структурите, спрямо останалите кандидати и спрямо самата партия. Няма такова решение. Уникално е!

Борис Кърчев също сподели, че познава Спас лично и по стечение на обстоятелствата той е от село Мирово,откъдето е й баща му. „Той е МГЕРБ и е едно много сериозно и отговорно момче, което заяви, че ще работи много сериозно за партията и за него не е самоцел да стане народен представител. Той ще извърви своя път в ГЕРБ и неговото решение е една отговорна позиция“, допълни още Кърчев.

Николай Златанов:   Своето намерение кандидат-депутатът под номер 11 заяви своето намерение във фейсбук и той ще си остане под този номер и ще работи за каузата на партията. Оттук нататък когато излязат окончателните резултати и евентуално се окаже, че преференциално е събрал много гласове за него остава варианта да не положи клетва и по този начин да не встъпи на практика като народен представител. Това е единственият способ, но това не означава, че номер 11 не съществува в листата на ГЕРБ. Предполагам, че си е дал сметка, че е много млад и, че си е дал време да израсне в партията. Убеден съм, че тази негова постъпка ще бъде оценена  в едни следващи избори, където ще му бъде отредено достойно място.

 

Продължете с четенето

Избори

Паспортните служби работят извънредно днес

Published

on

Паспортните служби в цялата страна днес работят извънредно днес, за да могат хората, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, да упражнят правото си на глас, съобщава БНТ.

Тези, които не са успели да получат лична карта, могат да се снабдят с удостоверение, с което да гласуват. За целта е необходимо гласоподавателите лично да поискат това в някое от районните управления на полицията.

В МВР са открити денонощни телефонни линии за сигнали за нарушения в изборния ден.

Продължете с четенето

Избори

МГЕРБ и Предприемачи ГЕРБ с дарение към трите ЦНСТ-та и защитеното жилище в Казанлък

Published

on

Почистващи и перилни препарати, спортни екипи и спални комплекти бяха подарени на трите ЦНСТ-та и защитеното жилище в град Казанлък. Подаръците бяха осигурени от МГЕРБ и Предприемачи ГЕРБ с председател Генчо Генчев и със съдействието на Георги Карагьозов собственик на „Ароматик“ ООД. Дарението бе получено от Нели Бонева – Координатор проекти, Регион Стара Загора на Фондация „Сийдър“ и бе занесено в домовете на децата. Нели Бонева изказа искрена благодарност за поредната благотворителна акция към децата на Казанлък. Преди година младежите на ГЕРБ събраха и дариха средства за едно от тях, на което по-късно му бе направена операция на очите.

Пресцентър ПП ГЕРБ

Продължете с четенето

Избори

Кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев ще проведат работна среща с бизнеса в Казанлък

Published

on

Кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посетят област Стара Загора на 26.10.2016 г. /сряда/. Те ще бъдат придружавани от областния координатор на ГЕРБ и кмет на Стара Загора Живко Тодоров, евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова и народния представител Пламен Йорданов.

В 09:30 часа Цецка Цачева, Пламен Манушев и Цветан Цветанов ще проведат работна среща с представители на бизнеса в град Казанлък. Срещата ще се проведе в конферентната зала на „Музей на розата“, парк „Розариум“. На срещата ще присъства кметът на Казанлък Галина Стоянова.

В 10:20 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ и председателят на Националния предизборен щаб на партията ще открият реконструирано междублоково пространство в Казанлък.  Събитието ще се състои на ул. „Хемус“№1, срещу ПГ „Иван Хаджиенов“. Следобед програмата на Кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов продължава с посещения в други населени места от областта. Официалното им посещение в област Стара Загора ще завърши с концерт на площада пред община Ст. Загора.

Продължете с четенето

Избори

Днес ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд

Published

on

Днес ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд. Привечер валежите ще отслабват и постепенно ще спрат. Ще духа до умерен североизточен вятър. През деня температурите ще бъдат без дневен ход и ще бъдат между 7 и 12 градуса.

Продължете с четенето
Реклама

Новини от Стара Загора

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com