Георги Дойнов спечели пътуване до Рим в анкетата на Община Казанлък

   

Късметлията, който ще участва в представянето на Казанлък на изложението „Дни на розите“ в Италия, се казва Георги Савов Дойнов. В присъствието на нотариус Десислава Кръстева, 9-годишната талантлива пианистка Ани Тенева изтегли имената на един титуляр и три резерви.

Изтегленият титуляр Георги Савов Дойнов е от с. Черганово, община Казанлък. Резервите по реда на тяхното изтегляне са Ангел Колев Гаргов, Латинка Борисова Кирова и Мария Йорданова Жекова.

При прозвъняване по телефона, Георги Дойнов потвърди, че е жител на община Казанлък и ще пътува до Рим за представянето на града в изложението „Дни на розите“.

Община Казанлък предостави невероятния шанс на гражданите на Казанлък и населените места в общината да се включат в представянето на града в Италия, като организира анкета с два въпроса. От 11 до 19 май 2015 г., включително, желаещите да се включат трябваше да попълнят бланка със задължителните реквизити – име, презиме, фамилия, GSM и постоянен/настоящ адрес. Въпросите, на които трябваше да отговорят, бяха два – „Най-ярките символи на Казанлък, според Вас“ и „Вашата визитка картичка на Казанлък“. На първия въпрос изтегленият тази вечер щастливец е отговорил така: „Маслодайната роза и уникалността й, културно-историческото наследство от траките, природата и населението на града“. За визитна картичка на Казанлък Георги Дойнов е написал „Място с богата история, култура и уникална природа.“

Десислава Димитрова, възпитаничка на музикалния педагог Надя Тончева към ОДК „Св. Иван Рилски“, зареди с настроение атмосферата по тегленето на имената в анкетата със своите изпълнения.

За представянето на града в изложението „Дни на розите“ Община Казанлък получи специална покана от Българското посолство в Рим. Общината вече изпрати 25 фотоса за изложба „Казанлък и Долината на розите и тракийските царе“, които ще бъдат подредени във вила „Фиделия“, където цар Борис III  и царица Йоанна са посрещали гостите на сватбеното си тържество.

Пресцентър Община Казанлък

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com