В първия учебен ден в СУ „Екзарх Антим I“ в Казанлък бяха открити два нови компютърни кабинета

   

В първия учебен ден в СУ „Екзарх Антим I“ в Казанлък бяха открити два нови компютърни кабинета. През миналата учебна година СУ „Екзарх Антим I“ в Казанлък спечели два проекта по Национална програма информационни и комуникационни технологии в училищата. В рамките на единия проект са осигурени 34 хил.лв., като част от средствата са от бюджета на казанлъшкото учебно заведение, от дарители и родители. В рамките на другия проект на стойност 18 хил.лв. са осигурени 40 персонални таблети за учениците и учителите, които им преподават, по които ще се работи през настоящата учебна година.
Директорът на училището Радиана Стефанова поясни, че в учебното заведение от тази учебна година се въвежда и компютърна връзка между ръководството на училището с учители и родители: „Всеки един ученик в училището ще получи персонален акаунт, с който кореспонденцията ще може да се осъществява. „На имейли те ще получават както своите домашни работи, тестове, разработки от учителите си, така и съобщения, касаещи родителите.“
От тази учебна година в СУ „Екзарх Антим I“ ще се обучават 26 ученици в новата специалност „Защита на информацията“. Засега това е единствената паралелка в тази специалност в област Стара Загора . „Тази година имаме най-успешния прием, на 100% реализиран с изключително висок бал и мисля, че се нареждаме начело в класациите за най-желано училище“, каза директорът на учебното заведение.
Радиана Стефанова обясни още, че СУ „Екзарх Антим I“ е едно от училищата в страната, които работят по проект за приобщаващо образование. Училището разполага с висококвалифицирани специалисти – психолог, ресурсен учител, логопед. „Още от първия учебен ден ще осигурим всичко необходимо за приобщаване на тези деца“, каза Стефанова.
1006 ученици ще се обучават през настоящата учебна година в СУ „Екзарх Антим I“ , 97 са първокласниците. Директорът на училището коментира, че е подновен и преподавателският състав, като на работа са постъпили много млади педагози.
Славяна ГАЙДАРОВА

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com