Свържете се с нас

Казанлък

В Областна администрация се състоя първото за годината заседание на Областния съвет

Published

on

Днес в Областна администрация се състоя първото за годината заседание на Областния съвет за развитие, председателствано от областния управител инж. Георги Ранов. На форума присъстваха представители на 11-те общини от областта, на институции и организации, свързани със социалните услуги и дейности, на бизнеса, на синдикатите и др.

По първа точка от дневния ред бе представена Областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Стара Загора за периода 2016-2020 г. Една от основните й цели е изграждането на мрежа от качествени и достъпни социални услуги за уязвими деца и семейства, за възрастни, лица с увреждания, хора от социално слаби общности. В стратегията специално място е отделено на проблема с деинституционализацията на възрастни хора от социални домове и предоставянето на резидентни услуги за тях. В предишната стратегия 2011-2015 г. деинституционализацията отново бе основен приоритет, но беше насочена най-вече към децата, лишени от родителски грижи. Резултатите за периода показват, че местата в домовете за деца от 434 през 2010 г. са намалели на 180 през 2015 г. Цел в новата стратегия е закриване на трите социални дома за деца в Стара Загора.

След представянето на документа последваха дискусии и предложения от страна на членовете на Областния съвет. Те бяха свързани най-вече с начините на финансиране на социалните услуги и обезпечаването с подготвени кадри за извършване на социални дейности. Инж. Ранов заяви, че част от предложенията ще бъдат изпратени до съответните държавни институции за разглеждане и мнение.

В края на заседанието Велизара Джакова от Областния информационен център представи оперативни програми, по които общините и бизнесът могат да кандидатстват с проекти за развитие на човешките ресурси, за внедряване на иновации в предприятията, за повишаване на конкурентоспособността и на образованието на кадрите.

Продължете с четенето

Казанлък

Какво ще е времето днес

Published

on

През нощта над България ще бъде предимно облачно и на много места от запад на изток ще има краткотрайни валежи от дъжд.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина – до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса, а максималните ще са предимно между 10 и 15 градуса.

Привечер валежите ще се усилят и през нощта срещу понеделник на места в Западна България и западните райони на Горнотракийската низина валежите ще са значителни.

Продължете с четенето

Казанлък

1076 нови случая на коронавирусна инфекция в страната, 21 в областта

Published

on

През денонощието в страната са регистрирани 1076 нови случая на коронавирусна инфекция, показват данните от единния информационен портел.

Направени са 7822 диагностични теста – 5682 PCR и 2140 антигенни.

Към 18 април активните случаи са 65 588.

Хоспитализираните с COVID-19 у нас са 9204, на интензивна терапия са поставени 797 пациенти.

Битката с болестта загубиха 38 души, като излекувани са вписани 1204 от заболелите.

От началото на пандемията жертвите у нас са 15 138, оздравели са 305 237 души.

Общият брой на потвърдените случаи е 385 963, от тях 12 846 са медици.

Най-много са новорегистрираните случаи на коронавирус в София, Варна и Бургас.

Статистиката за денонощието по области: Благоевград – 42 нови случая, Бургас – 108 случая, Варна – 114, Велико Търново – 9, Видин – 3, Враца – 12, Габрово – 12, Добрич – 34, Кърджали – 13, Кюстендил – 14, Ловеч – 18, Монтана – 16, Пазарджик – 54, Перник – 25, Плевен – 17, Пловдив – 80, Разград – 7, Русе – 25, Силистра – 10, Сливен – 24, Смолян – 9, София-град – 277, София-област – 58, Стара Загора – 21, Търговище – 24, Хасково – 16, Шумен – 15, Ямбол – 19.

В съботния ден са поставени 3087 ваксини, а общият им брой от началото на имунизационната кампания е 637 216. На 128 020 души вече е поставена и втората доза.

Продължете с четенето

Казанлък

Велоалеята Казанлък – Крън е в гаранция

Published

on

ОБЩИНА КАЗАНЛЪК ПРЕДПРИЕ НЕЗАБАВНИ ДЕЙСТВИЯ ЗА НАРУШЕНАТА АСФАЛТОВА НАСТИЛКА

Във връзка с констатирани нарушения на положения пласт асфалтова настилка в участъци по съществуващата велоалея от Казанлък до град Крън, още в началото на тази седмица Община Казанлък се самосезира и предприе следните незабавни действия: – изготви констативен Протокол с установените нарушения на асфалтовата настилка; – поиска от независима лаборатория да вземе проби и да направи подробно изследване на асфалтовата настилка.

Очаква се в началото на следващата седмица пробите да бъдат взети. Община Казанлък информира, че обектът велоалея Казанлък – Крън е в гаранция и ще бъдат предприети съответните действия за отстраняване на дефектите от фирмата изпълнител, както и носене на финансова отговорност от същата.

Продължете с четенето

Казанлък

Близо 290 000 граждани са подали данъчна декларация до момента

Published

on

Близо 290 000 граждани са подали данъчните си декларации за облагане на доходите в НАП до момента. 84 % от тях са избрали да подадат формулярите си по интернет, като така се запазва тенденцията на преобладаващо онлайн деклариране. От приходната агенция съобщават, че 190 000 декларации са изпратени с персонален идентификационен код (ПИК), а тези с електронен подпис (КЕП) са малко над 50 000. Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени през 2020 г., приключва на 5 май заради Великденските празници.

Предварително попълнената данъчна декларация е предпочетена от близо 70% от деклариралите доходите си до момента, допълват от НАП. Всеки, който притежава ПИК или КЕП на НАП има достъп до нея през Портала за е-услуги на Агенцията.

От приходната агенция напомнят, че доходите от трудови правоотношения на всички лица, които през 2020 г. са работили от България дистанционно за чуждестранен работодател, подлежат на данъчно облагане в страната. За целта е необходимо в годишната данъчна декларация за доходите на физически лица да декларират реализираните доходи във връзка с дистанционното полагане на труд. Изключение е възможно само за чуждестранните лица, които са работили дистанционно за своя чуждестранен работодател от страната по-малко от 183 дни и между България и държавата, на която са местни лица за данъчни цели има сключена Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане (СИДДО). От НАП уточняват, че срокът от 183 дни е в рамките на календарната година или в рамките на всеки 12 последователни месеца, в зависимост от конкретната СИДДО. Когато този срок е надвишен, данък се дължи в България от първия ден, в който лицето полага труд дистанционно в страната.

Повече информация за декларирането и плащането на доходите може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700, на цена според тарифите на съответния оператор.

Продължете с четенето

Казанлък

Хороскоп 17 април: Големи изненади за 3 зодии

Published

on

Овен 

Днес можете да бъдете позитивни и оптимисти, тъй като звездите обещават да излеят благоприятното си влияние върху вас! Пълни сте с енергия и динамика и това ви позволява да се възползвате от всяка възможност, която пресича пътя ви.

Телец 

Доста от времето ще ви отнемат битовите грижи и проблеми. Държите се пренебрежително към някого и това може да стане повод за конфликт. Втората половина на деня е благоприятна за активна почивка, разходка и малко развлечения.

Близнаци

Може да се почувствате демотивирани и това да повлияе на работата ви – избягвайте ненужните усложнения. В любовната сфера се съсредоточете върху настоящето и поемете инициативата. Импровизирайте, ако трябва.             

Рак

Днес си съставете план за действие и го следвайте през деня. Периодът е благоприятен за действия, но можете да се заемете с почистване на дома. Жените ще са по-склонни към лекомислени постъпки и непредсказуемост, прояви на капризност.         

Лъв

Денят ще бъде динамичен, придържайте се към графика си и останете фокусирани върху това, което е необходимо. Във финансовата област планирайте разходите си предварително и поставете приоритетите си в горната част на списъка.         

Дева 

Обстоятелствата може да ви донесат неочакван късмет. Потърсете си източници за зареждане с енергия. Заемете се с нещо, което ви доставя удоволствие и отдавна не сте го правили. Вечерта се отдайте на пълноценна почивка!

Везни

С вашата природна тактичност и деликатност можете да избегнете всякакви проблеми. Мнозина ще изпитат емоционален подем и това ще ви направи по-импулсивни от обикновено. Не влизайте в спорове и  разгорещени дискусии.       

Скорпион 

Имате излишък от енергия, така че добре е да я изразходвате правилно и да я насочите към нещо разумно. Не се обезсърчавайте и не се колебайте в любовта – следвайте пътя, който сте избрали да поемете.

Стрелец 

Важна роля за вашето самочувствие и настроение днес ще играе общият емоционален фон. За повечето от вас любовните взаимоотношения ще бъдат напрегнати, затова е по-добре да внимавате в близкото общуване.                                                                                                                                                          
Козирог

Най-сериозно и отговорно се отнасяйте към всичко. Ще бъдете вдъхновени и готови да преодолявате всякакви трудности  и пречки. Имате склонност към рисковани мероприятия, но бъдете внимателни. 

Водолей

Времето е благоприятно за пътуване и посещение на нови места. Необходими са ви повече от всякога свежи впечатления, както и зареждане с положителни емоции. Може да се материализират някои ваши творчески желания.

Риби

Днес  е добре да контролирате емоциите и да се вслушвате в съветите на близки и приятели. Вечерта може да посветите на активен отдих, развлечения, сексуално разтоварване и нови запознанства.         

Съветите на Фортуна                      

Днес не е подходящо да се поставя начало на продължителни дела. Успешни ще са само тези, които са бързи и краткосрочни. С особена сила важи правилото: „Мълчанието е злато“. Желателно е да се говори по-малко. Силата на думите през този лунен ден нараства много и има особено голямо значение. Затова трябва да бъдете внимателни и предпазливо да произнасяте думите. В никакъв случай да не се изрича проклятие по адрес на някой човек. Сега те са действащи и бързо се сбъдват, но негативният импулс ще се върне обратно към вас.

В този ден небесата се разтварят, за да чуят думите и мислите на хората и отзивчиво откликват на тях. Всяка отправена молитва бива чута. Сбъдват се всички благи пожелания. Добре е да се откажете от масови мероприятия, шумни компании, вечеринки. Подходящо е да се прекара на спокойствие, у дома, в размисъл. Да не се извършват и никакви разрушителни действия – късане, рязане, чупене. 

Източник: Tribune.bg

Продължете с четенето

Казанлък

2126 са новите случаи на коронавирус у нас, 157 в областта

Published

on

Новите случаи на коронавирус у нас за изминалото денонощие са 2126 при направени 15 638 теста, показват данните от Единния информационен портал. 157 са доказаните нови случаи в област Стара Загора.

Общият брой на потвърдените случаи на заразяване с коронавируса у нас е 384 877. Активните случаи са 65 754. Общият брой на хоспитализираните пациенти с коронавирус е 9195. Пациентите в интензивни отделения са 801. Излекуваните за последното денонощие са 3642.

За изминалите 24 часа са регистрирани нови 121 смъртни случая. Поставените ваксинни дози са общо 634 129, от които 13 755 за последното денонощие. 

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com