В Казанлък се проведе четвърти футболен турнир „Повече спорт, по-малко дим“

   

Турнирът е организиран от фондация „Дон Боско България –клон Казанлък “ в сътрудничество със СНЦ „Младежки център за Развитие – Взаимопомощ“ с финансовата подкрепа на Община Казанлък

На 21 май 2015 г. за четвърти пореден път на мултифункционалната площадка в двора на „Салезиaните на Дон Боско“ в Казанлък, фондация „Дон Боско България – клон Казанлък“ провежда футболен турнир за младежи от средните училища в града. Този път участваха рекорден брой отбори – осем – на ПГ „Иван Хаджиенов“, два отбора на на ПГЛПТ, на ХГ „Св. св. Кирил и Методий“, на ПГТТМ, сборен отбор с представители на Математическа гимназия, както и отборите на „Дон Боско“ и МЦР„Взаимопомощ“.

Специални благодарности организаторите отправят към Община Казанлък, която предостави средства за наградите за участниците, вода и лека закуска, а също помогна с осигуряване на медицинско лице и съдии.

Инициативата е включена от четири години в Младежкия общински календар и е насочена към акцентиране върху спорта като начин за превенция на някои недобри тенденции сред младежите в наши дни.

Тази година бюджетът на турнира бе предложен от екипа на фондацията и бе гласуван от самия Младжеки общински съвет – една промяна, която допринася за самостоятелността на този младежки орган.

Турнирът продължи седем часа. Награди са раздадени за класиране на 1-во, 2-ро и 3-то място, както и за голмайстора и най-добрия вратар.

Победители станаха младежите от Техникума по туризъм и текстилна промишленост, втори бяха възпитаниците на ХГ „Св. св. Кирил и Методий“, а трети момчетата от ПГ „Иван Хаджиенов“.

За най-добър вратар бе обявен Димитър Фьодоров от механотехникума, а голмайстор стана Басил Балашев от ХГ „Св. св. Кирил и Методий“.

Пресцентър Община Казанлък

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com