В един от филиалите на Библиотека „Искра“ в Казанлък до края на 2016 г. предстои да бъде разкрит Център по изкуствата за деца и юноши

   

В един от филиалите на Библиотека „Искра“ в Казанлък до края на 2016г. предстои да бъде разкрит Център по изкуствата за деца и юноши. Това каза за Радио „Фокус“директорът на библиотеката Анна Кожухарова. Тя поясни, че към момента дейностите там са на етап обзавеждане на Центъра. Кожухарова каза, че филиалът е разположен в най-старата част на града, атрактивна за туристи не само като място, но и с наситеност на културно-исторически забележителности. Кожухарова поясни, че филиалът ще продължи да функционира и като библиотечен. „Във възможностите на сградата е да бъде поместена и една нова функция, а именно център по изкуствата, където амбициите на библиотекарите са да бъде разкрит детският творчески потенциал“, коментира Кожухарова. В Центъра ще бъдат развивани дейности маркирани през годините – ще бъде давана възможност на децата целогодишно да рисуват, да се обучават на театрално изкуство, ще се занимават с песенен, музикален и танцов фолклор. В рамките на дейностите на Центъра ще бъдат реализирани краеведски експедиции, децата ще бъдат запознавани с вероучението, поради близостта с храм „Св. Пророк Илия“, ще им бъдат показвани богатството на тракийската цивилизация, етнографските сбирки на музей „Искра“. Кожухарова поясни още, че бъде търсено широко партньорство в лицето на близките детски градини и училища.
В този Център още от следващата година ще развива своята дейност и Лятната академия на библиотека „Искра“, която има вече своите шест издания.
Славяна ГАЙДАРОВА

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com