Свържете се с нас

Казанлък

В БЪЛГАРСКОТО ШАХМАТНО ЛЯТО ‘2015, ЦЕЦКО СТОЯНОВ ПАК ШАМПИОН!

Published

on

Държавното отборно първенство за момичета и момчета до 12 и до 16 години 31 август – 4 септември 2015 г. се игра в к.к. Златни пясъци край Варна.
Отборите на ШК „Бургас” Бургас – А, ШК „Локомотив” София, ШК „Пловдив“ Пловдив – А и ШК„Михаил Тал” Червен Бряг са шампионите за 2015 г., съответно при момчетата до 12 и 16 години и момичетата до 12 години и 16 г. Държавните отборни първенства момчета и момичета до 12 години и за юноши и девойки младша възраст до 16 години излъчиха шампионите за 2015 г. и техните подгласници. Всички шампиони дублираха титлите си от 2014 г. в съответните категории. В Европейския дом на шахмата в к.к. Златни пясъци се изиграха от 31 август до 4 септември 2015 г. отборните шампионати за младите шахматисти до 12 и 16 години за 2015 г. • Момчета до 12 години и юноши младша възраст до 16 години И в двете възрастови групи шампионите от ШК „Бургас” Бургас – А и от ШК „Локомотив” София спечелиха своите титли с пълен точков отборен актив. При момчетата до 12 години отборът на ШК „Бургас” Бургас – А завоюва титлата -шампион за 2015 г. със 7 спечелени мача (14 мач точки) от 7-те изиграни кръга и резултат на отделните дъски 24 т. В отбора на шампионите играха по реда на дъските: Цветан Стоянов от Казанлък с 6,5 т. от 7, Нургюл Салимова – 7 т. от 7, Марко Добриков – 7 т. от 7, Деница Петкова – 3,5 т. от 7. Треньор – Живко Жеков; Сребърните медали през 2015 г. завоюваха шахматистите от ШК „Пловдив“ Пловдив – А с 10 мач точки (4 отборни победи, 1 загуба и 2 равни мача) и общ резултат на отделните дъски 19,5 т. В състава играха Ивайло Кирилов (5,5 т. от 7), Иван Караджов (5,5 т. от 7), Павел Павлов (4 т. от 6), Тодор Демиров (3 т. от 6), Никола Г. Колев (1 т. от 2). Бронзовите медали станаха притежание на момчетата от ШК „Ан Пасан“ София с 9 мач-точки и общ сбор по дъски – 18 т. Същият отборен резултат имат момчетата от втория отбор на шампионите ШК „Бургас” Бургас – Б, но по-лошият втори показател – 15,5 т. ги остави на 4-то място. В състава на бронзовите медалисти от ШК „Ан Пасан“ София играха Йордан Портокалски (2,5 т. от 6), Николай Чолаков (4 т. от 7), Георги Стоянов (5 т. от 6), Владимир Петров (6 т. от 7) и Виктор Павлов (0,5 т. от 2). Състезанието се проведе в 7 кръга по Швейцарска система.

Казанлък

Михаил Шейтанов от ПГЛПТ спечели Национално ученическо състезание по „Стопански и финансов контрол“

Published

on

Изключително радостна новина дойде от Свищов в първите дни на декември и зарадва всички в ПГЛПТ. Михаил Шейтанов от 11 а клас, спец.“Електронна търговия“ спечели първо място в Националното състезание по „Стопански и финансов контрол“. Организатор на он-лайн надпреварата бе Стопанска академия „Д.А.Ценов“ в дунавския град. Състезанието се проведе за час и половина, а състезателния казус бе в интерактивна форма и въпросите в него, бяха свързани с конкретна операция по внос на стоки, която учениците трябваше да оценят и разгледат от позицията на митническия контрол.Може да бъде изображение с 1 човек и текст, който гласи '28=4358age=3 Jud... BGmaterial i.com уча.се моите уро... уроципо английск... мелиса стопанска академия "димитър A. ценов" специалност стопански и финансов контрол редовно. задочно и дистанционно обучение на български език срок 4 години WWW bg/kskb'

Михаил победи 143 участници от 16 училища в цялата страна. ПГЛПТ се представи с цели осем състезатели от специалност „Електронна търговия“. По време на състезанието се работеше индивидуално, като всеки от тях трябваше да влязат в точно определена виртуална състезателна стая. Михаил спечели специална грамота и наградата на Ректора на СА „Димитър.А.Ценов“. Всички участници в състезанието ще получат и Сертификати.

Продължете с четенето

Казанлък

Кои са кандидатите за началник на РУО-Стара Загора

Published

on

Милена Йолдова-Стоянова и Любомира Абдишева са допуснатите кандидати за длъжността началник на Регионалното управление на образованието в Стара Загора.

Досегашният  началник Татяна Димитрова беше задържана на 2 ноември при акция на служители на БОП към МВР – Стара Загора заедно с 55-годишния Георги Паликарев, привлечен като съучастник.  Двамата са обвинени за принуда с цел имотна облага. На 14 ноември Окръжната прокуратура в Стара Загора освободи от ареста бившия началник на РУО срещу парична гаранция от 2000 лева.

Кандидатите за началник на РУО Стара Загора трябва да се явят на тест на 12 декември от 10:00 часа в сградата на Министерството на образованието и науката. Интервюто с допуснатите след теста кандидати ще се проведе в същия ден.

Милена Йолдова-Стоянова беше назначена за изпълняващ длъжността началник на Регионално управление на образованието в Стара Загора на 3 май 2022 година. Тогава Татяна Димитрова беше освободена заради дисциплинарни нарушения.

С решение на Върховния административен съд на 7 юни 2023 година Татяна Димитрова беше възстановена на длъжността началник на Регионалното управление на образованието -Стара Загора. БНР

Продължете с четенето

Казанлък

Разследват кражба на пари от магазин в Казанлък

Published

on

На 2-ри декември в 04:45 часа, в Районно управление-Казанлък, на тел. 112 е получен сигнал за кражба от магазин в Казанлък.

На място е установено, че деянието е извършено за времето 18:00 часа на 01.12.2023г. до 04:50 ч. на 02.12.2023г., след като с техническо средство е отключена вратата на търговския обект.

По данни на потърпевшите са отнети 250 лв. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от Наказателния кодекс.

Продължете с четенето

Казанлък

Задържаха мъжа избягал с автомобила си през оградата на наказателния паркинг в Казанлък

Published

on

На 1-ви декември, в 08:46 часа, в Районно управление-Казанлък е получено съобщение за съборена и повредена оградна мрежа на наказателен паркинг в Казанлък от л.а.“БМВ“.

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия на полицейските служители е установено, че водач на автомобила е 53-годишен мъж, който към 08:20ч., след като е бил репатриран автомобила, отишъл да наказателния паркинг, за да иска да му бъде освободена и върната колата, отказал да заплати глоба и минал през оградата, намираща непосредственно до входния портал на паркинга.

Образувано е досъдебно производство по чл.325, ал.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Продължете с четенето

Казанлък

Задържаха мъж за трафик на жена от Казанлък с цел проституция

Published

on

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 45-годишен мъж за трафик на жена с цел развратни действия, съобщават от прокуратурата.

През месец ноември, обвиняемият П.К. въвел в заблуждение 30-годишна жена, че ще се ожени за нея, взел я от гр. Казанлък и я транспортирал до гр. София. Обвиняемият направил това с цел да използва жената за развратни действия.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 159а, ал.2, т.2, пр.2, вр. ал.1 Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 3 до 10 години.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор.

Днес, 04.12.2023 г., наблюдаващ прокурор е внесъл искане в Софийски районен съд за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П.К.

Продължете с четенето

Казанлък

Източиха 110 литра дизелово гориво от трактор в гр. Шипка

Published

on

На 03.12.2023г., в 15.55,ч., в РУ-Казанлък е получен сигнал, че за периода от около 17.30 ч. на  02.12.2023г. до около 15.00ч. на 03.12.2023г., в землището на гр.Шипка,  е разпробит резервоар на трактор и са отнети 110 литра дизелово гориво.

Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.

Продължете с четенето
Реклама

Новини от Стара Загора

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com