В Библиотека „Искра“ бе закрита шестата Лятна академия

   

С изпълнения на народни песни разучени в часовете по фолклор „Искри от извора“ в Библиотека „Искра“ бе закрита шестата Лятна академия. Всички деца участвали в летните занимания получиха грамота, която им бе връчена от Сребра Касева, началник–кабинет на кмета на община Казанлък. В множество клубове по интереси те имаха възможност да получават нови знания в различни области на познанието. „Приказки и гатанки от старите читанки“, „Искри от извора“, „Зелено лято „филмови маратони, посещение на културни институти, рисуване, писане на художествени текстове, обучение по актьорско майсторство са част от занимателните ателиета организирани от казанлъшката библиотека. Децата бяха и част от Празниците в Долината на тракийските царе, като имаха възможност да изработят тракийско въоръжение и облекло.
По време на тържеството при закриване на тазгодишната Лятна академия бяха представени броевете на вестник и списание „Наше лято”, в които са поместени рисунки и художествени текстове на децата от Академията.
„Времето показа, че това е една много интересна, забавна и необходима форма за работа не само за библиотечните специалисти, но и за самите деца“, коментира директорът на казанлъшката библиотека Анна Кожухарова. Тя поясни, че новите читатели в Детски отдел на Библиотека „Искра“ за трите на Лятната академия са 623.
Славяна ГАЙДАРОВА

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com