Военно-приложно състезание на клуб „Приятели на армията” се проведе в Казанлък /Снимки/

   

Заключителното военно-приложно състезание на клуб „Приятели на армията” с участие на ученици от средните училища в град Казанлък започна с тържествено издигане на националния флаг на Република България и приемане на строя на отборите от командира на 61 Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Деян Дешков.

Снимка на 61-ва Стрямска Механизирана Бригада.

За втора поредна година в оспорваното състезание се включиха представители на пет гимназии, разделени в шест отбора, съставени отседем състезателя. Благодарение на усилията на главните сержанти на формированията от бригадата и проведените от тях теоретични и практически занятия учениците от всички отбори се представиха достойно. За стриктното спазване на мерките за безопасност, обявения регламент и утвърдените критерии отговаряха председателя на клуба г-н Бедрос Азинян и главните сержанти на формированията. Учениците демонстрираха придобитите си умения по преодоляване на „Единна пътека с препятствия”, непълно разглобяване и сглобяване на автомат „Калашников” и оказване на първа медицинска долекарска помощ на пострадал.

Снимка на 61-ва Стрямска Механизирана Бригада.

Отличилите се участници бяха наградени, като на финала Командирът на 61 Стрямска механизирана бригада не пропусна да насърчи всички да се стремят към нови постижения и отбеляза, че Българската армия принадлежи на народа и би се гордял да приеме всеки един от тях вредиците и. В крайното комплексно класиране призовото първо място взе отборът на Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт, на второ и трето място се класираха отборите на Професионална гимназия „Иван Хаджиенов”, на четвърто място с грамота за участие се сдобиха представителите на Професионална гимназия полека промишленост и туризъм, а пето и шесто място заеха съответно отборите на Средно училище „Екзарх Антим І” и на Професионална хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий”.

Снимка на 61-ва Стрямска Механизирана Бригада.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com