Внимавайте, утре ни чака „черен понеделник”

   

Утрешният понеделник е най-депресивният ден в годината, предупреждават лекари. Те се базират на статистика, според която в първия работен ден след преместването на стрелките на часовника с час назад, броят на инфарктите в света скача с 52%.

Предупреждение има и от Световната здравна организация  към работодателите- не натоварвайте подчинените си с много работа в понеделник, те могат да не издържат. Според нейните експерти, повечето от хората остават в лениво състояние на духа около една седмица след смяната на времето.


Зимното часово време ще бъде в сила до последната седмица на март 2017 г. Тогава отново се преминава към лятно часово време, за да се използва максимално слънчевата светлина.

В страната смяната на времето започна от 1979 г. В Еврокомисията е започнало изследване дали смяната на лятното и зимно часово време има вредни ефекти върху хората и икономиката. Изследването ще приключи през 2017 година.

Някои изследвания откриват връзка между смяната на часовото време и пътните инциденти. Продължило няколко години проучване на канадска застрахователна компания показа, че след преместването на стрелките с час назад катастрофите се увеличават с 16% в сравнение с последните две седмици от лятното часово време, пише petel.bg.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com