Винетките важат от дата до дата, припомнят от Дирекция “Социално подпомагане”

   

Около 4500 винетни стикера се очаква да бъдат издадени през Дирекция „Социално подпомагане“ Стара Загора, като тенденцията в последните години е нарастване с около 500 годишно. Това съобщи за Радио Стара Загора Павлина Делчева, директор на дирекцията. От 2 януари, когато започна приемът на заявления, вече са подадени близо 1000 заявления.

Делчева припомни, че от две години насам винетките важат от дата до дата и не е необходимо струпване в дирекцията през януари, още повече, че ако срокът на изтичане на стикера не е през настоящия месец, заявленията получават отказ.

Заявление за нова винетка се приема при срок на изтичане не по-рано от 10 дни, уточни тя и припомни другите изисквания.

А те са: експертно решение на ТЕЛК за не по-малко от 50% за намалена работоспособност или степен на увреждане, или да отглеждат деца с трайни увреждания до 18г., автомобилът да е собствен или съпружеска собственост, да не  е по-мощен от 160к.с. и да не е повече от 2000 кубика.

Като улеснение за гражданите е възможността да подават заявленията си през Системата за сигурно електронно връчване в интернет с ПИК от НОИ или по пощата, допълни Павлина Делчева.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com