Свържете се с нас

Избори

Веселин Андреев: Гласувайте с бюлетина номер 19! Заедно за Енина – с чисти мисли и дела!

Published

on

През изминалите четири години в село Енина са инвестирани близо  1,3  млн. лева.

През изминалите четири години в село Енина са инвестирани близо  1,3 млн. лева. Това заяви кандидат-кметът от ГЕРБ за с. Енина Веселин Андреев по време на среща с жители на селото.  Той посочи, че това са средства от общинския бюджет, лични негови средства и такива, предоставени от бизнесмени. В Енина дойдоха повече от половината кандидат-съветници от листата на ГЕРБ, както и кандидатът за кмет на Община Казанлък Галина Стоянова. „Ние сме тук , за да подкрепим Веселин Андреев в амбицията му да продължи да работи за енинци. Той е човек с много опит, достоен лидер и в същото време е един от вас. Вие го познавате, защото той е доказал, че може да решава проблемите ви. ГЕРБ стои твърдо зад кандидатурата на  Веселин Андреев,” заяви Стоянова, представяйки своя отчет за дейността си в мандат 2011-2015 г. и подчертавайки, че на територията на цялата казанлъшка община са реконструирани 159 учици и Енина не прави изключение:„Инфраструктурата в общината беше в изключително тежко състояние. Успяхме да я  подобрим, както в града, така и в 19-те населени места. В Енина реконструирахме 8 улици. Ремонт направихме и на пътя Казанлък – с. Енина”, посочи Стоянова, като заяви, че разпределението на средствата за ремонтни дейности между град Казанлък и останалите 19 населени места в общината е на квотен принцип.”

Веселин Андреев, също направи своя отчет, в  основата на който за видимите резултати стои именно подкрепата, която е имал от отбора съветници от ГЕРБ и общинското ръководство в лицето на Галина Стоянова. Канидат-кметът за село Енина отчете, че уличната мрежа в селото е значително подобрена, покривът на кметството е ремонтиран и са изградени рампи за инвалиди. Визията на централната част на селото е подобрена с нова осветителна система и нови тротоарни плочки. „Обновена цялостно бе ритуалната зала  в гробищния парк, поставени бяха паметници на Енинския апостол и Бай Ганьо, в стадиона вече има изградени нови помещения,  реализиран бе проект по ПУДОС с изградена детска площадка и изчистено сметище в източния край на селото. Съвместно с община Казанлък разработихме проект на стойност над  200 хил лева., с който кандидатствахме пред Комисията по бедствия и аварии за оформяне и изчистване на дерето в западния край на селото. Скоро очакваме одобрението му”, информира Веселин Андреев.

Кандидатът за кмет на Енина посочи възстановяването на сградата на читалището и  реализиране на нови проекти по ПУДОС, както и възможностите за кандидатстване по европейски програми като едни от най-важните приоритети, по които ще работи, ако спечели доверието на енинци на 25 октомври. Останалите приоритети в програмата на Веселин Андреев са:

–        Продължаване подобряването  на пътната инфраструктура в по-малките улици в селото;

–        Продължаване на работата по възстановяване и облагородяването на гробищният парк с изграждането на алеите и възстановяване на оградата;

–        Облагородяване на жизнената среда с изграждане на нови детски площадки и кътове за отдих;

–        Реализиране на проекта за изграждане на кръгово движение в центъра на Енина;

–        Изграждане на  осветителна система от ново поколение на територията на цялото село;

–        Подновяване на плочките в долната част на центъра, училището и детската градина;

–        Разширяването на моста в центъра на селото;

–        Реализиране на проекта за реконструкция и обновяване на сградата на бившата ясла и обособяването й в младежки център и пенсионерски клуб;

Преди да се проведе срещата с жителите на с. Енина,  ПП ГЕРБ подари на всички тях концерт на Веселин Маринов, а кандидатът за кмет от партията Веселин Андреев поиска доверието на енинци като обеща, че ще продължи да работи за популяризирането и утвърждаване на селото като привлекателно място за живеене и притегателна туристическа дестинация: „Надявам се отново да получа вашето доверие, което за мен ще е знак за добре свършена работа през изминалите четири години, но и отговорност за следващите четири. Имам силите, желанието и решителността да работя за вас. Бих успял само, ако усещам вашата подкрепа, само ако всички, заедно работим за каузата Енина, защото, както е казал Апостолът на свободата Васил Левски, народната работа стои над всичко. Гласувайте с бюлетина номер19! Заедно за Енина – с чисти мисли и дела!“ – призова Андреев.

За още ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ ЗА ЕНИНА, гласувайте за Веселин Андреев с номер 19 в бюлетината, за кмет на Община Казанлък Галина Стоянова с номер 19 в бюлетината и за общинските съветници от ГЕРБ с номер 19 в бюлетината.

DSC_0038 DSC_0039 DSC_0051 DSC_0061 DSC_0068 DSC_0073 DSC_0078 DSC_0097 DSC_0100

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър ГЕРБ-Казанлък

Избори

„Рено НисанБългария“ подкрепя българските общини в борбата с коронавируса

Published

on

Дружеството „Рено Нисан България“ и търговските представителства в страната на марките Renault, Dacia и Nissan осигуряват автомобили, които да подпомогнат общините в доставката на храна, медикаменти и дезинфектанти за нуждаещите се хора. Дарението е предоставено чрез Националния логистично-координационен щаб и със съдействието на Националното сдружение на общините достига до местните администрации, които изпитват най-остра нужда от транспорт в условията на криза.

Днес /15 април/ в София официално бяха връчени ключовете на 7 автомобила, които вече са на разположение на екипите в Смядово, Казанлък, Монтана, Горна Оряховица, Асеновград. Кметовете на Благоевград  и Димитровград лично приеха дарените автомобили и благодариха за подкрепата, която в условията на извънредното положение има още по-голяма стойност.

Първите 8 автомобила, дарени от „Рено Нисан България“, бяха предоставени за нуждите на Столична община. Чрез дилърската мрежа на дружеството в страната, 3 автомобила получи община Варна. Автомобил беше предоставен и за нуждите на община Плевен.

„Мисията на всяка една от нашите марки е да бъде на разположение и да улесни живота на хората. Горди сме, че имаме възможността да осигурим транспорт за участниците на първа линия в тази безпрецедентна ситуация” – споделя изпълнителният директор на „Рено Нисан България“ Емил Гърнев.

С предоставянето на автомобилите за безвъзмездно ползване от общините „Рено Нисан България“  изразява своята ангажираност към трудностите, през които преминава цялото ни общество. Автомобилите ще останат на разположение на общините до 15 май, като договорите предвиждат и възможност за удължаване на периода за ползване при промяна в срока на извънредното положение.

„Има моменти, когато успехът на бизнеса не се измерва само с резултата във финансовите отчети, а с отговорността към обществото и с грижата за хората“ – с тези думи изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева благодари на дарителите и подчерта, че жестът на подкрепа е оценка за огромните усилия, които всяка община у нас полага за запазването на живота и здравето на хората.

195 общини са обявили телефони за предварителни заявки, по които на възрастни, трудноподвижни и самотно живеещи граждани, както и на лица, поставени под карантина ежедневно се доставят храни и се осигурява покупка на продукти от първа необходимост и медикаменти. Повече от 2 640 доброволци помагат на общинските социални служби в грижата за хората в нужда по време на извънредното положение.

Продължете с четенето

Избори

Галина Стоянова: Не можем даже да повярваме, че има такъв морал в някоя от партиите и той се демонстрира в най-голямата

Published

on

Кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ Спас Пеев, който беше поставен под  № 11 листата на партията в 27-ми Старозагорски избирателен район, е взел решение да не използва случайното съвпадение на номера му с този на ПП ГЕРБ в интегралната бюлетина за изборите на 26 март. Той е подал заявление пред РИК – Стара Загора, за заличаване на регистрацията му.

24-годишният Спас Пеев, който е общински съветник в Братя Даскалови, агроном по образование, обяви решението си и в социалните мрежи. Там той написа следното:

„Приятели, искам да Ви уведомя за взетото от мен решение, а именно да се откажа от надпреварата за народен представител от 27 МИР – Стара Загора.

Както всички знаете, бях под номер 11 в листата на ПП ГЕРБ, същият номер съответства и на номера на бюлетината, с която партията се явява на изборите на 26 март 2017 г.

И като човек, и като общински съветник, винаги съм бил воден от честното и открито вземане на решения. През последните години на избори станахме свидетели на факта, че народни представители биват избирани благодарение на съвпадение на номера за преференция и номера на бюлетината. Аз не искам да бъда избран по този начин и по случайност, и считам това за недостатък на изборната ни система. За мен депутатското място не е самоцел.

Като млад човек винаги съм считал, че не трябва да превръщаме изборите в борба за постове и власт.

Убеден съм, че ПП ГЕРБ ще спечели предстоящите избори. Ще работя с открито сърце. Желая успех на всички!“

Решението на Спас Пеев се посреща с разбиране и одобрение от съпартийците му. Ето как коментираха в Казанлък постъпката на Спас.

Галина Стоянова – общински лидер на ПП ГЕРБ Казанлък: Ние трябва да преосмислим последните години и нашето собствено отношение към промяната  на държавата какво е било за всеки един от нас. В случая става въпрос за морал. Ние не можем даже да повярваме, че има такъв морал в някоя от партиите. Но той се демонстрира в най-голямата от партиите, която може да бъде упреквана за всякакви други неща, но по отношение на хората, които влизат в нея и се номинират за кандидат-депутати, не може. Един млад човек от община Братя Даскалови, който може да има едно блестящо бъдеще на крилете на партията само заради 11 – 11 мисли, че това не е честно спрямо структурите, спрямо останалите кандидати и спрямо самата партия. Няма такова решение. Уникално е!

Борис Кърчев също сподели, че познава Спас лично и по стечение на обстоятелствата той е от село Мирово,откъдето е й баща му. „Той е МГЕРБ и е едно много сериозно и отговорно момче, което заяви, че ще работи много сериозно за партията и за него не е самоцел да стане народен представител. Той ще извърви своя път в ГЕРБ и неговото решение е една отговорна позиция“, допълни още Кърчев.

Николай Златанов:   Своето намерение кандидат-депутатът под номер 11 заяви своето намерение във фейсбук и той ще си остане под този номер и ще работи за каузата на партията. Оттук нататък когато излязат окончателните резултати и евентуално се окаже, че преференциално е събрал много гласове за него остава варианта да не положи клетва и по този начин да не встъпи на практика като народен представител. Това е единственият способ, но това не означава, че номер 11 не съществува в листата на ГЕРБ. Предполагам, че си е дал сметка, че е много млад и, че си е дал време да израсне в партията. Убеден съм, че тази негова постъпка ще бъде оценена  в едни следващи избори, където ще му бъде отредено достойно място.

 

Продължете с четенето

Избори

Паспортните служби работят извънредно днес

Published

on

Паспортните служби в цялата страна днес работят извънредно днес, за да могат хората, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, да упражнят правото си на глас, съобщава БНТ.

Тези, които не са успели да получат лична карта, могат да се снабдят с удостоверение, с което да гласуват. За целта е необходимо гласоподавателите лично да поискат това в някое от районните управления на полицията.

В МВР са открити денонощни телефонни линии за сигнали за нарушения в изборния ден.

Продължете с четенето

Избори

МГЕРБ и Предприемачи ГЕРБ с дарение към трите ЦНСТ-та и защитеното жилище в Казанлък

Published

on

Почистващи и перилни препарати, спортни екипи и спални комплекти бяха подарени на трите ЦНСТ-та и защитеното жилище в град Казанлък. Подаръците бяха осигурени от МГЕРБ и Предприемачи ГЕРБ с председател Генчо Генчев и със съдействието на Георги Карагьозов собственик на „Ароматик“ ООД. Дарението бе получено от Нели Бонева – Координатор проекти, Регион Стара Загора на Фондация „Сийдър“ и бе занесено в домовете на децата. Нели Бонева изказа искрена благодарност за поредната благотворителна акция към децата на Казанлък. Преди година младежите на ГЕРБ събраха и дариха средства за едно от тях, на което по-късно му бе направена операция на очите.

Пресцентър ПП ГЕРБ

Продължете с четенето

Избори

Кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев ще проведат работна среща с бизнеса в Казанлък

Published

on

Кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посетят област Стара Загора на 26.10.2016 г. /сряда/. Те ще бъдат придружавани от областния координатор на ГЕРБ и кмет на Стара Загора Живко Тодоров, евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова и народния представител Пламен Йорданов.

В 09:30 часа Цецка Цачева, Пламен Манушев и Цветан Цветанов ще проведат работна среща с представители на бизнеса в град Казанлък. Срещата ще се проведе в конферентната зала на „Музей на розата“, парк „Розариум“. На срещата ще присъства кметът на Казанлък Галина Стоянова.

В 10:20 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ и председателят на Националния предизборен щаб на партията ще открият реконструирано междублоково пространство в Казанлък.  Събитието ще се състои на ул. „Хемус“№1, срещу ПГ „Иван Хаджиенов“. Следобед програмата на Кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов продължава с посещения в други населени места от областта. Официалното им посещение в област Стара Загора ще завърши с концерт на площада пред община Ст. Загора.

Продължете с четенето

Избори

Днес ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд

Published

on

Днес ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд. Привечер валежите ще отслабват и постепенно ще спрат. Ще духа до умерен североизточен вятър. През деня температурите ще бъдат без дневен ход и ще бъдат между 7 и 12 градуса.

Продължете с четенето
Реклама

Новини от Стара Загора

Can't extract feed: https://stz7.com?get_posts=1&count=10.

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com