Вандали потрошиха парк „Розариум“

   

Установен е пореден вандализъм в парк „Розариум“. Непосредствено до фонтана в центъра на парка има мраморен елемент с три осветителни тела, като двете от тях счупени. През месец януари бе установено, че е счупен единият водоскок на фонтана и едното осветително тяло на съоръжението до него. Щетите бяха възстановени от Община Казанлък, но сега отново се наблюдава вандалско отношение към съоръженията, разположени в парковото пространство.

Освен счупените осветителни тела, е установено, че са прекършени и двете лирови дръвчета с височина 2.5 метра, намиращи се близо до фонтана. Очакваше се този сезон декоративните дръвчета да цъфнат с прекрасни жълти цветове, но за съжаление, това няма да се случи, поради унищожаването на короната на растенията.

От видеокамерата, насочена към тази част от парка, ще бъдат установени извършителите на деянието. От Община Казанлък са взети мерки за възстановяване на унищожените осветителни тела, но няма как това да стане със счупените дръвчета.

Община Казанлък призовава гражданите за бдителност към такива нарушения и сигнализиране органите на реда, ако са свидетели на действия, водещи до унищожаване на обществената собственост.

Парк „Розариум“ и парк „Тюлбето“ бяха основно реконструирани по проект на Община Казанлък на стойност близо 5 млн. лева. Парк „Розариум“ ежедневно се посещава от десетки деца, ученици, млади и възрастни казанлъчани, като се превърна в едно от най-любимите места за забавление и отдих на жителите на града. За да го има всичко това и да се ползва от гражданите, е необходимо да го пазим и да бъдем непримирими към тези, които се отнасят безотговорно към съоръженията и нанасят поражения.

На снимките: Прекършените декоративни лирови дръвчета и счупените осветителни тела на намиращото до фонтана съоръжение. На една от снимките се вижда с какъв красив цвят щяха да се окичат дръвчетата, ако бяха оставени здрави.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com