Български суперхакер е арестуван във Филипините

   

Смятаният за номер 1 хакер в България, който открадна хиляди долари от сметката на Бил Гейтс, бе арестуван от филипинските власти, предава Rappler.com.

Константин Симеонов Кавръков е бил задържан около 21 ч. снощи, когато се опитал да изтегли пари с подправени кредитни карти от банкомат на банка PS на централна улица в град Кесон.

Филипинските власти са задържали 32-годишния Константин Кавръков по обвинения в извършване на киберпрестъпления. При задържането му у него са били намерени колко кредитни карти, принадлежащи на различни лица, празна (ненадписана) кредитна карта, машинни квитанции за теглени суми, мобилен телефон и 76 хил. филипински песо (около 1700 долара).

По данни на различни правоохранителни служби Кавръков е член на „Българската суперхакерска група” от 2004 година. Тази група е извършвала подобни измами в САЩ и Европа и е замесена в редица случаи на киберпрестъпления, твърди сайтът е припомня, че Кавръков е бил арестуван през 2011 г. в Парагвай за банкови и търговски измами, киберпрестъпления, подправяне на документи. Самият Кавръков е наречен „крал на хакерите” от международната правоохранителна общност заради уменията му да краде хиляди чрез клонирани банкови карти. Когато бе задържан в Парагвай, властите откриха у него над 90 хил. щатски долара, добавя сайтът.

Полицията във Филипините тепърва трябва да установява как Кавръков е успял да излезе от затвора в Парагвай и да се озове във Филипините.

Кавръков се прочу със серия успешни кибератаки, включително кражба на хиляди долари от банковата сметка на основателя на Microsoft Бил Гейтс./Кросс

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com