БТПП отличи кмета на община Казанлък Галина Стоянова с юбилеен медал

   

Юбилеен медал по случай 120 години от създаването на търговските камари в България връчи председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов на кмета на община Казанлък Галина Стоянова. Отличието се дава на кмета Стоянова за нейния сериозен принос за подобряване на бизнес климата в общината и за доброто взаимодействие на местната власт с Казанлъшката търговско-промишлена палата.

По време на срещата днес, на която присъстваха още Анри Малоз, експредседател на икономическия и социалния комитет на ЕС, председателят на КТПП Ангел Скендеров и секретарят на палатата Йордан Игнатов, кметът Галина Стоянова обсъди възможностите за бъдещо сътрудничество между Община Казанлък и БТПП. Тя акцентира върху конкретни проекти в общината, които биха заинтересували потенциални инвеститори.

Такъв проект е разработването на минералните извори, намиращи се в Казанлъшките минерални бани. Водата в минералните извори от 5-те кладенеца, чийто концесионер е Община Казанлък, се отличава с високи качества, което е прекрасна предпоставка за развитие на балнеолечение и  балнеотуризъм. Освен това, Казанлък е богат с културно-историческото си наследство, което допълнително прави това място особено предпочитано. Вторият проект, който също е изключително привлекателен за инвеститорите, свързан с яз. „Копринка“ – превръщането на това красиво кътче в истински атракцион с реализацията на уникален проект, представящ древната столица на Одриското царство – Севтополис. Проектът предвижда върху плаваща платформа, изградена от модули, да се окачи автентичен макет на древния град Севтополис. Макетът ще бъде потопен на дълбочина около 3 метра. До съоръжението – специален понтон, ще се стига с лодки. Лазерен спектакъл ще озари нощем небето над язовира, а върху водна стена ще оживеят кадри от потопения Севтополис.

Третият проект, който Община Казанлък подготвя, е свързан с Долината на тракийските царе. Изработен е Общ устройствен план на Долината, а комплексът от гробници кандидатства за включване в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Тази уникална даденост се нуждае от изграждане на места за почивка и забавление, което пък дава възможност на инвеститорите да намерят своята ниша, сподели кметът Галина Стоянова.

Срещата днес даде заявка за конкретни действия от взаимен интерес между Община Казанлък и БТПП.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com