Свържете се с нас

Казанлък

БСП Казанлък е активна и ясно реагира на всички неправилни и вредящи на партията процеси

Published

on

„Бяха направени целенасочени опити да се внуши на казанлъшката общественост и на делегатите, че това поредно заседание на конференцията е свикано в противовес на партийния ни устав, заяви пред журналисти вр.и.д. председател на БСП Казанлък Николай Терзиев. Поводът за пресконференция бе провелата се в неделя – 13 март 2016г. 19-та партийна конференция. Николай Терзиев обясни, че конференцията е свикана по инициатива на 33 партийни организации, което е 60% от целия брой общински организации, положените в протоколите подписи са на 376 члена, представляващи 40% от членовете на БСП, изпълнени са изискванията на два члена от Устава на партията за свикване на партийна конференция. Безапелационно разсейваме слуховете, че това заседание на конференцията е нелегитимно и е проведено против нашия устав, коментира Терзиев и допълни, че напрегнахме до краен предел устава, за да можем да организираме отчетно-изборната конференция на БСП – Казанлък. Той обясни и причините за свикване на това заседание – конференцията е свикана, защото на три пъти Общинският съвет на БСП не събира кворум, за да насрочи отчетно-изборна конференция, която по устав трябва да се проведе до Конгреса на столетницата през май.
Според него от две години Общинският съвет на БСП в Казанлък не е успял да се справи с недоверието и деструктивното поведение на някои от своите членове и с нехармоничните отношения като цяло в организацията. В местния Общински партиен съвет текат опасни и вредни процеси, които не останаха скрити от основните партийни организации /ОПО/ и те се намесиха и свикаха заседание на конференцията по тяхна воля. Това е едно извънредно събитие, а резултатът от него е неоспоримо доказателство, че в БСП – Казанлък основната членска маса е жива, активна и ясно реагира на всички неправилни, некоректни и вредящи на партията процеси. Видяхме на практика как се прилага една партийна демокрация, как волята на мнозинството взе привес и даде резултати. Стана ясно е, че на конференцията се взети две важни решения: насрочeна е дата 16 април от 9:00 за провеждане на отчетно-изборния местен конгрес. И второ – разпуска пленума на БСП-Казанлък, като на негово място избира работна група, която да организира отчетно изборната конференция. Съставът й е: Николай Терзиев, като вр.и.д. председател през последните 2 години, Александър Минчев – като председател през първите 2 години от този мандат, Корнелия Владева – председател на Контролната комисия на БСП, Георги Захариев като член на досегашния пленум, Донка Симеонова – като зам. председател на БСП-Казанлък, Пламен Димитров от младежката организация, Бончо Песев като председател на съвета на секретарите на ОПО, Стела Кехайова като председател на женската организация, Марияна Георгиева – като технически организатор на партията в града, Николай Колев – като дългогодишен партиен организатор на местните социалисти и Димитър Георгиев, като представител на основните партийни организации. На заседанието в неделя, свикано по настояване на 33 от основните партийни организации, в гласуванията са участвали 132 делегати – социалисти, по думите на Терзиев. Упреците на съпартийците му, че извън залата, недопуснати дори като гости, са останали голяма част от новоприетите 188 партийни члена, основно млади хора, той определи като неоснователни. Заради съвсем малкия си стаж в партията, те нямало как да бъдат делегати или гости.
Той и колегите му, приветстват огромния брой на новодошлите в партията, като го определиха като „голямо завоевание на БСП“, но не скриха и притесненията си от начина, по който са били уведомени за тези новоприети социалисти. Самата процедура станала на практика „през главата“ на ръководството и то научило за нея в последния възможен, според уставните разпоредби ден – 29 януари. Николай Терзиев категорично отхвърли упреците на своите партийни опоненти, около кръга на областния лидер на БСП Васил Самарски, които го обвиняват в решения, взети в нарушение на Устава на партията и определи упреците и обвиненията към него като „буря в чаша вода“, в които „няма драма и създават излишно напрежение“. На пресконференцията присъстваха Стела Кехайова, Николай Колев и Димитър Георгиев, както и обкръжението на областния лидер на БСП Васил Самарски, който също представи вижданията си за разцеплението на БСП в Казанлък и заяви, че ще направи всичко възможно разцеплението в БСП-Казанлък да не се случи.

Продължете с четенето

Казанлък

Слънчево, с пролетни температури

Published

on

Пролетта вече напомня за себе си – денят ще бъде слънчев и топъл, с температури достигащи 20 градуса и дори над тази стойност.

Сутринта на места край р. Дунав и в някои източни райони ще има мъгла или ниска облачност.

Вятърът ще бъде предимно слаб, в източната част на страната до умерен, ориентиран от запад и югозапад.

Минималните температури на повечето места са между -2 и 3 градуса.

Максималните в по-голямата част от страната са в интервала 12-17 градуса, но на някои места ще достигат 20-21 градуса – предимно на югозапад. По-хладно ще бъде по Черноморието, където те ще са около 10 градуса.

Продължете с четенето

Казанлък

1154 нови случая на коронавирусна инфекция у нас, 4 в областта

Published

on

През изминалото денонощие в страната са установени 1154 нови случая на коронавирусна инфекция. Направени са 6182 диагностични теста – 4052 PCR и 2130 антигенни.

Съотношението между направени и положителни тестове е над 18% – 18.7%.

През изминалите 24 часа са поставени 4397 дози ваксина, а от началото на имунизационната кампания – 248 169.

Към 4 март активните случаи са 33 770, показват данните от единния информационен портал.

COVID-19 отне живота на 22-ма души през последното денонощие, излекуваните са 589.

От началото на пандемията България даде 10 413 жертви. Оздравели са 209 000 души.

Увеличава се броят на хоспитализираните и а нуждаещите се от интензивни грижи. В болниците в страната се лекуват 5093 души с COVID-19, 425 от тях са в интензивни отделения.

Общият брой на потвърдените носители на коронавируса у нас е 253 183, сред тях има 10309 медици.

Най-много са новорегистрираните случаи в София, Бургас и Пловдив.

Статистиката за денонощието по области: Благоевград – 14 нови случая, Бургас – 190, Варна – 64, Велико Търново – 4, Видин – 2, Враца – 22, Габрово – 6, Добрич – 23, Кърджали – 0, Кюстендил – 2, Ловеч – 8, Монтана – 2, Пазарджик – 72, Перник – 30, Плевен – 60, Пловдив – 77, Разград – 9, Русе – 18, Силистра – 14, Сливен – 22, Смолян – 6, София-град – 380, София-област – 61, Стара Загора – 4, Търговище – 1, Хасково – 25, Шумен – 17, Ямбол – 21.

Продължете с четенето

Казанлък

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ Илиана Жекова и Роман Желев почетоха паметта на загиналите за свободата на България

Published

on

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ Илиана Жекова и Роман Желев почетоха паметта на загиналите за свободата на България. Заедно с народния представител Борис Кърчев и кметовете на община Казанлък – Галина Стоянова, и община Шипка – Василка Панайова, запалиха свещ в храм-паметник “Рождество Христово” в гр. Шипка.

Там благодарствен молебен отслужи Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Галактион.

Може да бъде изображение с 8 души, стоящи хора и на закрито
Може да бъде изображение с 7 души, стоящи хора и на закрито
Продължете с четенето

Казанлък

Пламен Караджов: Покланяме се на Шипка пред силата на духа и саможертвата на героите, съхранили българското през вековете

Published

on

„Покланяме се на Шипка пред силата на духа и саможертвата на героите, съхранили българското през вековете и позволили да възкръсне българската държава. Днес свеждаме глава пред подвига на опълченци, руси, финландци и румънци, близки и далечни братски народи, които проляха кръв на българска земя, за да го има Отечеството ни!”, заяви на Шипка зам.-председателят на Областния съвет на БСП-Стара Загора  и кандидат за народен представител Пламен Караджов. 

„Честита свобода на българите! 3-и март е една от най-значимите дати в нашата хилядолетна история. За мен той е символ на държавността и възстановяването й за България. С тази дата формално се слага началото на изграждането на независима България, на България, която знаем днес”, заяви народният представител Георги Гьоков, водач на листата на „БСП за България”  за 45 НС.

Кандидатите за народни представители от Стара Загора се включиха в тържествените прояви за отбелязване на националния празник на България – 3 март. Те поднесоха цветя на паметника „Защитниците на Стара Загора” в парк „Пети октомври”,  присъстваха на церемонията по издигане на националното знаме в Стара Загора и положиха цветя на Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора”. Кандидатите за народни представители от Казанлък се качиха на връх Шипка, за да поднесат венец на Паметника на свободата и се срещнаха с президента на Република България Румен Радев.

Продължете с четенето

Казанлък

С тържествено вдигане на знамената започна празничният Трети март в Казанлък

Published

on

С тържествено вдигане на знамената на централния площад “Севтополис” започна празничният Трети март в Казанлък. Ритуала бе изпълнен от почетна рота на 61 Стрямска механизирана бригада. Преди това казанлъшки духовници отслужиха тържествен водосвет за празника. Те честитиха и благословиха днешния Ден на Освобождението на България.На церемонията присъстваха Кметът Галина Стоянова, народният представител Борис Кърчев, бригаден генерал Деян Дешков, командир на 61 Стрямска механизирана бригада, председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов, представители на Общинска администрация, общински съвети, Осми ученически гвардейски отряд при казанлъшката Професионална гимназия „Иван Хаджиенов“, ученици от всички казанлъшки училища, родолюбиви граждани. По-късно празничният ден продължава с благодарствен молебен в храм-паметника “Рождество Христово” в град Шипка, отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан.

Може да бъде изображение с един или повече хора, стоящи хора, на открито и паметник
Може да бъде изображение с 4 души, стоящи хора и на открито

. Ритуала бе изпълнен от почетна рота на 61 Стрямска механизирана бригада.

Може да бъде изображение с 5 души, стоящи хора и на открито

Преди това казанлъшки духовници отслужиха тържествен водосвет за празника. Те честитиха и благословиха днешния Ден на Освобождението на България.

На церемонията присъстваха Кметът Галина Стоянова, народният представител Борис Кърчев, бригаден генерал Деян Дешков, командир на 61 Стрямска механизирана бригада, председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов, представители на Общинска администрация, общински съвети, Осми ученически гвардейски отряд при казанлъшката Професионална гимназия „Иван Хаджиенов“, ученици от всички казанлъшки училища, родолюбиви граждани.

По-късно празничният ден продължава с благодарствен молебен в храм-паметника “Рождество Христово” в град Шипка, отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан.

Продължете с четенето

Казанлък

Осъдиха адвокат, измамил баба с 1990 лева в Казанлък

Published

on

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъдена П. И., с повдигнато обвинение за това, че в периода от 08.10.2015 г. до 15.08.2017 г., в Казанлък, в условията на продължавано престъпление, на пет пъти, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудила и поддържала заблуждение у 79-годишна жена, че в качеството й на адвокат ще й окаже правна помощ като я представлява и заведе гражданско дело в Районен съд – Казанлък за въвеждане във владение на наследствен имот, както и че ще подаде молба за налагане възбрана върху имота, ще заплаща такси за експертиза, за прокурорско разследване и за увреждане на почвата, и с това й причинила имотна вреда в размер на 1990 лева, съобщиха от прокуратурата. 

Районен съд – Габрово е наложил на П. И. наказание от 1 година „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от 3 години.
Присъдата не е влязла в законна сила и подлежи на обжалване и протестиране праз Окръжен съд – Стара Загора.

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com