Борисов към Здравната каса: Наливаме ви по 10 “Тракии” и парите пак не стигат

   

По 10 магистрали “Тракия” наливаме в Националната здравноосигурителна каса, а парите не стигат. Здравето цена няма, ще отрежем магистрали, но хората не са доволни. Това каза премиерът Бойко Борисов на форума “Здравната реформа: диагнозата на бизнеса”, организиран от КРИБ с участието на здравния министър д-р Петър Москов.  Седнете и си направете разчетите, предупреди Борисов НЗОК. Хората са недоволни, а разходите си вървят.  4 млрд. лв. се дават за здравеопазването годишно. А преди няколко години са били 900 млн. лв., посочи Бойко Борисов. Заедно с това, което дават хората, разходите стават 8 млрд. лв. Бих дал още 8 млрд. лв. ако хората са доволни, но те не са. Една позната получава лекарство за 40 хил.лв. на месец от здравната каса. Това е заплата ми за 10 месеца и въпреки това и тя е недоволна от здравеопазването, чак се ядосах, разказа премиерът.

Борисов се обърна към работодателите и всички политически сили да подкрепят здравната и пенсионната реформа. Той призова всички партии в парламента да се обединят и да гласуват утре в подкрепа на 2-те реформи.

“Издебнахте ме и не гласувахте предложението на Москов за увеличаване представителите на държавата в надзорния съвет на здравнта каза. Това е упрек не само за ГЕРБ, а и за Реформаторите и за Патриотите. Видяхте какво са гласували вчера на надзора. Искате да ме изненадате през октормви и ноември с още двеста-триста милиона лв. за здравеопазване, но това няма да стане!”, каза премиерът Бойко Борисов по повод отхвърлената от парламента промяна в закона за здравното осигуряване миналата седмица. Той се обърна към председателят на здравната комисия в парламента Даниела Дариткова и я призова да види “дали не могат да се поправят нещата”.

Премиерът заяви абсолютната си подкрепа, както и тази на ГЕРБ за здравната реформа.

Владислав Горанов: Колеги, сметките не излизат

Ставащото в здравеопазването е състояние на свободно падане и това ще се прояви след няколко месеца, ако не се вземат мерки. Всички усилия, които полага здравният министър Москов, трябва да бъдат подкрепени с всички възможни мерки, каза финансовият министър Власислав Горанов на форума. Той подчерта, че здравната система е изключително неефективна.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com