Свържете се с нас

Казанлък

Богата програма за Празника на розата 2017 е подготвила Община Казанлък

Published

on

И през 2017 година в програмата за Празника на розата в Казанлък обещава няколко седмици веселие и красота за гостите на града. Стартът традиционно ще бъде даден с избора на Царица роза. Най-хубавото момиче, което става и символ на празника ще бъде избрано в бляскав спектакъл на 12 май от 19 часа. Тази  година в надпреварата за короната ще се състезават над 20 местни момичета. До старта девойките ще преминат през обучения протокол и етикет, хореография и ще получат официална фотосесия в Музея на розата.

rose festival kazanlak

Начело на журито ще  е посланикът на Япония в България н.пр. Шиничи Яманака, а сред съдиите е и посланика на Азербайджан н.пр. Наргиз Гурбанова. Дефилетата ще са озвучени на живо от група Ice Cream. Водещи на шоуто в Дома на културата „Арсенал“ ще са Александър Кадиев и Екатерина Евро. От 15-ти до 21-ви май на същото място ще се произведе и базар на български стоки. От 15-ти май  до 12-ти юни в галерия „Искра“ ще можете да се насладите на юбилейната изложба на Ренина Лекова и приятели.

rose festival kazanlak
rose festival kazanlak

Безспорно сред най-големите атракции е розоберът. На 20-ти май от 10 часа можете да присъствате на него в село Черганово. Същият ден, но от 16:30 часа в Дома на културата „Арсенал“ ще започне и конкурсът за характерни и модерни танци. На 21-ви май от 10 часа ще се проведе розоберът в село Розово. От 22-ри май до 4-ти юни улица Искра в Казанлък ще се превърне в улица на занаятите.

rose festival kazanlak

На 24-ти май от 10:30 часа на площад Севтополис е празничният парад на училищата,  от 19 часа – открита сцена на абитуриенти, а час по-късно там ще се проведе  и празничен концерт. На 26-ти май на същия площад от 18 часа публиката ще веселят Шкумбата, Поли Паскова и ансанбъл „Чинари“.  На 27-ми май от 10 часа започва розоберът в село Горно Изворово. Същият ден от 11 часа на площад Севтополис в Казанлък ще можете да видите и детското надиграване „За ръчица“ и националното – „Тъпан бие, хоро се вие“.

rose festival kazanlak

На 28-ми също можете да присъствате на ритуала розобер от 10 часа в село Горно Черковище. В същия час, но във Воения клуб на Казанлък е и началото на конкурса за забавна песен на млади изпълнители „Една българска роза“.  От 10 часа на 29-ти май в  Дома на културата „Арсенал“ отваря баарът за български стоки „Произведено в България“.  От 29-ти май до 4-ти юни в Стоян-Стайновата къща можете да разгледате изложба на автентични български носии.

rose festival kazanlak

От 30-ти май до 4-ти юни любителите на цветята могат да посетят специализираното изложение в парк „Розариум“.  Денят на детето 1 юни в Казанлък ще започне със специална програма за най-малките от 10 часа на площад Севтополис. А от 17 часа е предвиден конкурса и награждаването в него за детска рисунка на тема „Казанлък през моите очи“.  А от 19 часа е детското шоу „Принцеси на розата“. От 11:30 започва велосъстезанието за купа „Тракийски царе“.  От 1-ви до 4-ти юни в галерия „Ателието“ пък можете да се включите в уъркшоп „ Направете роза“.

rose festival kazanlak

От 18 часа на 1-ви юни в Художествената галерия на Казанлък започва петата международна изложба за съвременна малка графика „ Мини принт Казанлък 2017“. От 21 часа на площад Севтополис ще се извърши и тържествената проверка-заря по повод Денят на Ботев и загиналите за свободата на България. От 10 часа на 2-ри юни започва празника на Казанлък с водосвет за благоденствие и издигане знамето на града.

rose festival kazanlak

От 14 часа във Военния клуб е награждаването в конкурса за литерата „Казанлъшка роза“. От 17:30 на площад Севтополис е откриването на Международния фолклорен фестивал. В музея на фотографията от 18:30 часа пък ще се провежда 15-я фотопленер „В долината на розите“. От 18 часа в парк „Розариум“ можете да потанцувате зумба, а в 19 часа – народни танци. Програмата за танци  е същата и за следващите два дни. От 21 часа е и официалното коронясване на Царица Роза, последвано от празничен концерт с участието  на  Ирина Флорин.

rose festival kazanlak

Ако сте пропуснали предходните розобери, на 3-ти юни можете да се вкюлчите в селата Кънчево и Ръжена от 10 часа. По същото време започва и 5-я международен зумба маратон, но на площад Севтополис в Казанлък. В народно читалище „Искра-1860“ от 10 до 19 часа ще се проведе Фестивалът на розето, който ще продължи и в следващия ден.  От 11 часа на същото място ще се проведе и третият национален конкурс за детска песничка „Искрица“.  В информационния център на града от 16 до 18 часа можете да си направите снимка с царица Роза, както и на следващия ден от 14 до 16 часа.

rose festival kazanlak

От 17:30 на 3-ти юни започва и Фестивал на мажоретните състави. На площад Севтополис, а час и половина по-късно и дефилето на Международния фолклорен фестивал. От 21 часа на същото място е и празничният концерт „С вечните хитове на Диана Експрес“.  Последният ден от празничната програма 4-ти юни започва с розобер край Казанлък от 10 часа.   В 12 часа е празничното шествие на розата, а от 14 часа на площад Севтополис се закрива Международния фолклорен фестивал. Закриването на Празника на Розата е от 20 часа на площада с концерт на Симфонието Шумен със солист Руслан Мъйнов.

rose festival kazanlak

Казанлък

Близо 170 училища в Старозагорско ще получават доставки по схемите на ДФ “Земеделие”

Published

on

167 учебни заведения и 20 840 деца и ученици в област Стара Загора ще получават плодове и зеленчуци по схемата “Училищен плод”, изпълнявана от ДФ “Земеделие”. 164 учебни заведения са подали заявления за доставки през настоящата учебна година и по схемата “Училищно мляко”, съобщи в интервю за Радио Стара Загора директорът на Областна дирекция на ДФ “Земеделие” Мехмед Зейнел.  

Той уточни, че през учебната 2021/2022 година, децата в училищата и детските градини ще получават 50 доставки по схемата „Училищен плод“ и 50 по схемата „Училищно мляко“. За втора поредна година, на децата и учениците ще се доставят освен конвенционално произведени пресни плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти, така и биологично произведени. Заедно с продуктите по двете училищни програми, задължително ще се доставя пчелен мед най-малко 3 пъти и не повече от 6 пъти за учебна година като задължителна съпътстваща мярка.

От доставките по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, които се финансират от ЕС и се прилагат от почти всички страни-членки на Общността, се възползват децата от подготвителните групи и учениците от І до IV клас включително, които посещават държавните, общинските и частните училища и детски градини. БНР

Продължете с четенето

Казанлък

Хороскоп за 21 септември: Тези 3 зодии ги чакат добри печалби

Published

on

Овен – Може да има очевидно противоречие между това, което искате сега и това, което близките ви искат. Необходимо е да се постигне общо решение, но някой трябва да го предложи все пак, за да започне диалог. Бъдете склонни към компромиси.

Телец – Дори да се чувствате съвсем сами и изоставени да се справите с всички проблеми, би било добре да погледнете откъм добрата страна на тази ситуация, а именно факта, че сте независими и никой не ви седи до главата.

Близнаци – Може би всичко върви малко по-бавно, отколкото бихте очаквали, но твърде многото бързане също не е добър вариант. Чувствате се ограничени от много посоки, но най-голямото разочарование може да дойде от вашия партньор.

Рак – Това е ден, в който определени болезнени истини биха излезли наяве. Можете много бързо да достигнете състояние на подчертана умора, ако се поддадете на негативни емоции, особено на тези на другите, които ще ви повлияят повече от обикновено.

Лъв – Дори и да не се впечатлявате от много неща, днес може да имате неприятната изненада да видите, че спокойната ви природа може лесно да бъде разклатена от едното нищо. Разговорите лесно могат да преминат в спорове без резултат.

Дева – Това е ден, в който няма смисъл да чакате добрите неща да дойдат от някой друг. За да сте сигурни, че ще ги имате, трябва да сте инициатор или източник на тях. Добрата новина е, че можете да откриете начин за решаване на финансовите проблеми.

Везни – Проблемите могат да дойдат от нищото, някои ситуации могат да се превърнат в източник на стрес, без да разберете защо и как. Добре е да не позволявате на съмненията да подкопават самочувствието ви.

Скорпион – По-добре е да не казвате всичко, което ви идва наум, дори ако сте убедени, че само така ще можете да оправите нещата. Упреците трябва да се дозират според фактите, а не според нивото на нервност.

Стрелец – Важно е да бъдете мъдри и да слушате какво казват другите, за да сте сигурни, че по същество не сте пропуснали нещо. По този начин ще избегнете проблеми, които наистина не ви трябват.

Козирог – Може би трябва да се адаптирате към това, което се появява и да оставите настрана плановете, които имате предвид. Така ще сте сигурни поне, че не губите възможности. Тенденциите на този ден ви канят да се успокоите.

Водолей – Във въздуха има нещо съмнително, сякаш резервите от оптимизъм са се стопили, а сега се сблъсквате с реалността, която е различна от това, което сте си мислели. Важно е да запазите свободата си, но също толкова важно е да уважавате тази на другите.

Риби – Вие сте във вашата стихия, но това не е непременно добро нещо, защото водите, в които решите да се къпете, може да са достатъчно мътни, така че да не виждате неща, които са очевидни за другите.

Съветите на Фортуна
Пълнолуние в знак Риби в 02:56 часа. Денят носи силна енергия, която не може пълноценно да бъде използвана и търси изход да излезе.

Сега лесно могат да се провокират всякакви спорове и конфликти. Препоръчва се да бъдете сдържани и търпеливи в отношението си към другите, въпреки че ще бъде трудно. Днес важи поговорката: „Да би мирно седяло, не би чудо видяло“.

Нужна е повече предпазливост във всичко, бъдете по-внимателни, съблюдавайте вътрешно спокойствие и обръщайте внимание на околните.

Възможни са дълготрайни разочарования, особено в любовта. Може да избегнете това като отложите среща, отстъпвате и не провокирате партньора си. Крещенето и негативните емоции ще се отразят зле върху здравето.

Откажете се от всичко, което носи дори и най-малък риск. Запазете спокойното и миролюбиво благоразположение на духа си. Комуникирайте с хората, но говорете по-бавно и тихо, отколкото обикновено.

Източник: tribune.bg

Продължете с четенето

Казанлък

Какво ще бъде времето днес?

Published

on

Днес ще има променлива облачност, над много райони намаляваща по-често до слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има преди обяд над североизточните райони, а вечерта над Западна България и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат от 16° в североизточните райони до 26° в крайните югозападни, сочи справка в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и слабо ще се повиши.ADVERTISING

Над Черноморието

ще има значителна облачност и в сутрешните часове на отделни места все още са възможни превалявания. По-късно през деня облачността ще намалее. Ще духа умерен северозападен вятър, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 16-20°. Температурата на морската вода е 22-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините

ще има променлива облачност и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра – около 7°.

Продължете с четенето

Казанлък

2360 нови случая на коронавирус в страната, 138 в областта

Published

on

През последните 24 часа в страната са регистрирани 2360 нови случая на коронавирусна инфекция, показват данните от единния информационен портал.

Направени са 24 719 диагностични теста – 5571 PCR и 19 148 антигенни. Делът на положителните проби е 9.55%.

Към 21 септември активните случаи са 39 728.

В болниците в страната се лекуват 4879 души с диагноза COVID-19. За 388 от пациентите се полагат интензивни грижи.

През денонощието болестта отне живота на 138 души, излекуваните са 1228.

От началото на пандемията жертвите у нас са 20 166, като възстановени са вписани 424 652 души.

На 20 септември у нас са поставени 7555 ваксини, от началото на имунизационната кампания техният брой е 2 471 212. Със завършена ваксинация са 1 281 766 души.

Общият брой на потвърдените носители на коронавирусна инфекция е 484 546, сред тях има 14 245 медици.

Статистиката за денонощието по области: Благоевград – 132 нови случая, Бургас – 39, Варна – 162, Велико Търново – 111, Видин – 39, Враца – 35, Габрово – 54, Добрич – 37, Кърджали – 17, Кюстендил – 63, Ловеч – 31, Монтана – 91, Пазарджик – 44, Перник – 38, Плевен – 39, Пловдив – 259, Разград – 40, Русе – 81, Силистра – 43, Сливен – 49, Смолян – 20, София-град – 486, София-област – 100, Стара Загора – 138, Търговище – 46, Хасково – 61, Шумен – 63, Ямбол – 42.

Продължете с четенето

Казанлък

Утре изнесеното студио на Радио Стара Загора гостува на Казанлък

Published

on

Продължават изнесените студиа в радиорегиона, чрез които екипът на Радио Стара Загора дава глас на вашите проблеми и въпроси.

Утре – 21.09, вторник, следобедният блок „Час пик” от 15.00 до 17.00 часа ще се излъчва на живо от град Казанлък.

Гост на изнесеното студио в Града на розите и в центъра на Долината на тракийските царе ще бъдат: зам.-кметът на община Казанлък Лилия Цонкова, управителят на “ДКЦ-Поликлиника Казанлък” д-р Красимир Пейчев, директорът на Исторически музей “Искра” Момчил Маринов, директорът на Общинския театър “Любомир Кабакчиев” Димитър Кабаков. 

В рамките на предаването очаквайте и пряко включване от стадион “Севтополис” минути преди началото на срещата за Купа на България 1/16 финал между ФК “Розова долина” (Кз) – ПФК “Берое” (СтЗ). 

Продължете с четенето

Казанлък

Казанлък ще отбележи 113 години от обявяването на Деня на Независимостта на България

Published

on

По случай отбелязването на 113 години от обявяването на Деня на Независимостта на България, от 10,00 ч. в храм „Успение Богородично“ в центъра на Какзанлък казанлъшки свещеници ще отслужат тържествен водосвет за здравето и благоденствието на хората на Казанлък.

Поздрав за празника към своите съграждани под формата на литературно-художествена композиция ще поднесат момичета и момчета от Детски театрален състав към Народно читалище „Възродена искра – 2000“, с ръководител Гълъбина Михайлова.

При спазване на всички противоепидемични мерки – заповядайте!

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com