Близо 700 първолака ще посрещнат школата от общината

   

Близо 7177 ученици ще учат в общинските и държавни учебни заведения в община Казанлък през новата 2016/2017 година. Около 700 са тези, които за първи път ще прекрачат прага на училищата.
Новата учебна година ще започне с обновена повече или по-малко материална база във всички училища, казаха от Отдел „Хуманитарна политика“ в Община Казанлък. Ремонтни дейности се извършват и към момента в две основни училища по проект за внедряване на мерки за енергийна ефективност, който е финансиран от Инвестиционната програма за климата към Национален доверителен екофонд. 15 % е общинското съфинансиране.
Със средства на Община Казанлък се извършват ремонтни дейности в детска градина „Снежанка“, а след приключване на тези дейности по проект ще бъде подменена отоплителната инсталация на детското заведение. Пак със средства по проекти е подменена отоплителната инсталация на две ясли и три детски градини в общината.
Това лято е ремонтиран покривът на детска градина „Теменуга“, а първокласниците в ОУ „Никола Вапцаров“ ще започнат учебни занятия в обновени класни стаи, оборудвани със съвременна техника.
От Отдел „Хуманитарни дейности“ поясниха още, че текущи ремонти са извършени във всички детски и учебни заведения на територията на общината.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com