Свържете се с нас

Казанлък

Благодарствено писмо от клиент на Център за информация и услуги на гражданите

Published

on

ДО
Г-ЖА ГАЛИНА СТОЯНОВА
КМЕТ НА ГР. КАЗАНЛЪК

Уважаема г-жо Стоянова,

Пише Ви Симо Симов, клиент на Центъра за информация и услуги на гражданите в Община Казанлък.

В петък, 3-ти юли 2015, се наложи да извадя скица на наследствен имот в с. Средногорово.

Успях да стигна до ЦИУГ едва в 14:50.

Г-жа Надежда Антонова ме посрещна много учтиво и подробно обясни процедурата и различните видове услуги за изваждане на скици.

Дотук всичко бе обичайно и без изненади.

Но моля да обърнете внимание на следващите редове, също така моля да направите нужното да станат те достояние на въвлечените служители, а защо не и на по-широк кръг.

А: Г-ЖА НАДЕЖДА АНТОНОВА И Г-Н ИВАН ВЪЛЧЕВ

Поради факта, че със семейството ми живеем в чужбина, аз нямах възможност да изчакам 24-часовия срок на експресната услуга и да се върна за скицата в понеделник.

Обясних тези обстоятелства на г-жа Антонова и за моя изненада тя веднага грабна телефонната слушалка за да разговаря с г-н Иван Вълчев.

Отдалечавайки се към касата, дочух настоятелните инструкции на г-жа Антонова “…Иване, почвай да чертаеш, няма време…”

Отне ми 20 секунди да заплатя за експресна услуга за издаване на скица, след което г-жа Антонова ме помоли да изчакам, докато тя лично се качи на 3-тия етаж да се увери, че процесът по издаването на скицата е започнат!?!

След не повече от 2 мин г-жа Антонова се върна с уверението, че скицата ще бъде готова до 40 минути! Забележително!

Това, обаче, е само началото, имайте търпение.

Б: Г-ЖА ИНЖ.ЖИВКА УЗУНОВА И Г-ЖА ДАНИЕЛА КАРАГЬОЗОВА

Разполагах с малко време, реших да отскоча до хотела за един бърз душ, все пак бях пътувал през половината земно кълбо и половин България…

Закъснях, върнах се в ЦИУГ към 16:20 (знаейки, че работното време е до 17:30).

Г-жа Антонова ме посрещна усмихната с готовата скица и ме укори с право, че не отговарям на мобилния си телефон.

Действително, тя бе звъняла 2 пъти (в 15:37) за да ми съобщи, че скицата е готова.

Бях помолен да проверя дали имената ни са изписани правилно, при което се
установи, че фамилното име на дядо ми бе изписано грешно “Симов’, а той бе ‘Колев’.

Г-жа Антонова направи консултация по телефона, дадоха ми номер на посетител, и заедно се качихме на 3-тия етаж, където се запознах с г-жа инж. Живка Узунчева.

Много чевръсто инж. Узунова намери една стара книга с твърди корици (предполагам, че се нарича Регистър на с. Средногорово) с въпросното УПИ в нея и ми доказа, че този имот е записан, 2 пъти – ръкописно и печатно, на дядо ми с фамилно име ‘Симов’.

От моя страна, с документите, с които разполагах, аз показах, че фамилията на дядо ми е ‘Колев’.

Стигнахме до задънена улица, но тук професионализмът на инж. Узунчева изигра решаваща роля. От наличния нотариален акт тя прочете къде е изповядана сделката, проследи предхождащия нотариален акт и ме помоли за копие от него.

Помните, че е петък, 16:30, нали!

Не бях изненадан, като ми казаха, че за да се издири досието на сделката при нотариуса, ще отнеме време и е практически невъзможно това да се случи веднага.

С инж. Узунчева се разбрахме, че ще поддържаме връзка по телефона, и че ще изпратя моя трудно подвижен баща да получи коригираната скица, след като намерим стария нотариален акт.

С известно разочарование напуснах ЦИУГ на път за с.Средногорово.

И вече идва време за развръзката…

В 16:50, на влизане в с. Средногорово, приех обаждане от инж. Узунчева, която
ме уведоми, че стария нотариален акт е открит и всички документи са налични за да се издаде скица с вярното фамилно име на дядо ми!
Помолен бях да се върна веднага в ЦИУГ за да получа коригираната скица!

Първата ми мисъл бе, че това е шега…, после реших да питам действително ли
трябва да отида веднага, в петък, след 17:00…Получих потвърждение, направих
обратен завой и забързах към Казанлък.

В 17:15 бях приет повторно от инж. Узунчева и след кратко уточняване на
всички факти и документи, скицата бе преиздадена с помощта на г-жа Даниела
Карагьозова.

Съответно, по стар български обичай, исках да почерпя всички замесени. Не се
получи, отказаха ми категорично, въпреки моите настоявания (а аз мога да бъда убедителен)!

Приех отказа, защото знаех, че ще напиша това благодарствено писмо, с което да
кажа на всички, че в ЦИУГ в гр. Казанлък има професионалисти, които знаят и
могат, но по-важното, там работят ХОРА, които искат да помогнат, които могат да помогнат, които наистина помагат, когато човек има нужда от това!

БЛАГОДАРЯ НА Г-ЖА НАДЕЖДА АНТОНОВА, Г-Н ИВАН ВЪЛЧЕВ, ИНЖ. ЖИВКА УЗУНЧЕВА И Г-ЖА ДАНИЕЛА КАРАГЬОЗОВА ЗА ТЯХНАТА ЧОВЕЩИНА И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, ЗА ОТНОШЕНИЕТО И ЕКСПЕДИТИВНОСТТА!

БЛАГОДАРЯ ЗА НАДЕЖДАТА, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ СА ОСТАНАЛИ ИСТИНСКИ ХОРА, КОИТО ЗНАЯТ И МОГАТ!

Тръгнах от ЦИУГ в 17:28.

—————————————————

С искрено уважение,
Симо Симов

p.s. С настоящето давам изричното си съгласие горният текст да бъде публикуван без промени, според нуждите на получателя, г-жа Галина Стоянова,

Продължете с четенето

Казанлък

Общинска библиотека „Искра“ с нов директор

Published

on

От днес Общинска библиотека „Искра“ има нов директор – временно изпълняващият длъжността Светлана Колева, дългогодишен служител на библиотеката. Тя уверява, че ще продължи красивите традиции, утвърдени от досегашния директор Анна Кожухарова.

Може да бъде изображение с един или повече хора, стоящи хора и на закрито

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова поднесе искрени благодарности на г-жа Кожухарова за вниманието и грижите към читателите и библиотечното дело в Казанлък. Кметът на Казанлък благодари за всеотдайния и неуморен труд, който Анна Кожухарова вложи, за да присъства казанлъшката библиотека достойно на национално ниво.

„Със своя опит, мъдрост и вещина Вие защитавахте пред обществото каузите на библиотеката“, обърна се Галина Стоянова към Анна Кожухарова. Към екипа на библиотеката Кметът заяви: „Вие съхранявате духовността в нашия град и вярвам, че ще продължите да работите на висота.“

Продължете с четенето

Казанлък

Шипченски мартенички получиха децата от гр. Регенсбург, Германия

Published

on

Шипченски мартенички получиха децата от гр. Регенсбург, Германия. С благодарност за коледните пакети с изненади изпратени от немските деца за децата на гр. Шипка. С усмивка започна денят им, окичвайки се с бяло-червени мартеници – за здраве, радост и късмет. С уникалната българска традиция учениците от ОУ „ Св св. Кирил и Методий „ и малчуганите от ДГ „ Роза „ гр. Шипка зарадваха немските деца с ръчно изработени от тях мартенички .

Няма налично описание на снимката.

С това те успяха да популяризират уникалната българска традиция. Пратката с мартеничките получи дългогодишния приятел на гр. Шипка – г-н Петко Чирпанлиев – потомък на известен шипченски род и представител на OSMTH Templer Komturei Regensburg живущ в Германия от много години . Като „ посланик „ на гр. Шипка раздаде мартеничките в немските училища. Той сподели, за усмивките и приятните емоции на немските деца, окичвайки българските мартенички, които приемат като амулет с мили пожелания за здраве и късмет.

Легендата за мартеничката „ Das Marzchen „ разказана от г-н Чирпанлиев е събудила интерес както за малчуганите , така и за техните възпитатели.

Кметство град Шипка/ Kmetstvo Shipka

Продължете с четенето

Казанлък

200 дози са предоставени на ДКЦ „Поликлиника“ в Казанлък

Published

on

Регионална здравна инспекция – Стара Загора получи 2180 дози от ваксината на AstraZeneka. 1180 от тях се раздават на общопрактикуващи лекари от областта по реда на постъпване на заявките. 200 дози са предоставени на ДКЦ „Поликлиника“ в Казанлък.

Продължава поставянето на ваксина на членовете на секционните избирателни комисии, които са заявили желание. Изпълняват се и фазите на националния имунизационен план.

В област Стара Загора не е преустановяван зеленият коридор за ваксинация.

Продължете с четенето

Казанлък

ДПС Стара Загора регистрира днес в РИК листата си с кандидати за народни представители

Published

on

Областната организация на ДПС в Стара Загора регистрира днес в РИК листата си с кандидати за народни представители в 45-ото Народно събрание.

Може да бъде изображение с 3 души, стоящи хора и на открито

“Регистрирахме пълна листа от 22-ма кандидати, като преобладават млади хора. Търсили сме и женското присъствие. Залагаме изцяло на експертизата. Част от стратегията ни е да даваме път на младите. Разчитаме на подкрепата на избирателите и на това да погледнат отвъд популизма”, заяви водачът на листата на ДПС в Стара Загора и заместник-председател на партията Халил Летифов. Той допълни, че ДПС дава сигнал за възстановяване на диалога, като са на лице разговор и разбирателство на принципна основа с идеята за грижа, както за регион Стара Загора, така и за цялата страна.

Летифов бе категоричен, че ДПС ще провежда позитивна кампания с ясни послания, изцяло в духа на конструктивното бъдеще. Водачът на листата на ДПС в Стара Загора определи предстоящите избори като важни, защото те ще трасират пътя на страната ни оттук насетне предвид следващия програмен период, предвид механизма за устойчивост и възстановяване, предвид вече 30-годишния преход и 10-годишното управление на правителствата на ГЕРБ.

“Тези избори ще покажат колко бързо ще се възстановим от кризите, в които се намира страната ни”, допълни Летифов.

“На 4 април трябва да осигурим рестарт на държавата. Въпросителните ще бъдат много, но именно тогава българският избирател ще даде отговорите, а след това политическите партии ще зададат пътя – ще кажат какъв ще е той и какви приоритети ще имат. На 4 април обаче трябва да дадем нов тласък, за да върнем доверието в институциите и развиваме различните сектори. ДПС имаме решение и това е Програмата за ускорено и догонващо развитие на страната”, заяви още заместник-председателят на ДПС и водач на листата в 27 МИР – Стара Загора Халил Летифов.

Продължете с четенето

Казанлък

Деца и младежи с увреждания дариха с мартенички медиците в болницата в Казанлък

Published

on

Баба Марта мина и през общинската многопрофилна болница „Д-р Христо Стамболски“ в Казанлък. Лекарите и сестрите в лечебното заведение бяха закичени с мартенички, изработени от децата и младежите от Дневните центрове за деца с увреждания и и за пълнолетни лица с увреждания в Казанлък. 

Лекарите и целият медицински персонал на МБАЛ „Д-р Хр. Стамболски в Казанлък с усмивка и грейнали лица закичиха до сърцата си бял и червен конец, заплетен от ръцете на малки и големи в „Работилницата за мечти“, която съществува в двете заведения. 

“Бъдете здрави, продължавайте да правите добро и да помагате на всички!”, бяха пожеланията към “ангелите в бяло”, които младежите отправиха днес. 

Продължете с четенето

Казанлък

Трето място за казанлъчанина Пламен Караджов в листата на Коалиция „БСП за България”

Published

on

С тази листа даваме заявка за победа на изборите в Старозагорски избирателен район, а се надявам и в цялата страна. Това заяви водачът на листата на Коалиция „БСП за България” Георги Гьоков при регистрацията на листата за 27 МИР Стара Загора.

По думите му, в листата са намерили място честни и почтени хора, представители на всички сфери от обществения живот.

Кампанията на социалистите ще бъде позитивна, а акцент в програмата за региона са всички области и проблеми на областта.

“Смятам, че единствената алтернатива на това управление е БСП“, категоричен е водачът на листата на  Коалиция “БСП за България” Георги Гьоков.  

Втори в нея е Драгомир Стойнев, третото място е за казанлъчанина Пламен Караджов. Йордан Димов, Неделчо Маринов, Сашко Лозанов, проф. Иван Върляков, Даниела Лекина, Георги Господинов, Васил Самарски, са останалите в имена в листата. Деветото място е отредено за коалиционен партньор.

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com