Свържете се с нас

Казанлък

Благодарствено писмо от клиент на Център за информация и услуги на гражданите

Published

on

ДО
Г-ЖА ГАЛИНА СТОЯНОВА
КМЕТ НА ГР. КАЗАНЛЪК

Уважаема г-жо Стоянова,

Пише Ви Симо Симов, клиент на Центъра за информация и услуги на гражданите в Община Казанлък.

В петък, 3-ти юли 2015, се наложи да извадя скица на наследствен имот в с. Средногорово.

Успях да стигна до ЦИУГ едва в 14:50.

Г-жа Надежда Антонова ме посрещна много учтиво и подробно обясни процедурата и различните видове услуги за изваждане на скици.

Дотук всичко бе обичайно и без изненади.

Но моля да обърнете внимание на следващите редове, също така моля да направите нужното да станат те достояние на въвлечените служители, а защо не и на по-широк кръг.

А: Г-ЖА НАДЕЖДА АНТОНОВА И Г-Н ИВАН ВЪЛЧЕВ

Поради факта, че със семейството ми живеем в чужбина, аз нямах възможност да изчакам 24-часовия срок на експресната услуга и да се върна за скицата в понеделник.

Обясних тези обстоятелства на г-жа Антонова и за моя изненада тя веднага грабна телефонната слушалка за да разговаря с г-н Иван Вълчев.

Отдалечавайки се към касата, дочух настоятелните инструкции на г-жа Антонова “…Иване, почвай да чертаеш, няма време…”

Отне ми 20 секунди да заплатя за експресна услуга за издаване на скица, след което г-жа Антонова ме помоли да изчакам, докато тя лично се качи на 3-тия етаж да се увери, че процесът по издаването на скицата е започнат!?!

След не повече от 2 мин г-жа Антонова се върна с уверението, че скицата ще бъде готова до 40 минути! Забележително!

Това, обаче, е само началото, имайте търпение.

Б: Г-ЖА ИНЖ.ЖИВКА УЗУНОВА И Г-ЖА ДАНИЕЛА КАРАГЬОЗОВА

Разполагах с малко време, реших да отскоча до хотела за един бърз душ, все пак бях пътувал през половината земно кълбо и половин България…

Закъснях, върнах се в ЦИУГ към 16:20 (знаейки, че работното време е до 17:30).

Г-жа Антонова ме посрещна усмихната с готовата скица и ме укори с право, че не отговарям на мобилния си телефон.

Действително, тя бе звъняла 2 пъти (в 15:37) за да ми съобщи, че скицата е готова.

Бях помолен да проверя дали имената ни са изписани правилно, при което се
установи, че фамилното име на дядо ми бе изписано грешно “Симов’, а той бе ‘Колев’.

Г-жа Антонова направи консултация по телефона, дадоха ми номер на посетител, и заедно се качихме на 3-тия етаж, където се запознах с г-жа инж. Живка Узунчева.

Много чевръсто инж. Узунова намери една стара книга с твърди корици (предполагам, че се нарича Регистър на с. Средногорово) с въпросното УПИ в нея и ми доказа, че този имот е записан, 2 пъти – ръкописно и печатно, на дядо ми с фамилно име ‘Симов’.

От моя страна, с документите, с които разполагах, аз показах, че фамилията на дядо ми е ‘Колев’.

Стигнахме до задънена улица, но тук професионализмът на инж. Узунчева изигра решаваща роля. От наличния нотариален акт тя прочете къде е изповядана сделката, проследи предхождащия нотариален акт и ме помоли за копие от него.

Помните, че е петък, 16:30, нали!

Не бях изненадан, като ми казаха, че за да се издири досието на сделката при нотариуса, ще отнеме време и е практически невъзможно това да се случи веднага.

С инж. Узунчева се разбрахме, че ще поддържаме връзка по телефона, и че ще изпратя моя трудно подвижен баща да получи коригираната скица, след като намерим стария нотариален акт.

С известно разочарование напуснах ЦИУГ на път за с.Средногорово.

И вече идва време за развръзката…

В 16:50, на влизане в с. Средногорово, приех обаждане от инж. Узунчева, която
ме уведоми, че стария нотариален акт е открит и всички документи са налични за да се издаде скица с вярното фамилно име на дядо ми!
Помолен бях да се върна веднага в ЦИУГ за да получа коригираната скица!

Първата ми мисъл бе, че това е шега…, после реших да питам действително ли
трябва да отида веднага, в петък, след 17:00…Получих потвърждение, направих
обратен завой и забързах към Казанлък.

В 17:15 бях приет повторно от инж. Узунчева и след кратко уточняване на
всички факти и документи, скицата бе преиздадена с помощта на г-жа Даниела
Карагьозова.

Съответно, по стар български обичай, исках да почерпя всички замесени. Не се
получи, отказаха ми категорично, въпреки моите настоявания (а аз мога да бъда убедителен)!

Приех отказа, защото знаех, че ще напиша това благодарствено писмо, с което да
кажа на всички, че в ЦИУГ в гр. Казанлък има професионалисти, които знаят и
могат, но по-важното, там работят ХОРА, които искат да помогнат, които могат да помогнат, които наистина помагат, когато човек има нужда от това!

БЛАГОДАРЯ НА Г-ЖА НАДЕЖДА АНТОНОВА, Г-Н ИВАН ВЪЛЧЕВ, ИНЖ. ЖИВКА УЗУНЧЕВА И Г-ЖА ДАНИЕЛА КАРАГЬОЗОВА ЗА ТЯХНАТА ЧОВЕЩИНА И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, ЗА ОТНОШЕНИЕТО И ЕКСПЕДИТИВНОСТТА!

БЛАГОДАРЯ ЗА НАДЕЖДАТА, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ СА ОСТАНАЛИ ИСТИНСКИ ХОРА, КОИТО ЗНАЯТ И МОГАТ!

Тръгнах от ЦИУГ в 17:28.

—————————————————

С искрено уважение,
Симо Симов

p.s. С настоящето давам изричното си съгласие горният текст да бъде публикуван без промени, според нуждите на получателя, г-жа Галина Стоянова,

Продължете с четенето

Казанлък

Кметът на Бургас: Ще предоставим всички подходящи и необходими условия за провеждане на занятията по математика и физика на “златния” Тео

Published

on

“Радвам се, че “златният” учител по приложна математика и физика и голям приятел на нашия град Теодосий Теодосиев прие поканата ни и ще проведе през лятото знаменитата си лагер-школа на по приложна математика и физика в града ни! Занятията ще се провеждат в Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в ж.к. „Меден рудник“.За целта ще предоставим всички подходящи и необходими условия за провеждане на занятията по математика и физика. Пожелавам успех на всички участници в нея!”, каза кметът та Бургас Димитър Николов.

Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора и на закрито
Може да бъде изображение с 2 души и изправени хора

Лагер-школата по физика в Бургас ще бъде на две смени – от 16.08.2021 г. и от 23.08.2021 г., като до момента за първата са записани 120, а за втората около 100 ученици от цялата страна. Всички ученици са от националните отбори физика и математика, както и от елитни университети по света.Участниците са от математически и елитни гимназия от София, Варна, Бургас, Казанлък, Велико Търново, Сливен, Благоевград и други градове, както и от страни като Англия, Франция, Белгия и Австрия.

Може да бъде изображение с 1 човек и на закрито
Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора и на закрито

От тях ще бъдат подбрани най-добрите, които ще се включат в летните школи.Освен самият Теодосий Теодосиев, в лятната школа в Бургас ще преподават още Георги Бяндов – бивш негов ученик и учител по физика в Математическа гимназия Казанлък, Камен Велев, който завършва физика в момента, Никола Каравасилев, който подготвя международните олимпиади по астрономия и астрофизика и други.Учителят Тео привлича интереса на учениците към физиката с различния си подход впоследствие еволюирал до „Методика за формиране на силов интелект“.

Неговият метод бързо доказва своята ефективност. Негови ученици в момента са професори по физика в най-реномираните университети в света.

Продължете с четенето

Казанлък

Откриха изложба “Магията на Еньовден” в ОБ “Искра”

Published

on

На празника Еньовден – 24 юни – билките имат най-голяма лечебна сила.

Отдел Читалня при Общинска библиотека “Искра” откри изложба “Магията на Еньовден” от фонда си с книги за лечението с билки, за етерично- маслените култури и старинния обичай с неговите ритуали.

Изложените книги и статии могат да бъдат ползвани от посетителите на място в Отдел Краезнание.

Продължете с четенето

Казанлък

Старозагорският митрополит Киприан ще служи на Еньовден в Казанлък

Published

on

Българската православна църква отбелязва празника Свети Дух. На 51-вият ден след Възкресение Христово, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи св. Божествена Литургия в храм „Св. Троица“ в град Казанлък.

Това е църквата, която владиката посещава още като дете и в която започва църковното му служение под ръководството на отец Петко Мотев. Архиереят припомни важността на днешния ден, в който се почита Светият Дух – едно от трите лица на Светата Троица и благопожела на вярващите крепко здраве и дълголетие. По време на службата дякон Иван Павлов, който работи като военен психолог в поделението в града на розите, получи офикията протодякон.

Следващата архиерейска служба отново е в Казанлък, на 24 юни (Еньовден), в храм „Св. Йоан Предтеча“, с начален час 09:00.

Продължете с четенето

Казанлък

Двудневно интензивно обучение “Основи на електронната търговия” ще се проведе на Старозагорски минерални бани

Published

on

Двудневно интензивно обучение “Основи на електронната търговия” ще се проведе на 3 и 4 юли в хотел „Калиста“ в курорта Старозагорски минерални бани. Събитието цели да даде ценни насоки на хората, които желаят да научат повече за стартирането и развитието на собствен онлайн бизнес или да дигитализират текущата си физическа дейност , но изпитват трудности и несигурност. Подходящо е за производители на продукти, търговци на стоки от различен тип, собственици на магазини за физически стоки и управители на бизнеси. В 16-те часа знание ще се разгледат 27 ключови теми, сред които: какво трябва да знаем преди да започнем своя онлайн бизнес, модели за продажба на стоки онлайн, на кого и къде да продаваме нашата стока, защо ни е необходим онлайн магазин, защо хората да посетят нашия магазин и защо да купят от него, клиентско обслужване и следпродажбена грижа за клиента, маркетплейс платформи и техните възможности, правни и счетоводни аспекти на продажбите по Интернет и други. И двамата лектори са с богата експертиза в продажбите и маркетинга.

Никола Илчев се занимава с продажби повече от 15 години, а в сферата на електронната търговия е вече повече от 10. Той има богат опит в собствени и чужди онлайн проекти, както и значително влияние в развитието на екосистемата на електронните търговци в България. Създава eCommerce Academy през 2016 година с желанието да предоставя полезно знание и информация на всички, които искат да се развиват в сферата на онлайн продажбите. Той е съставител и съавтор на книгата Add to cart, а в последните няколко години е идеолог и на изключително богатото видео съдържание в YouTube канала на eCommerce Academy.

Димитър Иванов учи и живее в Япония 5 години, след което се завръща в България през 2011 година и в последните 10 години се занимава с маркетинг и предприемачество. От 4 години е маркетинг мениджър в дигитална агенция Valival и ръководи маркетинговите активности на всички партньори и клиенти на компанията. Има опит със стотици кампании на малки и големи онлайн търговци, както на българския, така и на международния пазар.

Можете да се регистрирате за събитието тук:

https://ecommercebg.com/fundamentals-starazagora-2021/
Продължете с четенето

Казанлък

Хор „Петко Стайнов“ набира хористи за участие в грандиозния концерт „Властелинът на пръстените“

Published

on

Смесен хор ‘Петко Стайнов”, при НЧ „Искра-1860” е поканен да участват в концерт с изпълнение на музика на живо към третата част на „Властелинът на пръстените: Завръщането на краля“.В основата на изпълнението са музикантите от Държавна опера- Стара Загора, а във величественото изпълнение на наградения с Оскар, оригинален саундтрак на Хауърд Шор, ще вземат участие над 250 музиканти.

Събитието ще се състои на 01 и 02 Август на цената на Античния театър в Пловдив. Продуцент е най-известната в бранша американска компания Колумбия артист мениджмънт, а организатор от българска страна – Фест Тийм. Хор „Петко Стайнов” набира изпълнители – любители музиканти, певци, от всички възрасти, включително и деца, за да се включат в това безценно преживяване. Репетициите ще се провеждат в сградата на читалището в понеделник и сряда от 18 часа, както и в допълнителни дни според необходимостта.

За контакти и допълнителна информация:Младен Станев- Диригент на СХ „Петко Стайнов”, тел. 0888585065НЧ „Искра-1860”- тел.043162986

Продължете с четенето

Казанлък

Кметът Иса Бесоолу и Царица Роза – 2021 Габриела Касева посетиха розопроизводители в павелбанско

Published

on

Кампанията по прибиране на розовия цвят в павелбанско е на финала си. Нейният своеобразен завършек тази година дадоха кметът на общината Иса Бесоолу и Царица Роза – 2021 Габриела Касева.

Двамата посетиха няколко розоварни в района, където видяха отблизо същинския процес по преработване на розов цвят и “превръщането” му в розово масло. Иса Бесоолу и Габриела Касева бяха сърдечно посрещнати в селата: Габарево, Търничени и Тъжа.

Може да бъде изображение с 4 души, изправени хора и на открито

Те благодарят за гостоприемството и пожелават здраве и берекет на всички – берачи, производители и розопреработватели.

Може да бъде изображение с 4 души, изправени хора, на открито и дърво
Продължете с четенето
Реклама

Новини от Стара Загора

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com