Афганистанска полицайка изчезна от школа на МВР в Казанлък

   

Афганистанска полицайка, преминала специално обучение в Казанлък, е изчезнала безследно, съобщи за „Труд” източник от МВР. Тя е обявена за издирване от нашите власти, но 10-и ден от нея няма следа.
30-годишната жена и още 30 полицейски офицери от Афганистан били на курс в Центъра за професионална подготовка към Академията на МВР в града на розите. В групата имало 3 жени. Двете били забрадени, а изчезналата – в европейски дрехи.
По време на обучението чужденците спазвали строга дисциплина. Не им позволявали да напускат учебните корпуси, извели ги само 2 пъти на колективна разходка. В деня преди заминаването ги пуснали в града, за да си купят сувенири. Афганистанката била видяна да влиза в универсалния магазин. Колегите й я описват като много красива. След като не се прибрала за вечерна проверка, полицейското управление било вдигнато по тревога. Униформени завардили изходите на града, но напразно. Според разследващи афганистанката била майка на две деца и имала роднини в Германия. Предполага се, че е минала нелегално границата за Западна Европа./cross

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com