Атракцион “Светът на траките” ще се изгражда до Шипка

   

Общинските съветници на Казанлък гласуваха изграждането на Туристически исторически парк и туристически комплекс „Светът на траките“, давайки своето съгласие за изработване на ПУП за комплекса.
С решението си съветниците приеха изграждането на велоалея, която да свързва Крън и Шипка и да е продължение на съществуващата велоалея до Крънско ханче.
Проектът за изграждане на атракционния парк се очаква да бъде финансиран по програма „Региони в растеж“, приоритетна ос „Регионален туризъм“ и се очаква да излезе до края на годината, стана ясно на заседанието на ОбС – Казанлък.
„С този проект ще продължим политиката на общината след социализацията на гробниците.Предстои да изработим този проект за създаване на атракцион, обслужващ гробниците. Считаме, че след социализирането на гробниците „Хелвеция“ и „Грифоните“ трябва да започнем работа по изграждането на този комплекс, който да обслужва социализираните 5 гробници в Долината“- заяви пред местните стареишини кметът Галина Стоянова.Предложенията по проекта вече са разгледани в Съвета по туризъм към Община Казанлък.
Комплексът ще се намира в непосредствена близост до гробниците „Хелвеция“ и „Грифоните“, източно от град Шипка. В атракциона се предвижда да се изградят: сцена, ателиета, шатра за показване на тракийски бойни умения, тронна зала и кино зала. Предвижда се в комплекса да има и розова градина. Планирано е изграждането на хотелска част – тракийско селище с 5 постройки.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com